Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život. Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

larelay 

všechny recenze uživatele

Humor a vlastne celu pointu tohto filmu pochopi kazdy az pri epilogu. Dufam, ze som reziserov zamer pochopila spravne a preto tento film beriem presne tak ako bol mysleny. Ako sonda do svedomia kompetentych, ktori maju na svedomi vojny, vojnove zlociny a najma vojnovych zlocincov. Anyway, bolo to vtipne, svizne a aj ked to nebolo realisticke, bolo to pre bezneho divaka naozaj vyborne stravených 100 minut. ()

fNdEsIECLE 

všechny recenze uživatele

Chachá, už dlouho jsem se takto nepobavil, to už překoná jen vypelichaný sokol s naší Libuší Oráčovou. Srbsko - zaostalá země, Chorvati - pašeráci, Řecko - casting na porno, chatrčí jak z Podzámčí a tak dále. Tož to si nechám líbit. Klišé na klišé, co dialog, to do kamene tesat prosím. Fuck jsem měl pocit, že je fucking dobře, že sedím ve vyspělé Americe u bedny, a nedej God, abych se vydal někde mimo 51 států, tam se teprvá dějí věci. Jenže. Závěr osvětluje zvrhle nablblé myšlení, já si myslím, že Američané jsou pitomci, a oni si myslí, že jsem vidlák a komunista. Achichouvej. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

V jednom z klíčových momentů filmu si uleví hlavní hrdina: "Ty vole, to se mi snad zdá!" Řekl bych, že tato věta celkem trefně chrakterizuje dobrou polovinu filmu. Velice vážné téma (po)válečného filmu o honu na zločince masakrů v bývalé Jugoslávii je zpracováno velice nevyrovnaně. Na jednu stranu je zde poctivá filmařina, sympatické obsazení na obou stranách barikády, reálný základ příběhu a autentické reálie, na druhou stranu až příliš velké množství málo uvěřitelných momentů a chvil, kdy jsem si říkal tu samou větu hlavního hrdiny, již cituji v úvodu komentáře. Vyplatí se čekat na samý závěr filmu, kdy se objevuje zajímavá pointa příběhu a následné okamžiky, které nutí k zamyšlení tak silně, že bych zvedl hodnocení možná i výše.Přestože je film zajímavý a docela umně natočený, přece jen ve mně zůstávají smíšené pocity. Každopádně domnívám se, že dostane při repríze opět šanci. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Nevím kolik z toho opravdu bylo pravdivého, ale jestli většina, tak to je pravda to, že všichni hledaní zločinci jsou celosvětové veřejné tajemství. Gerea moc nemusím, ale byl docela dobrej a nějak tak si představuju šílenýho válečnýho novináře z terénu. Terrence Howard opět v dobrém světle svého umu. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Takové lehce komické nahlédnutí na jednu z nejhorších lidských vlastností. Film je koncipován do takové hodně „free“ pohádky, která se dobře sleduje (přehledná dějová linie) ale má docela hodně hluchých míst anebo ze scén nevyčerpá všechnu atmosféru. Herecké výkony sou docela dobré (hlavně Gere v těžké životním alkoholovém období) a ten závěr je takový hodně americký…. 3+ za zajímavý film! ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)
  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)

Reklama

Reklama