Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život. Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

Jeržik 

všechny recenze uživatele

WTF Chuck Norris?! Od první do poslední minuty všudypřítomná(s jedninou vyjímkou) komediální a těžce nadnesená atmosféra, úplně brání prožitku jakkékoliv dramatické scény. Shepard svým dobrosrdečným přístupem sice hned neřekne, že "pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí a všichni bodu žít šťastně až navěky" ale každému to díky jeho přístupu bude ihned jasné(proto to není spoiler). Nechápu záměr režiséra, proč něco takového točí, není to bláznivá komedie ani drama z poválečné bosny. Je to nesourodý mix dobrých herců, slušných forů a zbytečně vážně braného zbytku filmu. 7*/10* a po závěrečných titulcích to vyznělo, že režisér skutečně zamýšlel jen tu komedii. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film. Děj je dosti originální, místa, kde se to odehrává rovněž, herecké obsazení je také slušné. Na začátku bylo na můj vkus až příliš mnoho keců, ale potom už se začalo něco pořádně dít, nechybělo napětí, občas trochu vtipu. Akce nebylo mnoho, ale to mi nevadí. Přesto všechno velmi složité zařadit do nějakého konkrétního žánru. Nejlépe asi thriller, který si ty 4 hvězdy zaslouží. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

V jednom z klíčových momentů filmu si uleví hlavní hrdina: "Ty vole, to se mi snad zdá!" Řekl bych, že tato věta celkem trefně chrakterizuje dobrou polovinu filmu. Velice vážné téma (po)válečného filmu o honu na zločince masakrů v bývalé Jugoslávii je zpracováno velice nevyrovnaně. Na jednu stranu je zde poctivá filmařina, sympatické obsazení na obou stranách barikády, reálný základ příběhu a autentické reálie, na druhou stranu až příliš velké množství málo uvěřitelných momentů a chvil, kdy jsem si říkal tu samou větu hlavního hrdiny, již cituji v úvodu komentáře. Vyplatí se čekat na samý závěr filmu, kdy se objevuje zajímavá pointa příběhu a následné okamžiky, které nutí k zamyšlení tak silně, že bych zvedl hodnocení možná i výše.Přestože je film zajímavý a docela umně natočený, přece jen ve mně zůstávají smíšené pocity. Každopádně domnívám se, že dostane při repríze opět šanci. ()

Tereza666 

všechny recenze uživatele

Film jsem měla možnost zkouknout asi před rokem. Nemusím Gerea a Howard mi taky nic neříká. A ted musím říct. ŠPIČKOVÝ FILM. prvních pět minut bylo skvělých. Film se zbytečně netáhl, nechyběl humor, snad i Gere u mě stoupl a Terrencovi to seklo. A konec? Konec byla parádní tečka za tímhle nezapomenutelným snímkem. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Inteligentně udělané dílko, od výběru herců počínaje, detailním vykreslením charakteristiky postav i s proměnami konče. Zlomený Gere jako zkrachovalec bez ambicí, který měl v sobě stále draka, Howard s teplým místečkem ještě nezapoměl, jak začínal a harvardský Eisenberg nebyl jen synem někoho důležitého, ale vážně mu to i pálilo. Do poloviny skoro o ničem, ale pak to nabralo grády viz přepadení naruby a politické vyústění, kdy jsem tak šibalský závěr vůbec nečekala. Kamera, zachycením čtyřnohé i dvounohé Lišky těsně před popravou, totálně překonala své technické možnosti. Hlášky skvělé, jedna z nejlepších: "Co se to s tebou stalo. Jsi pořád plonk. Ty už dlužíš i trpaslíkům!" :-)) (volná citace) ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)
  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)

Reklama

Reklama