Reklama

Reklama

Cesta do lesa

Trailer 2
Česko, 2012, 110 min (Alternativní 105 min)

Obsahy(1)

Honza Marák (Tomáš Hanák) dávno rezignoval na kariéru „ajťáka“ a koupil chalupu na konci malé vesnice, kde se zabydlel se svoji ženou Markétou (Bára Schlesinger), dcerou Anynou (Anna Linhartová) a synem Sayenem (Vojta Vovesný). Honza pracuje v lese jako pomocný dělník, spravuje cesty, oplocenky, těží dřevo, pomáhá lesákům. Markéta se živí masážemi a alternativním léčením pacientů, kteří za ní dojíždí na chalupu. K tomu používá různé psychotropní rostliny a houby, což vede ke konfliktu se starousedlíky a poté s protidrogovou policií. Dcera Anyna navštěvuje přespolní ZDŠ, kde však stále propadá, protože se toulá po lesích a místo z učebnic se učí z přírody. Mezi starousedlíky patří zemědělná rodina Papošova. Ludva Papoš (Bolek Polívka) má svůj statek a polnosti, celý rok se stará o úrodu nebo chodí střílet divočáky nebo chlastá v hospodě. Jeho žena Vlasta (Eva Holubová) pracuje jako lesní dělnice. S dalšími ženami z vesnice sází stromky, žne buřeň, pálí dřevo, sbírá šišky. Jejich syn Ludva jr. (Tomáš Vorel jr.) na statku s rodiči nebydlí a s otcem sedlačit odmítá. Vystudoval vysokou lesnickou, takže pracuje jako adjunkt v revíru Josefa Cvrka (Jiří Schmitzer) a bydlí na hájence uprostřed lesa, sám se svým psem. Po práci chodí střílet škodnou, když tu se jedné noci potká s divoženkou Anynou, vegetariánkou... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (298)

zdenny 

všechny recenze uživatele

V jednom pořadu jsem viděl ukázku scény, kdy se Bolek Polívka hádá se svou filmovou ženou Evou Holubovou. A tak jsem si řekl, že to bude určitě dobrá komedie. Jaké ale bylo mé zděšení po zhlédnutí první půlhodiny. Nějaká debilní holka tam pořád lítá po lese ve stylu hippies a ve stejném lese se pohybuje přiblblý myslivec s pubertálním knírkem. Jenže potom se to nějakým zázrakem rozjelo a já jsem si užil vcelku netradiční komedii. Udělal jsem dobře, že jsem film hned nezavrhl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film už se tolik nesoustředí na postavu Tomáše Hanáka, ale na jeho filmovou dceru - návaznost co do počtu let tady rozhodně není úplně přesná a jedná se o volné pokračování. Tahle dcera, která je hodně přírodní po mamince, je v podstatě aktivistkou, jen v malém rozměru. Miluje les a všechno živé, takže se automaticky musí dostat do konfliktu s mladým hajným - hraje ho režisérův syn. "Cesta do lesa" tak není ničím jiným než ekologickou romanci, což zní celkem hrozně. Jsou zde nějaké dobré scény, ale celkově mi to prostě připadá jako druhé omílání jednoho tématu, které je Tomášovi Vorlovi blízké, ale ono to vlastně vyznívá akorát jako moderní hipísácký film. Podruhé už mě to tak neoslovilo, i když mladý Vorel hraje překvapivě dobře. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zvláštní poetika, za kterou Vorlovi klidně zatleskám, a hodně trapných momentů, které si měl strčit, pardon vetknout, za klobouk. Když mezi hereckou sestavou sympatiím vládne Vorel mladší, který už mimochodem pěkně vyrostl z gymplácké žumpy, tak je něco divného. O Aničce ještě uslyšíme, a to je dobře, naopak Bolek, Holubová a větší část Sklepa už má to nejlepší dávno za sebou. Jiří Schmitzer jako největší ze všech zúčastněných herců je sražen do kolen věčnou potřebou režisérů dávat mu neustále stejné typy rolí. Zmínku si zaslouží i kamera a post efekty, v prvním případě občas vynalézavá a občas kýčovitá, ve druhém případě vždy nechutné; a hudba, která se snaží a chvílemi jí to docela jde. Ať tak či onak, Cesta do lesa je jedním z nejlepších českých filmů loňského roku a já jsem tím překvapen. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Cesta do lesa je pěkný film se sympatickými herci. Taková pohoda, nenáročná, bez stresu a napětí, která se tak hezky vine celou stopáží. Mladej Vorel předvedl poprvé dobrej výkon a Polívka zase po delší době chytil dobrou roli. Krásná Anička Linhartová také působí přirozeně a předvedla slušný výkon. Ke všemu lesní tématika je originální a sedla mi. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mladej Vorel se hrát pořád nenaučil a starej přestal zase umět točit...paráda.Takhle znásilnit svůj vlastní kult a zprznit dokonalý první díl je vlastně strašně smutné, jelikož Vorel patří k mým oblíbeným tvůrcům a Cesta z Města k mým nej. českým filmům.Hanák je na vedlejší koleji a nemá vůbec co hrát, nechápu, že v tom hereckém ansáblu nechá Vorel v hlavní roli svýho syna, kterej umí všeho všudy dvě grimasy a dělá celýmu filmu ostudu, hereckým legendám po jeho boku ostudu, sobě ostudu, svému otci ostudu a vlastně je ostudou celého tohodle ekologického škváru.Postavy sou neskutečně nesympatický, hlavní představitelka je otravná a vymaštěná zapráskaná hipízačka, její matka vypaštěná alternativní kráva, sousedi zamyndrákovaný vesnický křupky a chudák Hanák má v tomhle bordelu chuť na město a já se mu vůbec nedivím, jelikož mě Vorel starší dopřál asi dvě vtipný scény a jen chození a vychvalování lesa a vesnice, až sem čekal, kdy každej začně šukat s každym a veverky s liškama jim u toho budou hvízdat Led Zeppelin.Je to škoda, první díl byl boží, druhej je jen snůžka hipízackejch žvástů a žraní hub...jenže to už tu bylo pane Vorel a já chápu, že máte svého syna evidentně rád, ale jestli s ním hodláte posrat i Vejšku a nenecháte to hlavně na Jirkovi Mádlovi, zabijete svůj další skvělý film a další fanoušek, kterého ztrácíte se na vás definitivně vysere....aspoň, že máte toho Schmitzera......35%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Předpremiéru filmu si v internetovém hlasování vybojovali diváci pro kino Centrum v Karviné. (L_O_U_S)
  • První natáčecí den proběhl na statku v obci Vladořice nedaleko Žlutic, další lokace jsou v obydlích, lesích, polích a lukách Rabštejna nad Střelou, Nečtin, Manětína, Černé Hati a okolí. (POMO)
  • Film má být oslavou české krajiny. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama