Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Německý důstojník wehrmachtu bojuje se svou ctí a povinností německého vojáka, na druhé straně se svým svědomím. Jeho antifašistické smýšlení využije vedoucí odbojové skupiny. Protihráčem Lenze je jeho politický zástupce, který získá informace o partyzánské vysílačce. Hrdinský boj dvou sovětských radistek a jejich smrt zabrání odhalení úkrytu. Velitel partyzánů Vasil a jeho komisař Michal mají zájem se s Lenzem sejít, i když ho podezírají z dvojaké hry. Výsledkem je nakonec odhalení pravého zrádce Felixe, který je dopaden a zastřelen. Příběh končí několik dnů před příchodem Rudé armády. (Elisebah)

(více)

Recenze uživatele dyfur k tomuto seriálu (5)

Legenda o živých mrtvých (1971) 

.... výborný seriál z brnenského štúdia....tá druhá svetová vojna vykreslená skôr na dobrodružno ako  - Sám vojak v poli ......fajn..... ()

Osudné rozhodnutí (1971) (E01) 

....slušné prevedenie.....takže ďalšia varianta nemeckého dôstojníka ,ktorý pracuje pre tú dobrú stranu  / ako kapitán Kloss alebo Otto von Stierlitz/....fajn ()

Štvanice (1971) (E02) 

....tak pomaly sa to rozvíja ,ale druhý diel slabší ako prvý....tak trocha znudnelo..... ()

Zámecká past (1971) (E03) 

.....tak a partizáni idú do protiútoku.....a princ Bajaja išiel ku kytičkám ...... ()

Reklama

Cesta smrti (1971) (E04) 

…  ten major Lenz a jeho pasivita - som si myslel,že sa trocha rozhýbe ,ale aj v poslednej časti bol tuhý ako pravítko...to ani kúsok akcie ? ...ide ako mašuro na porážku.....???....slabšia časť.....záver preto hodnotím ako najslabšiu časť. ()

Reklama

Reklama