Reklama

Reklama

Na scénu přicházejí bratři Alvin, Simone a Theodor. Jsou to neobyčejné veverky, které nejen že umí mluvit, umí i výborně zpívat. Jednoho dne narazí na Davida, který si jejich talentu všimne a nechá je natočit desku. Následují koncerty, davy fanoušků a Chipmunkové se čím dál tím víc pouštějí do různých dobrodružství s dramatickými následky. Davidova trpělivost pomalu naráží na strop. Podaří se Alvinovi a ostatním zachránit přátelství s Davidem, jak se budou smiřovat s nově nabytou popularitou... Alvin a jeho parta jsou totiž nezbední až běda a David bude mít co dělat, aby je uhlídal před mnoha nástrahami, o kterých se doposud domníval, že nemohou mít žádné následky. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (293)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Neni to zadny zazrak, ale jako nenarocna oddechovka s roztomilymi zviratky a castecne vanocni atmosferou je to fajn. Doby, kdy clovek slintal nad novymi filmy mixujicimi animaci a herce, uz jsou pryc. Dnes uz v tomhle smeru moc cloveka neprekvapi. Presto je nutno rici, ze interakce jsou dobre zvladnute a vlastne nebylo poznat, ze herec se v realu bavi s kerem nebo sloupem, jelikoz chipmunci jsou digitalni. U nas jel animovany serial s touto trojkou nekdy po revoluci. Ale postavicky jsou to starsi. Autor Bagdasarian sr. jim vdechl zivot v r. 1958 (ve filmu se toto datum objevi jako cislo Daveova domu) a na obrazovce se prohaneli uz v 60. letech. Autoruv syn pak vytvoril serialovy remake v letech 80ych a ted je mame moznost zhlednout v celovecerni podobe. Zazni zde chipmunci klasiky jako "Christmas Song" a "Witchdoctor". V dobe vzniku pry deska s temito skladbami byla nejprodavanejsim pocinem v USA vsech dob, vzapeti ji prekonali Beatles (udaje z "filmu o filmu"). Presto prave skladby mi prisly nejslabsi na tomto filmu a doporucuji titulky i na CZ dabing, protoze pres to kunkani nebudete rozumet. V originale tento hlas vznikl nazpivanim veeelmi pomalu, coz pak pri normalni rychlosti vyda ono "mnoukani" chipmunku. V sedesatych letech to delali obdobne (zrychlovanim magnet. pasku). Bohuzel to co je relativne vpohode kdyz chipmunk mluvi, neni srozumitelne ve zpevu. Presto si me tyto veverky svou chlupatou roztomilosti a mimikou ziskaly. Kdyby byl dej trochu slozitejsi a promyslenejsi, mohlo to dopadnout i lip. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Bohužel od filmu sem přeci jen čekal něco víc. Tedy ne úplně moc, protože sem tušil, že to bude taková ta přiblbá rodinná komedie pro sobotní odpoledne, kterých třeba Walt Disney udělá každý rok několik, bohužel i tyto filmy mi většinou přijdou zábavnější. Řekl bych, že tady byl ten potenciál trošku větší. Zpívající veverčáci - proč by ne? Kdyby se investovaly větší prachy a nechaly je zpívat častěji známější songy, bylo by to přínosnější, než až moc hrát na tu moralistickou strunu o skutečném přátelství. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +zábavné, poslouchatelné, český dabing -vývoj příběhu, slabší obsazení a herecké výkony/// Tohle je moje první setkání s Alvinem, Simonem a Theodorem (tak se jmenuje i syn od bratránka) a popravdě tihle lumíci mě docela zaujali. Sice jejich předešlé příběhy neznám (nějak se ke mě nedostali), takže nějaká ta nostalgie nebo převedení mích oblíběnců na plátno se nekoná. Ale i přesto jsem si film užíval. Je to sranda, k tomu kopa dobrejch songů a jsem jakž takš spokojenej. Přesto bych pár věcí vytkl. Jednak se děj ubírá stršně rychle a pořádně není čas si jednotlivá zjištění "oni umí mluvit" užít. Dále jsem čekal že Jason Lee nebude hrát druhé housle a taky že to budou jeho hitovky a on se díky nim proslaví. No spíše tomu bylo tak že se proslavili veverky a spolu s nimi zlotřilí David Cross. A našlo by se pár dalších neduhů, ale nebudu do těch nebohejch hlodavců vrtat a prostě jen řeknu, že takový film mi byl ušit namíru./// Celkem 78%/// ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Na svém začátku před 11 lety byla tahle série nevídaným mixem animáku pro nejmenší a rodinného filmu, který v krajních případech zaujme i jejich rodiče. Já jsem byl sice ještě na prvním stupni základky, když k nám přicestovala jednička, už tehdy jsem ale mohl tušit, že bude také posledním filmem s ukňučenými čipmanky, který chci vidět. Dvojku jsem zhltnul nakonec taky a užil jsem si alespoň rytmicky energické zpívané pasáže, obdobně jako zde u jedničky, jen o ždibec víc. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Chipmunkové a jejich songy jsou vlastně fajn, jen ten film jede podle až příliš okatě nalinkovaného scénáře pro nejmenší a Jason Lee není zábavný, nudný, dokonce ani otravný, prostě tu jen je. Pokud vyloženě nejste fanoušky seriálu či filmu (toho animovaného), jedná se o ztrátu času. Ta necelá hodinka a půl sice uteče rychleji než Chipmunkové na kofeinu, vyšumí však z hlavy dřív než skončí titulky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Do některých kin byl film distribuován pod názvem Simon – což je jméno jednoho z chipmunků. Dalším krycím jménem bylo Hairy Beast. (HellFire)
  • Auto, kterým jezdí Dave je britské Triumph TR4. (HellFire)
  • V originálním zvukovém zpracování každého chipmunka mluví a zpívá jiná osoba. (J*A*M*A*L)

Související novinky

Justin Lin natočí Space Jam 2?

Justin Lin natočí Space Jam 2?

03.05.2016

Basketbalová komedie, v níž se kreslení hrdinové od Looney Tunes spojili s Michaelem Jordanem, aby napráskali zlým mimozemšťanům, se dočká pokračování. Kdekdo si myslel, že je druhý Space Jam jen… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Reklama

Reklama