Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miloš KopeckýJiří Sovák v televizním zpracování slavného humoristického románu Kingsley Amise a Roberta Conquesta... Komedie o mužích, kteří si založili Metropolitní egyptologickou společnost, aby si uchránili alespoň částečnou volnost od manželek. Dokonale vybudovaný aparát nejprve vzbuzuje v ženách naprostou důvěru. Pravidelně ve čtvrtek se pánové scházejí v budově společnosti, o víkendech jezdí na semináře. O tuto společnost se však začne zajímat i policie. A teprve shoda okolností přinutí ctihodné anglické gentlemany Metropolitní egyptologickou společnost rozpustit… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro Jiřího Sováka. A když k němu přidáte hromadu dalších skvělých herců (kteří dnešnímu českému filmu chybí), je to paráda. Jednotlivé výstupy jsou výborně vypointované. Bavil jsem se od začátku do konce královsky a obdivoval tu promakanost dokonalého krytí. S několika kamarády jsme přemýšleli, jaký spolek založíme my. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace podle satirického románu Kingsley Amise. Toto je herecký koncert, lahůdka. A přitom tak jednoduché, minimalistické. Přesně tento druh humoru mám rád. Jiří Sovák jako Cambuslang tu exceluje, ale též Miloš Kopecký jako předseda Henwick a z žen zvláště Irena Kačírková jako jeho šarmantní manželka. Toto dílko patří mezi nejvtipnější z českých inscenací vůbec. ()

Reklama

Chegi 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozjezd, ale od chvíle, kdy spolek začne vyšetřovat policie to nemá chybu. Hláška za hláškou. Především "TV přenos" je scéna u které jsem smál, jako už dlouho u ničeho. Samořejmě velkým plus jsou i herečtí giganti jako Sovák a Kopecký, kteří dnes českému filmu velmi znatelně chybí, a kteří dávají filmu další rozměr - požitek z hraní. Určitě si v dohledné době přečtu knihu! ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Už původní Amisova knižní předloha je ukrutně vtipná. Celý ten nápad, mít egyptologický spolek, který funguje jako krytí pro chlastání a děvky, je parádní. Navíc má spolek velmi sofistikovaná pravidla a nástroje proti odhalení. Když však žena jednoho z členů pojme podezření, je potřeba spustit všechny obranné mechanismy.... Bezva TV komedie i bezva knížka! ()

lena60 

všechny recenze uživatele

:) Téměř dokonale to měli vymyšleno ženatí pánové "egyptologové" s krytím svých milostných avantýr. Jen nejspíš nepočítali s tím, že jejich drahé polovičky také dokážou používat mozek...Komedie opravdu vtipná, navíc okořeněná skvělými hereckými výkony Jiřího Sováka, Miloše Kopeckého a Josefa Vinkláře. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama