Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Na Asiatech se musí obdivovat jedna věc.. že za málo peněz dokáží rozpoutat takové vizuální orgie, o kterých si ostatní mouhou nechat jenom zdát. Američani mají Ryana, Korejci Taegukgi a Číňani Assembly. Ale pozor, válečný film je to pouze z poloviny, jelikož po první hodině a čtvrt příjde část, která se odehrává po válce, kdy sledujeme pátrání velitele Gu, který hledá svou "zmizelou" jednotku. Rozhodně doporučuju i lidem, kteří jinak válečně filmy vůbec nemusí...tenhle si vaši pozornost jistojistě zaslouží. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Číňani, přestože komunisti, si taky prožili svoje. V tomhle filmu nejen že lítají končetiny, červená barva z vojáků lítá jedna báseň a těla jsou rozmašírovaný po celým plátně, ale taky se dozvíte něco o historickejch faktech a uvidíte pěknou řádku hezkejch výbuchů. Hrozně se mi líbily jizvy a různá zranění, který byly jak vystřižený ze žurnálu o amputacích a vyhřezlejch střevech. Taky vojenská technika, zbraně a všechno bylo hrozně autentický. Ale to je jenom jedna část filmu. Poválečné dění má taky něco do sebe a když už nic, tak aspoň uzříte střípky komunistické Číny po válce. I když už se mi to pak zdálo celkem dlouhý. Jednou jsem se v tom ztratil, protože jsem nevěděl, která armáda je která. Přes všechny klady, 3. A až se na to podíváte, tak možná pochopíte. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od předchozí tradice propagandisticky profilovaných válečných spektáků z Číny kráčí "Hrdinové války" ve stopách filmů, které v novém tisíciletí vznikly v kapitalisticky orientovaných zemích. Podobně jako "Zachraňte vojína Ryana", "Nepřítel před branami" či "Pouta války" zobrazuje i čínský film obyčejné lidsky profilované hrdiny, kterak čelí hrůzám a paradoxům války. Svou výmluvnost znásobuje tím, že namísto idealismu přichází s realismem a pompézní spektakularitu nahrazuje efektivní impresí. Vedle toho také dílo zrcadlí aktuální společenskopolitický vývoj v Číně, kde sice oficiálně vládne komunismus, ale prakticky v životě lidí stále více prostoru dostávají individualita a na státní ideologii nezávislé hodnoty. Více v recenzi na Rejže.cz. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film. Dobře udělané bitvy-krvavě realistické, dokonalá souhra režie-kameramana-střihače-zvukaře. Kvalitní herecké výkony. Scénář překrývající pouhý výjev z konce čínské občanské války do moralně-etického přesahu. To vše kvalitní co jsem vypsal je ubíjeno přihloupým patosem s přídavkem propagandistické šedi-to hlavně v části odehrávající se v době míru (usměvavé tváře s pohledem do skvělé budoucnosti pod dohledem velkého kormidelníka). Ipřesto dobrý film na který se dá podívat i vícekrát. ()

conery1 

všechny recenze uživatele

" Pes pohryzie človeka iba vtedy, keď vycíti, že sa ho bojí. A tak je to i s guľkami. Ak máš z nich strach, dostanú ťa. " Vizuálne orgie, predčiace i Ryana nás zavedú do občianskej vojny v Číne po " druhej svetovej ", keď po Japonskej okupácii hrozila okupácia novej svetovej veľmoci ( dodnes nedávajúcej pokoj ). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Guan Si", který napsal scénárista filmu Liu Heng v roce 1992. (Terva)
  • Herec Zhang Hanyu v roce 2008 získal cenu Golden Horse v kategorii nejlepší herec. V roce 2009 zvítězil film na čínském filmovém festivalu Sto květin. V roce 2008 získal prestižní čínskou cenu Zlatý kohout v kategorii nejlepší film. Mezinárodní filmový festival v Pchjongjangu udělil snímku dvě hlavní ceny, a to v kategorii nejlepší kamera (Lü Yue) a nejlepší režie (Feng Xiaogang). (Terva)

Reklama

Reklama