Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ani De Palmova režie tentokrát nezachrání slabý scénář, kde dialogy ke konci už hodně hodně skřípou. Spousta De Palmových filmů jsou hovadiny ( nejlepší příklad je asi Kainova výchova, kde také známe vraha hned od počátku ), ale jsou to zábavné hovadiny, tenhle aspekt mi u Hadích očích chyběl. A další věc - Hadí oči se většinu stopáže berou až nepříjemně vážně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku sice neni moc jasny, o co jde, ale jakmile se zacne vse odhalovat, vypluje na povrch, ze se jedna o naprosto tuctovej pribeh. Jenze ono to vubec nevadi, hlavne diky charismatickymu a perfektnimu Cageovi a perfektni Palmovo rezii, kterej se s kazdym zaberem vylozene mazli, neco ukazuje z vic uhlu pohledu, uvodni 15 minutova neprerusovana sekvence je prakticky genialni a vse do sebe postupne zapada, s tim jak Palma odhaluje za pomoci stejnejch zaberu z pohledu nekoho jinyho dalsi a dalsi veci. Tohle vse bohuzel nekdy po hodine skonci a dal uz si film jede v ohranejch thrillerovejch kolejich, kde je vyvoj pribehu vicemene jasnej a akorat konec nasnimanej televizni kamerou je fajn. Nicmene i pres slabsi posledni pulhodinku se jedna o dobre obsazenej a perfektne natocenej a napinavej thriller. ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Od začátku velká jízda a Palma rozjíždí výborný kolotoč plný napětí a perfektních záběrů. Od půlky to začne všechno šílenou rychlostí upadat, Palmův rukopis se vytrácí a stává se z toho průměrná záležitost, velká škoda, protože první půlka je fakt dokonalá. Schválně jsem si i kontroloval, jestli vše sedí při různých náhledech a žádnou chybku jsem nezpozoroval. Ze silné čtyřky se stala silná trojka. 70% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Začalo to opravdu dobře, jenže s přibývající stopáží tomu docházel dech. Čekal jsem aspoń solidní finále, jenže tady se pro jistotu žádné opravdové finále ani nekonalo. Nicolas Cage zahrál prostě "po Cageovsku," Gary Sinise dobrý a Carla Gugino mě zaujala asi nejvíc. Slušný thriller, ale De Palma má lepší věci. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, ze nemam rad kriminalky, tak tato ma bavi. Zapletka je sice jednoduchsia a naviac vysledok je evidentne zostrihany, takze to uplne dokonale nesedi, ale po rezijnej stranke to je tak uchvatne natocene, ze je radost na to pozerat. Film ma dost svizne tempo. Kym sa stane vrazda, tak si môzeme vychutnavat uvodnu 15minutovku natocenu akoze bez strihu. Neskôr zase vidime rovnake sceny z pohladu druhych osôb. Takze aj ked je obsah slabsi, tak vizual to dostatocne vynahradi. A pozadu neostali ani herci. Nicolas Cage prehrava jak o zivot a pod taktovkou De Palmy to pôsobi zabavne. Gary Sinise tu je adekvatnym zaporakom, ktoremu ide o dobru vec. Zvysok tvori uz len dobre zahrany komparz z ktoreho ma zaujal vtedy este dost chuducky Luis Guzmán. Vysledkom je film v ktorom zvitazila forma nad obsahom a vdaka dynamickemu tempu ani na chvilu nenudi. 7/10. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Starosta, který na konci předává ocenění, je skutečný starosta Atlantic City, James Whelan. (Satan)
  • V původním konci, který byl jednou velkou sekvencí plnou speciálních efektů od Industrial Light and Magic, byla i obrovská přílivová vlna, která se přelila přes kasino. Tento konec byl vystřižen v post-produkci. Ve finálním střihu však zůstala na původní konec spousta odkazů: záběr těsně před koncem filmu ukazuje vozidlo ambulance jedoucí silnici a vlnu, která by do něj narazila nebýt střihu; úplně na konci Rick Santoro mluví o tom, že se málem utopil; další odkazy na bouři jsou rozesety po celém filmu, měly připravit půdu pro obrovské finále, které bylo nakonec vystřiženo. (3DD!3)
  • Opilec v první řadě křičí "Here come comes the pain", což je věta, která již zazněla v Carlitově cestě. (Satan)

Reklama

Reklama