Reklama

Reklama

VOD (1)

Jesse Metcalfe (TV seriál “Zoufalé manželky”) se představuje ve děsuplném hororu o muži, který se podvodně dostává do ústavu pro mentálně nemocné pacienty, aby odsud vysvobodil svou milovanou sestru. Uvnitř sanatoria však odhaluje, že tamější lékař (Peter Stormare - Fargo) nemilosrdně využívá své pacienty jako laboratorní krysy a dělá z nich krvežíznivé zabijáky. Podaří se oběma nešťastníkům nalézt cestu z krvavého labyrintu dřív, než je bezcitní kanibalové jednou provždy dostihnou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Junys 

všechny recenze uživatele

Jackova sestra je zavřená v ústavu pro mentálně narušené pacienty. Aby ji od tam vysvobodil tak předstírá že je taky narušený. Když už je zavřený v ústavu tak zjišťuje že to není obyčejný ústav, je to ústav ve kterém se provádí šílené experimenty na pacientech. - Pomalý náběh filmu se vykompenzoval těma gore scénkama takže mi nevadí. Ani jsem se nenudil. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Asi nemá smysl se rozepisovat o nějakém ději. Ten je zcela účelový, nemá za úkol nic jiného, než připravit scénu pro závěrečný kanibalský masakr a je jedno, jestli smysluplně, hlavně že červená stříká, údy se lámou a vnitřnosti vyhřezávají. Pro mně je jediným zajímavějším momentem filmu ten ostrý střih mezi zoufale nudnou první půlkou a bestiální druhou. 30% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po smrti své matky se Lily (Kiele Sanchez) pokusila o sebevraždu, a byla umístěna do ústavu pro chorobomyslné, které vede uznávaný doktor Gianetti (Peter Stormare). Jenže bratr Lily, Jack (Jesse Metcalfe) má podezření, že se pacienti v ústavu stávají pokusnými králíky při vývoji nového léku, a tak předstírá duševní chorobu, aby se do blázince také dostal a vysvobodil odtamtud svoji sestru. Ale jeho nejhorší obavy jsou ještě slabým odvarem toho, co se v ústavu děje - zkoušený lék, Orphium mění pacienty v krvežíznivé bestie. ... Film se rozjíždí velmi pomaličku, aby se zhruba v půlce změnil v akční řežbu, které pro kapku krve nejde nikterak daleko (co kapku, tak nějak mi přijde, že tento film bude patřit k nejkravějším v historii). Příběh je sice trošku přihlouplý (fakt se někdo dobrovolně nechá zavřít do blázince, aby pak odtud utíkal?), ale na to se v daném žánru moc nehraje, tak co. Sice si tvůrci mohli odpustit ten velmi originální a překvapivý konec, ale co už. Jak už tu píšou jiní, hereckých výkonům vévodí převážně Peter Stormare, kterému role šílených doktorů docela jdou (ideálně ještě pokud to jsou šílení doktoři s ruským přízvukem, jako třeba v Minority Reportu). Dlouho jsem lavíroval mezi dvěma a třemi hvězdičkami - ale nakonec, docela jsem se bavil, tak proč ne.. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

"Smrděl jak špekáček." - "Vždyť to šlo dobře." Béčková produkce/video film/TV film mi nikdy nevadí, pokud dokáže zaujmout mou pozornost v celé stopáži. A to se Insanitarium povedlo. Příběh má, pro mě, dobrý děj, zajímavě zpracovaný a dobrou vzrůstající atmosférou. Insanitarium je také jeden z mála filmů, kde vcelku dosti dlouhý záverečný útěk ze sanatoria nenudil, ale bavil mě. A ne jen kvůli mordu nakažených. Ano, nakažených, jelikož i když to tak vypadá, o zombie horor se nejedná (což dá se spozorovat i z toho, že například nezemřou jen ránou do hlavy). Jak podotkl J*A*S*M, Peter Stormare sice přehrává (a moc dobře), ale divák si toho víceméně ani nevšimne, jelikož zrovna má takovou postavu, že i přehrává málo. Měl jsem sice strach z Metcalfa, ale kupodivu jsem si na něj hodně rychle zvyknul. Insanitarium na mě opravdu nepůsobí průměrně, ale nadprůměrně. Na video film moc dobrý materiál. P.S.: I když se nejedná o zombie film tak, nepřipadá vám Insanitarium, díky konci, jako takový prequel k Úsvitu mrtvých (2004)? :D ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z béčkových hororů obsazený seriálovými herci. Tentokrát na téma, jak to vlastně začíná při zombie apokalypse. Rozhodně je to koukatelný a díky krátké stopáži film nenudí. Jen škoda, že hlavní tahák Peter Stormare tak přehrával. Asi si už Nakažení smrtí nepustím, ale jednou se to určitě dá. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama