Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Flego 

všechny recenze uživatele

Po červenej glorifikácii červeno - bielogvardejských bojov tu máme pohľad z druhej strany. Kolčak je cárskym admirálom a bojuje proti rozmáhajúcemu sa socializmu v Rusku. Všetkým je jasné ako tento nerovný súboj môže dopadnúť, napriek tomu má film dobre postavenú štruktúru, veľkolepé realistické boje a dôraz kladie aj na vznikajúci vzťah hlavných hrdinov. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zklamani jak prase. Valecny filmy mam rad, tady se navic melo bojovat na mori a trailer vypadal paradne. Jiste, jedna se o ruskej film, kdy clovek nikdy nevi, ale precejen obcas vyflusnou i rusove nejakou pecku, takze jsem se docela tesil. Jenze Kravcuk to svoji kravskou rezii naprosto pohrbil. Film je sice valecnej, to jo, ze zacatku se bojuje na vode a pak se boje presunou i na pevninu, jenze to je absolutne nenapinavy, nezajimavy, bez emoci a bez poradny hudby. Takze zbydou jen docela pekne vypadajici bitvy, i kdyz obcas smrdici nejakym tim digitalnim trikem a plus je, ze jsou vcelku krvavy, takze o mrtvoly a utrhany koncetiny neni nouze. Problem je, ze i presto, ze to bojovani neni natoceny buhvijak, slo by na to dobre koukat, jenze to ne, misto toho jsem byl vetsinu casu nucenej sledovat neskutecne neverohodnou romantiku mezi admiralem a zenskou jeho dustojnika. A to je fakt tragedie, mezi dvema hlavnima predstavitelama to absolutne nejiskri a i kdyz porad hazi hlasky typu miluju te, nemel jsem te nikdy opoustet a podobne, tvari se u toho absolutne znudene. Hrebickem do rakve pak je, ze se celej film nehorazne tahne, obcas jsem se v deji ztracel a konec ala variace na Titanic je hodne stupidni. Behem sledovani jsem se opravdu nekolikrat silne premahal to nevypnout, kdyz uz jsem po stopadesaty videl podobnou nefungujici romantickou scenu, nebo nezajimave natoceny bojovani, kteryho tu je navic dost malo. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Ruský pokus o klasický americký velkofilm. Je trochu škoda, že zrovna tak zajímavý příběh, jako je život admirála Kolčaka, nebyl zpracován klasickou ruskou formou. Osobnost jako on by si to zasloužila. Realizace je velmi poctivá, na rubl se nehledělo (a taky byl každý využitý dvakrát). Herci, kameraman, kostýmy, lokace, válečné scény apod. snesou opravdu tvrdé měřítko. Ale pokus o ruský film západního střihu, po hodině tento opus zabíjí. První hodina je totiž skvělá, ukáže reálie, vybuduje atmosféru a představí hrdiny. Pak ovšem nastoupí červená knihovna, zmizí děj, a vypráví se za pomocí dialogů a ne filmu. Navíc se dost očividně krade od Pasternaka a z Titanicu, takže ani závěrečné pomrknutí na rodinu Bondarčuků moc nezachrání. Je to škoda, vůdce "bílých" by si zasloužil mnohem více než jen další velkofilm. Kolčak vyšplhal během první světové války až do hodnosti admirála, ale pak přišla jedna revoluce, po ní druhá a na závěr občanská válka do toho neustálé milostné dilema -neměl to chlapec lehké... 60% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Doporučuji každému, kdo se zajímá o ruskou revoluční historii. A jak se podařilo převést osud admirála Kolčaka na filmové plátno? To nechť posoudí každý sám. Toto je můj názor. Celý příběh má velké časové rozpětí a málo času na vysvětlení historických souvislostí. Což způsobuje občas znejasnění celé stavby děje, anebo si to vyžaduje alespoň nutnost znát revoluční dějiny Ruska. Samotný herec Konstantin Chabenskij v postavě admirála odvedl skvělou práci. Myslím si však, že má-li být filmový příběh dostatečně věrohodný, pak je nutno dbát na objektivitu celé pravdy. Také se domnívám, že nedosahuje lepších ruských filmů, jako byl svého času třeba Tichý Don, který byl sice komunisticky tendenční, ale filmově o poznání lepší. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Ach jo, proč jen se tolik zaměřili na tu romantickou část příběhu?! Vždyť tu měli Kolčaka jako admirála a pak velitele bojujícího proti bolševikům, což je materiál na parádní film. Jenže oni to zprzní romantikou a ještě k tomu blbě podanou. Techicky velmi dobré, zejména kamera je parádní, ale chtělo to zůstat v žánru válečného a historického filmu. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Iba v samotnom Rusku si diváci kúpili vstupenky za takmer 35 miliónov dolárov a aj preto patrí tento veľkoryso pojatý vojnový epos medzi najdrahšie a divácky najúspešnejšie ruské filmy. (MikaelSVK)
  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)
  • Kolčakovi (Konstantin Chabenskij) byl slíben bezpečný odchod s legiemi z Ruska, Čechoslováci ho ale museli vydat levicové vládě v Irkutsku, aby jim povolila průjezd. Proto se nelze divit, že jeho poslední slova před popravou byla: „Děkuji, čeští psi.“ (sator)

Reklama

Reklama