Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Až neuveriteľne nádherná výprava v záberoch, ktoré sú pastvou pre oči, hrdinský osud idúci proti dejinám, veľká osudová láska a OBROVSKÉ udalosti... a pritom tak studené a bez emócií. Nevadí mi, že je to namiesto o Kolčakovi o jeho ( druhej ? ) láske. Ak je ale odstup až taký veľký, že sa k postavám nedá dostať a dramaturgická výstavba tak medzerovitá, že chronológia a predstava o udalostiach spočiatku úplne unikajú, pričom v závere filmu sa dostane k opačnej, detailnej popisnosti, je tu niečo nezvládnuté a premrhané. K tomu ešte záverečná scéna, dojímavá, ale akoby odkopírovaná z TITANICU až príliš pripomína, že v Hollywoode vedia veľkolepú epiku, dramatickú akciu, fatálne dejiny a tragickú lásku namiešať omnoho účinnejšie... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nefungujúci milostný trojuholník v podaní znudených hercov na pozadí biedne výpravného historického eposu, ktorý je snáď ešte tendenčnejší než sovietske báchorky - akurát sa z červenej rozprávky stala biela. Monarchisti sú dokonale šľachetní rytieri bez bázne a hany a prehrajú nie kvôli vlastnej nadutosti, neschopnosti a krutosti, ale kvôli tlaku krvilačných boľševikov a podlej zrade československých légií. K tomu nekonzistentné rozprávanie s mizernou dramaturgiou, žiadna dobová atmosféra, chudácke "davové" scény, druhotriedne digitálne efekty (dokonca aj na ruskú produkciu). Jedinou výhodou je, že to má celkom slušné tempo, je to nabité dejom a niektoré scény (hlavne tie drsnejšie) sú celkom pôsobivé. Uf, kde sa ale utopilo tých rekordných 20 miliónov dolárov? 5/10, ale vzhľadom na prehnané tunajšie hodnotenie zaokrúhlim nadol. ()

Reklama

legatio 

všechny recenze uživatele

Nechápu tolik nízkých hodnocení. Bitev sice není mnoho, ale ty námořní stojí rozhodně za to (minové pole, pomoc na pobřeží). Dále je ve filmu dobře vykreslená revoluce na konci první světové války, kdy se pobilo mnoho Rusů navzájem, aniž by drtivá většina z nich vůbec měla ponětí v čem ona revoluce spočívá. Zajímavostí pro nás je také role československých legií. - Určitě se z mého pohledu jedná o nejlepší Ruský film vůbec. Velkolepostí se nešetřilo a to já rád. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Vyrovnávání se s vlastní minulostí Rusákům zatím moc nešlo, ale tímto kouskem, natočeným pochopitelně osvědčenou velkolepou metodou, dohánějí resty ostošest. Trošičku bych přidal na na syrovosti při líčení bolševického teroru, ale ono je to i takhle dost ostré, zvlášť pro Rusáky a jiné soudruhy. Takže celkově je to pěkné a poučné ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Admirál Kolčak. Vděčné, ale velmi těžké téma. Velmi troufale si jej zvolil nikoliv už nejmladší režisér KRAVČUK. Je obdivuhodné, že do tak ožehavého tématu vůbec šel. Téměř 90 let byla tato revoluční postava "tabu". Film se zabývá krátkým úsekem jeho života - a to od r.1915-1920. Doba největších zlomů a proměn v ruské společnosti. Bílí proti Rudým neboli Menševíci proti Bolševikům. Bojovali zde i naši vojáci-legionáři (někteří byli zrádci - zradili Kolčáka a vydali ho "rudým"). Jde o to, z jakého pohledu se na věc díváme. Před pádem komunismu to byli asi hrdinové. Ale nechme politiky a vraťme se k filmu. V této krátké životní episodě zasáhla do života admirála Kolčaka i láska. Není to výmysl režiséra, byla to pravda. Žena, která pro svou lásku opustila jistotu svého manželství, za tuto lásku zaplatila 37 let v gulácích a jiných druhů sovětských vězení. Kolčaka bez soudu zastřelili rudí samozvanci spolu s tehdejším přesedou vlády v Irkutsku na Sibiři dne 7.února 1920 a jeho tělo vhodili přes v ledu vysekanou díru do řeky. Film je kvalitně natočen, jenom bych vytkla zvukaři, že dobře nezvládl synchronizaci zvuku. Při bojových scénách to řve a když jsou dialogy (nijak zvlášť kvalitní), tak musíte přidávat hlasitost. To mi lezlo dost na nervy. Ale jinak musím pochválit výběr herce na hlavní postavu - je úžasná podoba ! (Což při 220 milionech obyv.Ruska není zase až takový kumšt někoho dobrat). Ale povedlo se ! Bezvadně ! Bojových scén sice není nijak hodně, ale o to v tomto filmu nešlo. Film chtěl ukázat na charakter a bojového ducha velkého carského admirála A.S.KOLČAKA. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Iba v samotnom Rusku si diváci kúpili vstupenky za takmer 35 miliónov dolárov a aj preto patrí tento veľkoryso pojatý vojnový epos medzi najdrahšie a divácky najúspešnejšie ruské filmy. (MikaelSVK)
  • Ruský bielogvardejský admirál Alexander Vasilievič Kolčak bol jedným z najvýznamnejších organizátorov odboja proti boľševickej revolúcii v Rusku. Narodil sa 16. 11. 1874 a bol popravený (zastrelený) 7. 2. 1920. (MikaelSVK)
  • Film se točil rok a půl na mnoha místech Ruska. (Mertax)

Reklama

Reklama