Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Terva 

všechny recenze uživatele

Úvodní lodní bitva byla povedená, ale docela krátká. Velice zvláštní byl záběr na tříštící se skleničku ze šampáněm. Film je hodně prošpikován láskou, Ruskou historií a zabíjením. Čas válek a revolucí 1915 - 1920...nasadit bodáky a hudba na můj povel !!! Alexander Vasiljevič Kolčak to neměl lehké, žil v těžké době. Koukatelný snímek, který vás provede dějinami Ruska. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Jako fanouška všech válečných filmů mě film oslovil, i když místy byla nouze o akci a dramatičnost. Přes všechny nedostatky bitev, jak lodních tak polních, z nichž bylo nejvíce nesmyslné, jak jednotka zaútočila jen s bodci bez nábojů proti opěvnenému vrcholu s těžkým kulometem a ještě k tomu šli do útoku jako na procházce, stejně dávám za ty bitvy 4 hvězdy. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Na první pohled Admirál vypadá jako obzvláště zdařilá imitace Hollywoodu - sází řemeslně dobře odvedené a výpravné "velkofilmové" obrazy, hraje k tomu tklivá orchestrální hudba a v centru pozornosti je rádoby ušlechtilá romance. Bohužel se ale ukazuje, že úmorná snaha točit "po hollywoodsku" z filmu nakonec dělá jen standardizovaný sériový výrobek bez jakékoli stopy poetiky národní kinematografie, z níž vzešel. A hollywoodským velkofilmům pro svou rozpadlou dramaturgii a významovou i emoční vyprázdněnost stejně nesahá ani po kotníky. O neuvěřitelně naivní idealizaci bělogvardějců a vůbec celého předrevolučního Ruska (které ve filmu vypadá jako skvěle prosperující země, kde nejspíš žijí jen samí vznešení šlechticové) je už řeč v okolních komentářích; já bych jen dodal, že mne zaujala až úsměvná úpornost, s níž film zdůrazňuje exaltovanou zbožnost protikomunistických sil. Docela by mne zajímalo, čím vlastně byla motivována. Snahou zalíbit se religiózním Američanům? Či snad přesvědčením, že náboženství stojí v opozici ke komunismu? Smutné je, že Admirál zůstává dost možná jediným ruským blockbusterem, který se snaží říct (byť velice hloupě), že sovětská éra byla velkým historickým omylem, který se raději neměl stát. Jiné ambiciózní ruské filmy totiž po Sovětském svazu naopak teskní. A současnému putinovskému režimu se dokonce povedlo to nostalgické vzpomínání na někdejší sovětskou velikost spojit právě se zdůrazňováním oněch náboženských hodnot, které v Admirálovi rudá lůza pošlapává. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Ruský pokus o klasický americký velkofilm. Je trochu škoda, že zrovna tak zajímavý příběh, jako je život admirála Kolčaka, nebyl zpracován klasickou ruskou formou. Osobnost jako on by si to zasloužila. Realizace je velmi poctivá, na rubl se nehledělo (a taky byl každý využitý dvakrát). Herci, kameraman, kostýmy, lokace, válečné scény apod. snesou opravdu tvrdé měřítko. Ale pokus o ruský film západního střihu, po hodině tento opus zabíjí. První hodina je totiž skvělá, ukáže reálie, vybuduje atmosféru a představí hrdiny. Pak ovšem nastoupí červená knihovna, zmizí děj, a vypráví se za pomocí dialogů a ne filmu. Navíc se dost očividně krade od Pasternaka a z Titanicu, takže ani závěrečné pomrknutí na rodinu Bondarčuků moc nezachrání. Je to škoda, vůdce "bílých" by si zasloužil mnohem více než jen další velkofilm. Kolčak vyšplhal během první světové války až do hodnosti admirála, ale pak přišla jedna revoluce, po ní druhá a na závěr občanská válka do toho neustálé milostné dilema -neměl to chlapec lehké... 60% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

05.01.2012: 100. komentár som si nechal na svoj obľúbený film. Čakal som iné spracovanie, keďže som zvyknutý na veľkofilmy v hollywoodskom štýle. Taktiež to mohlo byť viac o faktoch o vojne alebo viac životopisné, ale konečné spracovanie bolo veľmi inovatívne. Bolo to niečo nové, krásne. Rôzne prestrihy zaujímavých častí deja, všetko podstatné bolo ukázané. Herci boli vynikajúci a presvedčivý. Herec Konstantin Chabenskij má u mňa za tento film miesto medzi najlepšími. Dobové udalosti perfektne spracované. Hra s farbami vyšla asi najlepšie ako som kedy videl. Veľa morálnych hodnôt, ale aj zápas so životom. Život ľudí, masové popravy, vojna, láska dvoch osôb, ktorá bola na čas rozdelená smrťou jedného. Ukazujú sa tu osudové chyby bielej armády a tiež našich vojakov, ktorí na Sibíri pôsobili pod vedením Milana Rastislava Štefánika. Admirál Kolčak tam bol alternatívou pre Rusko, no ono si nakoniec vybralo červených-komunistov. Tak aj dopadlo. Keby vyhral on, nemuselo by toľko ľudí zomrieť pod reformami Lenina či Stalina, vraždením za vlády Stalina a Lenina, či neskôr. Nemuselo by to byť tak zlé v 2. svetovej vojne pre Rusov. No nanešťastie sa naplnila zlá cesta pre Rusko, ktorá trvá dodnes. Práve tam zomrela morálka a hodnoty mnohých Rusov, ktoré ani v komunizme ani v kapitalizme nenachádzam. Dobové spracovanie vynikajúce, dej, scenár, dialógy fascinujúce, prostredie takisto. Moja z najobľúbenejších scén vôbec, je tá, kde vedľa seba vlajú vlajky Ruska, Francúzska, Británie, USA a možno aj iných, Kolčak stojí na pódiu a prihovára sa k svojmu ľudu emotívnym prejavom, ktorý si ho tam pokľaknutím a výkrikmi prehlasuje za panovníka. Vojna bola nezmyselná, ako to ukazuje spoločné pochovávanie bojujúcich strán do spoločných masových hrobov, zomrelo zbytočne veľa Rusov a iných Slovanov, či ľudí z iných národov, bol tam však jeden výrazný hrdina doby a ním bol admirál Kolčak. Fascinujúci film, veľkolepý veľkofilm, jeden z mojich najobľúbenejších, škoda že nemôžem dať viac ako 5 hviezdičiek. 100% jeden z najkrajších filmov, aké som kedy videl. Aktualizácia 16.06.2017: Bol som kedysi veľmi zaslepený. Tento film vôbec neukazuje, čo za človek Kolčak bol. To som sa dozvedel až omnoho neskôr. Z brutálneho človeka vyrobili romantika a hrdinu a zo zložitých udalostí urobili urobili emotívne jasne danú záležitosť. Dnes už tento film považujem skôr za nezvládnutý aj keď s pekným vizuálom a na prvý pohľad možno aj príbehom, ktorý však je ako som spomínal jednostranný. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)
  • Iba v samotnom Rusku si diváci kúpili vstupenky za takmer 35 miliónov dolárov a aj preto patrí tento veľkoryso pojatý vojnový epos medzi najdrahšie a divácky najúspešnejšie ruské filmy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama