Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela povedený pokus o seriál o upírech. Atmosféra je správně temná, má to výbornej soundtrack, Alex O´Loughlin má charizma i potřebný hlášky a celkově je to velmi dobře zahraný. Díly mají ale bohužel kolísavou tendenci. Jeden díl je fakt nářez a není mu skoro nic vytknout, ten druhý je zase velká nuda a věci načrtnuté minule se nedořeší. A některé věci a dějové linie se vlastně nedořeší vůbec, protože seriál už je nejspíš u ledu a závěrečný díl byl takovej divnej. Nápad to byl zkrátka slušnej, jenom to celý působí tak nějak nedodělaně.70% ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Jak já ty kriminálky na x způsobů a x měst nemusím, tak musím přiznat, že ve spojení s upírsko-romantickou linkou mě to hned od prvního dílu chytlo, postupně díl po díle odzbrojovalo a po dokoukání si zajistilo místo v seriálových horních deseti a hlavně trůn na poli těch upírských. Zákonitosti upířího světa jsou patřičně upraveny, aby vyhovovaly potřebám seriálu (sluneční světlo pouze vysiluje, upír spí v mrazáku, kolík do srdce pouze paralyzuje, apod.), pro mě asi nejstravitelnější obraz upírů 21. století ze všech těch novějších pokusů o refresh. Krom skvělých scénářů každé epizody jsou hlavními esy Moonlightu neotřelé mono/dialogy se spoustou jemného černého humoru a chytře napsané postavy, z nichž snad žádná nevzbouzí ani náznak antipatií. Naopak, hlavní dvojice je absolutně bezchybná. On, soukromé očko, upír, který nesnáší to čím je…Mick St. John je chodící charisma a opravdový charakter, vedle kterého všichni ti Edwardové (TS), Billové (TB) a jim podobní vypadají jako břídilové. Ona, bulvární reportérka, člověk…Beth je zpočátku zmatená z pravdy o Mickovi, ale později se oba doplňují ve svých profesích a jiskření na sebe nenechá dlouho čekat. Nezbývá než si ťukat na čelo nad logikou studií, protože ten konec zvonec po 16. epizodě byla takřka podpásovka. 91% ()

Reklama

Narcis 

všechny recenze uživatele

Nedalo to praci si oblibit tento serial. Zajimava zmena po 7 seriich genialniho serialu Shield. Hlavni hrdina je tezky sympatak, ktery resi zajimave pripady. Jako skalni fanousek L.A. a serialu z tohoto mesta velmi ocenuji nadherna zabery na toto mesto - molo Santa Monica, Downtown L.A., Pershing square ... Dalsi klady jsou sympaticke herecky a skvele provedene akcni sceny. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Po Buffy a Angelovi přišel upíří detektiv Mick. Sice dlouho nepobyl, ale jeho návštěva byla velmi kvalitní. Začátek seriálu patří slabším dílům, jenže od půlky (tak 7 díl) se to tak perfektně rozjede, že dva - tři díly na den je málo:-)). Škoda, že nedostal tento seriál větší prostor, alespoň to skončilo lehce uzavřené. Filozofie upíra, který se chce stát znovu člověkem, přidala tomuto seriálu něco nového, co nebývá tak časté v podobných seriálech. Jinak také perfektní vtípek od tvůrců seriálu na francouzskou revoluci:o). Mick, Josef a Beth byla dobrá trojka. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Po prvních čtyřech dílech velice příjemný dojem budí tento „upírský“ seriál. Jediná chybka kterou ale vidím asi jen já, je že příběh je každý díl jiný. Kamera a kvalita seriálu je na vysoké úrovni, stejně jako sympatické herecké obsazení. Druhý díl byl takřka bezchybný. Prozatím dávám spíše orientační 4* a musím říct že Moonlight nemá daleko k plnému hodnocení. *5.2.09 – Po 8 dílech zvedám na 5*, super seriál, který mě hodně chytnul. Doufám, že mu nedojde šťáva. *7.2.09 - Tak mám za sebou 16 dilů a konec seriálu (bohužel). Seriál mě pořádně chytl a rychle utekl, přál bych si další sérií, nebo třeba pár dílů navíc ;-). Konce jsem se hodně bál, nebyl nejlepší, ale ani nejhorší což je dobře. Celkově 9/10* ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Když nastala pauza během stávky scénáristů začátkem roku 2008, Sophia Myles (Beth Turner) si ostříhala vlasy k bradě. Když opět začlo natáčení, musela nosit paruku. (TomikZlesa)
  • Původně se měl děj odehrávat v New Yorku. (Barrymore)
  • Seriál byl po šestnácti epizodách první série zrušen. I přes nesouhlas fanoušků nebyl obnoven. (Amroth666)

Reklama

Reklama