Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (617)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem téměř nic a dostal jsem vše... tak to občas je, ale u tohoto "typu" filmu se to příliš často nestává. Ano, je to kýčovité, pestrobarevné, ulítlé a nevim co všechno, ale přes to všechno, je to prostě FAJN. Milé, úsměvné, luxusní, vtipné, smutné, dojemné, trapné atd. jako celý Sex ve městě. Děvčata jsou prima a bude mi smutno. Samantho jsi jednička:-)! A nesmím zapomenout na neuvěřitelnou písníčku "Auld Lang Syne", lepší verzi neznám! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nech som už mal akékoľvek predsudky (premrštená dĺžka, nepriaznivé kritiky a tiež fakt, že s televíznou predlohou si príliš netykám) a príliš som neveril, že by sa mi filmový Sex v meste vôbec mohol dostať pod kožu, po pár desiatkách minút sa všetko spomenuté rozplynulo ako mávnutím čarovného prútika. Pritom Sex v meste podľa očakávania nie je regulérnym celovečerným snímkom ale len sledom epizód naskladaných po sebe, občasná plytkosť deja je až príliš nápadne maskovaná prehliadkou najnovších módnych trendov a prehrávanie niektorých postáv (Charlotte) pôsobí až zarážajúcim dojmom. Aj napriek tomu som si túto modernú rozprávku o láske, odpúšťaní a hľadaní seba samého prekvapivo užil a chápem, prečo sú z nej fanúšikovia v siedmom nebi. A hoci tento zážitok mojím názorom na seriál nezamával nijak, musím skrátka uznať, že táto zhustená sezóna bez zbytočných dejových odbočiek a balastu je fajn. 70% ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Bohužel zklamání. Film se vleče, dvouhodinová stopáž působí nejméně čtyřhodinově a závěr je zase pro změnu zbytečně uspěchaný - těch 10 minut navíc by je už vážně nezabilo. (Ne)svatební zápletka je OK, ale kdyby se na dovyplnění volných minut přidalo ještě něco, nezlobila bych se. Nicméně je to "Sex ve městě" a zkoušecí scéna je úžasná, takže 3,5*. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Na seriálu se mi líbilo, že velmi dobře dokázal snoubit snesitelnou reklamu na honosný styl života (což není zrovna moje krevní skupina) s kvalitním tematizováním/řešením partnerských vztahů (to naopak můžu kdykoliv). Filmová verze je vzhledem ke své neopodstatněné velkofilmové stopáži strašlivě dějově řídká a přestože se v ní tvůrci opět zabývají vztahy, převahu má tentokrát ona líbivá povrchnost, která se natvrdo projevuje ve scénách módních přehlídek, nakupování, nezáživného ženského tlachání (týkající se dvou předchozích zmiňovaných věcí) apod. Carriina (čili hlavní) dějová linie je vlastně úplně zbytečná (jenom nezajímavě a neuvěřitelně průhledně opakuje/nastavuje závěrečné epizody seriálu), navíc nechápu, proč si opatřila asistentku, z níž se stala regulérní (opět zcela nepodstatná) vedlejší postava (scénáristé byli vskutku zoufalí ve snaze natáhnout svůj snímek do té absurdní délky), Charlotta kromě střevních potíží je úplně bez starostí a problémy Samanthy a Mirandy, které mají největší potenciál, jsou odbyty příliš přímočaře a jednoznačně, než aby dokázaly emočně pohnout, a proto ani ony nemají šanci tenhle kolos vytáhnout do vod nadprůměru, v nichž se nachází snad všechny řady seriálového předchůdce. Je to opravdu jak několik (čtyři, možná pět) průměrnějších dílů puštěných za sebou – během prvního a druhého vás to ještě jakž takž baví, ale s každým dalším divácký zájem uvadá a ke konci už se sledování téměř rovná letargii… A recenzenty nenáviděnou dvojku si snad raději nechám ujít úplně… BTW Nechápu a nemusím lidi doslova posedlé nakupováním značkových výrobků (ano, nemám rád konzumní styl života). 50 – 60 % ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Patrick King .. I will love you forever, Ever Thine, Ever Mine, Ever Ours. _ Kdybych chtěl být spisovatel a nevyšlo to, tak bych chtěl být spisovatelkou jako Carrie Bradshaw. Mít všechny ty šaty, boty, Božského a především takové přítelkyně... _ Seriál Sex and the City jsem svého času docela často sledoval, přesto i pro mě bylo setkání se známou čtveřicí také po letité pauze. Vůbec poprvé jsem slyšel všechny ženy v originálním znění, což byla asi nejvýraznější změna vůči dabované televizní verzi seriálu. Jinak takřka vše při starém (zralejším) provedení a to znamená především jednu zásadní věc - kdo měl rád seriál bude jistě spokojený s celovečerním filmem (a nejspíš naopak). Mladé holky budou módou a láskou nasáklý snímek obdivovat, zralé ženy budou neméně jihnout a všechny se budou pravděpodobně spokojeně smát. Alespoň majoritně ženské osazenstvo v kině se výrazně a často chichotalo. I já se bavil a dojímal! Ano, Sex a město je sice plný klišé, děj je složen z několika spojených epizod včetně dílčích cliffhangerů, dojemné romantiky dostanete koňskou dávku, kterou ale vyvažuje poctivý (už nejen) feministický humor. Délka stopáže může odrazovat, naštěstí je hutně zaplněná a na pár ojedinělých povadnutí má film výborné tempo vpřed. Čtveřice hereček je v rámci věku pořád přitažlivá; z nichž je mi nejsympatičtější stále Cynthia Nixon. A také - New York. Mám tuto kosmopolitní metropoli rád, což v mém případě, při řadě exteriérových záběrů, také hrálo na kladnou notu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (37)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 152,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 418,8 mil. (NIRO)
  • Zlatý přívěsek LOVE, který se ve filmu objeví, má cenu 6 800 amerických dolarů. (don corleone)

Reklama

Reklama