Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (846)

Shit 

všechny recenze uživatele

Trojka vtipností a nápaditostí navazuje na první díl, z druhýho si bere jen to dobrý(vačice, mamutice) a je to zase skvělá zábava plná super povedených fórků, nových i staronových postav a zase dokonalých vsuvek s praveverkou, který jsou opět geniálně vymyšlený a hlavně originální,což je naprosto skvělý na to, kolik toho s ní už bylo natočeno. Výborná zábava ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla v kině tak se mi to docela líbilo, ale když jsem to pak shlédla doma na dvdčku tak jsem usoudila, že jsem se vlastně i docela občas nudila. Pro mě je to teda rozhodně nejslabší dílo ze všech tří dílů. Ale Krysoveverka Scrat byla opět výborná, tentokrát k sobě ale dostala druhou Krysoveverku a společně celý film protančili a mě se to nelíbilo, radši jsem ho měla když byl sám. 3* ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

lepšie ako dvojka a hádam aj lepšie ako jednotka (a tak nejako tajne dúfam, že autori neskončili pri trilógii), táto podivuhodná "svorka" dávno vymretých tvorov mi akosi prirástla k srdcu, no trvalo to TRI celovečerné filmy. Animovaný kríženec Jurského parku, Strateného sveta, Indiana Jonesa, Top Gun-u a kopca ďalších filmov (ako sme pri amerických celovečerných digitálnych animákov zvyknutí) funguje, baví, kde treba, je veľkolepe akčné, výpravné a dobrodružné, kde treba, je roztomilé a výchovné a vyhýba sa trápnosti a tlačenici na city. veľmi podarený animák, ktorý môže bez hanby a okolkov súperiť so všetkými Pixarmi, Shrekmi a Disneyami. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dle mého osobního úsudku naprosto zbytečné pokračování. Z dětského hlediska je tomu zajisté jinak - však je také tento animák dětem určen. To respektuji, leč i přes svou stále pubertální duši jsem se zasmál o mnoho méněkrát, než kolik by stačilo na lepší hodnocení. Pravda, neměl jsem možnost 3D projekce, pak by to možná bylo o něčem jiném. I tak si ale stojím za svou první větou. Za těch osm let od doby ´jedničky´ se série stává stále infantilnější, vtipy se opakují, originálních nápadů jsem v ´trojce´ shledal pramálo. Abych ale jen netrousil kritiku, přeci jen mne něco zaujalo. Velice rád jsem slyšel Simona Pegga, jehož postavu Bucka hodnotím jako nejpovedenější. Jack Sparow hadr! :-) Nu a to je, milé děti, asi vše. Na film se podívejte, ale zkuste to stihnout dřív, než vám bude deset. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Doba ledová nám vyexpila na vyšší level. Tentokrát k nám zavítala už i v 3D. Tak nějak mi mírně unikl ten začátek, a proto mohu skutečně jen tušit proč se naši hrdinové vydali tou jeskyní až kamsi hluboko pod zem, kde se k překvapení všech, včetně mě samotného, udržuje stále svět dinosourů. Každopádně v tom 3D, ačkoli není kdoví jak intenzivní se na dinosaury kouká lépe než dobře. Navíc k mému uspokojení je lenochod vystaven spoustě životu nebezpečných situací a nechybělo mnoho a mohl být můj chtíč ukojen. Minipříběh veverky se nám posunul na další úroveň a zamilovala se nám do druhé veverky. Naštěstí poté co měla možnost poznat utrpení, které manželství obnáší, tak se raději vrátila zpět k honbě za oříškem. Do naší nepříliš zajímavé sestavy se dostala další postavička, která děj patřičně rozhýbala a oživila. Jádro filmu však zůstalo v zásadě neměnné. Tentokrát se to vše točí kolem mamutího porodu. Dávám 3* a rozhodně plánuji i díl č.4. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Když si jde tyrannosauřice pro svá mláďata, Manny (Ray Roman) řekne: „Nikdo ani nemrkne.“ Jedná se o referenci na Jurský Park (1993): „Nikdo se nesmí ani hnout. Co se nehýbe, to nevidí.“ Byť je to krásné pomrknutí směrem ke slavné filmové sérii, tak se jedná o nesmysl. Tyrannosaurus přirozeně viděl i věci, které se nehýbaly. (Aporol)
  • Film byl v České republice velmi úspěšný – v kinech ho vidělo 852 tisíc diváků a utržil 100,4 milionu korun. (petr.koca)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama