Reklama

Reklama

Životní styl horní střední třídy Dona a Bridget Cardiganových je ohrožen, protože to vypadá, že Don, který je už rok bez práce, už žádnou hledat nechce, a hospodyňka Bridget nepracovala po většinu svého života. Jejich dluhy se už blíží 300 000 dolarů. Když to Bridget zjistí, dojde k závěru, že potřebuje získat práci - jakoukoli práci - která jim přinese aspoň nějaké prostředky. Neochotně vezme práci uklízečky ve Federální ústřední bance v Kansas City. Bridget téměř okamžitě okouzlí všechny ty staré opotřebované bankovky, které míří ke skartaci. Přijde s plánem, jak si zase pomoci k penězům - ukradne hodně z těch peněz, což podle ní je snadná práce, protože zámky používané na peněžních vozících jsou standardní a nikdo nikdy nekontroluje odpadky. Ke svému plánu potřebuje získat jednu osobu, která pracuje se skartovačkou, a druhou, která tlačí vozíky s penězi. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

No vlastně bych normálně dala tři hvězdičky, ale když si tady tak čtu ty zahořklé komentáře, musím dát čtyři. Byla to pěkná oddychová komedie, podle mě rozhodně jedna z těch lepších oproti tomu, co se poslední dobou točí. Trojka Keaton, Latifah a Holms si skvěle sedla a rozhodně se tady člověk nenudil. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, ale přesto neurazí. Diane Keaton opět nepřekračuje svůj stín, ale to vůbec nevadí..."Holky" to slušně rozjedou a jejich drahé polovičky nestačí držet krok. Každopádně pro mě největším překvapením byla Katie Holmes, která byla kouzelná, neuvěřitelně vtipná, nečekaně to rozbalila, byť prostor až tak velký nedostala. Úžasná! ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Bridget (Diane Keaton) je žena v letech, která znenadání přichází o práci. Její velký dům, auto, pojištění a další kupa věcí však potřebuje finance. Sehnat nové zaměstnání v pokročilém věku však není úplné nejlehčí. Bridget tedy vezme ponižující místo uklízečky v národní bance. Když však vidí, že milióny dolarů se denodenně skartují, začne jí vrtat hlavou, jak se k nim dostat. Seznámí se proto s Jackie (Katie Holmes), Ninou (Queen Latifah) a její plán může začít... To, co ze začátku vypadalo jako zajímavá ženská verze Dannyho parťáků, se nakonec zvrhlo v nezajímavý příběh o třech dámách (teda spíše 2 dámách a jedné pěkné slečné), které si mimochodem namastili peníze na centrální bance. Škodou je, že se film nezaměřuje ani tak na precizní krádež z pečlivě střežené banky, ale na problémy jednotlivých postav. Trochu to zamrzí, protože režije se věnuje naprosto zbytečným scénám a ty, ze kterých mohl být skvělý materiál naprosto přeskakuje. Navíc Callie Khouri by možná zvládl odrežírovat jeden pár, ale ve třech (v podstatě 4 hlavní hrdinové a dva docela důležití "přicmrdávači") už prostě nestíhá vykládat všechno co by chtěl a pak to dopadá jak to dopadá. Úplná nuda to není, ale že bych se nějak bavil... 45% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Prdelatá černoška, důchodkyně nad hrobem a nestoudná Katie. Pravděpodobnost, že má tenhle film kvalitu, je srovnatelná s pravděpodobností, že dokonalý slovník je výsledkem exploze v tiskárně. ____ 1, Ženský hrdinky zde nesuplují chlapský archetypy, jako tomu bylo v Tarantinově Grindhouseu, ale zůstávají ženskými hrdinkami. 2, Celý to má podobu televizního formátu, což poznáte podle toho, že zvuk má mnohem důležitější roli než obraz. 3, Je to opravdu směšně natočený a odvyprávěný (sic jakžtakž zábavný). Je to monumentalistickej kýč, trochu tý čubčí podívaný, kvůli který mají multiplexy tak obrovský plátna. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám příliš slabou vůli na to, abych mohl pracovat se skartovačkou peněz a nepřemýšlet přitom o jistém vylepšení svého rozpočtu. Z tohoto úhlu pohledu rozumím tomu, že o tom někoho napadlo natočit film. Avšak ústřední trojice zlodějek vyrazila do akce s plánem natolik pitomým, že by se při něm hlídací profesionál musel utlouct smíchy, protože tyto dámy by nedokázaly nenápadně odcizit ani žvýkačky v samoobsluze střežené bystrým duem poručík Drebin - inspektor Clouseau. Přesto jsem se několikrát lstivě přistihl, že se vlastně docela bavím, tak to tou třetí hvězdou trošku nadhodnotím. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od 16. dubna do 21. června 2007 ve městě Shreveport (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Pri večeri v reštaurácii povie Jackie Truman (Katie Holmes), že by chcela navštíviť aj Československo, ale Don Cardigan (Ted Danson) jej vysvetľuje, že už neexistuje a rozdelilo sa na Českú republiku a Slovensko v roku 1992. V skutočnosti k rozdeleniu došlo o rok neskôr, oficiálne 1. januára 1993. (Piri)

Reklama

Reklama