Reklama

Reklama

Film inspirovaný skutečnou událostí v roce 1976, kdy kalifornská vína definitivně ukončila nadvládu Francie. Úkolem Stevena Spurriera (Alan Rickman) bylo sesbírat pár vzorků zámořských vín, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost. Nikdo nepředpokládal, že by tato vína mohla být konkurenceschopná, mezi profesionálními degustátory to bylo považováno jen za dobrý vtip. Steven ovšem záhy zjistil, že i přes rozdílné postupy jsou zdejší vína více než konkurenceschopná. Vše vrcholí velkou soutěží, kde se obě naprosto odlišné vinařské kultury střetávají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

JOHN.NY 

všechny recenze uživatele

Od dob Bokovky rozhodně nejlepší film o víně. Krásné prostředí Napa Valley a příběh, který navždy srazil sebejistým Francouzům hřebínek. Výborný Alan Rickman si mě dostal kvůli své neřehlédnutelné jiskře v očích, která značila, že právě ochutnal něco znamenitého. Je mi jasné, že tento film bude většina lidi považovat za zbytečnost a kýč, protože nevidí, co ve se za přípravou vína skrývá. Pro mě to však byla krásná ukázka tak trochu jiného umění, protože polovina rodiny vinohrady vlastní a vidím, co je to láska k vínu. Jako každá jiná láska i takhle má svá úskalí a není jednoduchá. Přesně jak říkal Galileo Galilei - Wine is sunlight held together by water... ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Optimisticky naladená a s polo prenikavým voňavým buketom prerozprávaná jednohubka, v ktorej francúzska vinárska "high society" (a nielen ona) škrípe zubami nad kalifornskou pýchou viníc Château Montelena Chardonnay. Chúťky na pohárik isto provokujúca, ale z hľadiska pozerateľnosti vo viacerých smeroch stagnujúca istotka, ktorá nepatrí do šrotu, ale ani do vytríny. Milá, nekonfliktná ochutnávka plná zastaralých a osvedčených prímesov. Vychutnať a zabudnúť... ()

Reklama

pan.Kaplan 

všechny recenze uživatele

Ne tak prvoplánovitě kýčovité, jako Dobrý ročník, ale na druhou stranu podstatně méně zajímavější, než Bokovka. Velkým nedostatkem je předvídatelnost scénáře a co si budeme povídat, Rickman nudného soba taky nezahrál nejpřesvědčivěji, spíš to vypadalo na parodii. Jinak je to milý film, který nenudí a neurazí. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

V jednom filmu víno a Alan Rickman - perfektní kombinace. Bohužel jsem si taky pamatovala jenom to. Místa, kde nebyl Rickman si už nepamatuji. Film docela nezáživný a opravdu jsem se v jistých momentech nudila. Pro mě trochu zklamání, vzhledem k tomu, že jsem se na film moc těšila. Jsem ráda, že jsem ho viděla, ale už nikdy víc. 2, 25. ()

Toto 

všechny recenze uživatele

Film podľa skutočných udalostí z roku 1976, kde sa stretli v súťaži o najkvalitnejšie víno vinári z Californie a z Francúzska. Pevná pozícia francúzov sa otriasla v základoch a od toho času vinársky svet nebol tým čo bol pred súťažou.Nejde o komédiu, i keď pár vtipných momentov tam je. Kto má rád víno, vinice a Alana Rickmana, ten si príde na svoje.Kratšia stopáž filmu by neuškodila. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Scény z pařížské ulice byly natočeny v Sonomě v Kalifornii. Použitá auta byla propůjčena členy Arcane Auto Society Car Club. Majitelé pak byli členy komparsu ve scénách, kde se jejich auta objevovala. (Caszidy)

Reklama

Reklama