Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech je poznat, že nejsou hoši ještě úplně jistí v kramflecích, avšak s o to větším zápalem se pouští do díla v druhé a třetí sérii. A jsem moc rád, že nerezignovali ani na formu (jak to často bývá zvykem u komediálních seriálů). Když si odmyslíme skvěle namixovaný humor (kombinace konverzační a situační komedie s příměsí značné dávky absurdna), Mighty Boosh nabízí i svérázný vizuální spektákl (často se surrealistickými prvky) a v neposlední řadě i skvělé (a žánrově velmi rozmanité) hudební vsuvky (složené jedním z hlavních protagonistů a autorů - Julianem Barrattem). ()

Yuksek 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyrovnané, přesto návykové. Nikdy nevíte z jakého kouta zábavy na vás zaútočí. Nikdy nevíte jakej song v půlce dílu prořízne sérii poklidných dialogů (u mě vedou Eels a Future Sailors). Nikdy nevíte v jaký úchylný roli se objeví Matt Berry. A konečně... nikdy nevíte jakej na sobě bude mít Vince vohoz. A to jsou ty důvody, proč si nemůžu odpustit ani jeden díl... ()

Reklama

killingminds 

všechny recenze uživatele

Všichni se shodnem na tom, že tenhle seriál je vážně na hranici mezi geniálností a trapností. Je to celý tak kýčovitý až je to krásný. Vždyť Fielding a Baratt jsou momentálně asi největší surrealisti v komediální branži, a tak je jasný že každej díl vypadá jako kdyby ho vymejšleli na poušti, obklopený levnýma hračkama a komiksama, nadopovaný hodně silným koncentrátem LSD. Je to jako když se díváš na šílenej kreslenej seriál, kterej ale neni kreslenej. A navíc ty výborný písničky! No, z něčeho tak šílenýho se prostě musel stát kult. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Psychotina neskutocnych rozmerov, ktorej hlavnou vyrazovou crtou je suboj medzi miestami az genialnou vtipnostou s neuveritelnou trapnostou, ktora ju strieda. Tvorcom vsak nedostatok kreativity urcite vycitat nemozno ;) Druha seria je z mojho pohladu este slabsia a az na dva diely (Nanageddon a zaverecnu The Nightmare of Milky Joe) som sa v podstate riadne nudil. 2,5/5* ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Cześć. Witajcie w programie. Ja nazywam się Howard Moon a to jest Vince Noir. Škoda té sestupné tendence. První série byla něco, co se blížilo dokonalosti. Od úvodního představení každé epizody, která trefně uvedla diváka do tématu nadcházející části až po bizardní děj a chytlavé písně. Druhá série mě relativně dost zaskočila tou změnou a popravdě jsem jí pořádně přišel na chuť až někdy v půlce. Finále bylo perfektní. Třetí série měl sice pár opravdu skvělých momentů, ale osobně se mi až tolik nelíbila. Možná měli zase koupit ty kulisy zoo. Jinak, proč jsou polské titulky jen na první sérii? Nejoblíbenější díly: Tundra, Hitcher, The Nightmare of Milky Joe ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Seriál vychází ze série divadelních představení oceněných prestižní cenou Perrier a stejnojmenné rozhlasové show. (Olík)
  • Hláška Vinceových bilých krvinek: „Všichni jsme Vince!“ „Já ne,“ je velmi podobná hlášce z balkonové scény filmu Monty Python's Life of Brian (1979): „Všichni jsme jiní!“ „Já ne.“ (Memesis)
  • Vince Noir (Noel Fielding) a Naboo (Michael Fielding) jsou ve skutečnosti bratři. (Martinibaby)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama