Reklama

Reklama

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Ant 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal, jak bych to vůbec nečekala. Velice lidský a působivý film, ať už je podle skutečné události nebo ne. Doslova lahůdkové obsazení od hlavních až po vedlejší role v čele s Kate Backinsale, která je film od filmu lepší, a v těhle malých dramatech jí to jde nejlépe. Film velmi dobře zachycuje bezvýchodnou situaci, v které se mohou novináři ocitnout, odmítnou-li zradit svou důvěryhodnost a svědomí. Postavy jsou tak dobře napsané, že není problém se do nich po pár minutách vžít, což mi u filmu poslední dobou chybí čím dál víc. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti prevedeniu, ani hereckému obsadeniu... možno proti presvedčeniu, stálo to ozaj zato?! "Určite áno"! Kate Beckinsale mám ozaj rád, ale tuna bola na môj vkus veľmi snaživá. Pevne odhodlaná žena, ktorá šla bezhlavo za svojím cieľom... aby ochránila tzv. svoj "zdroj", prišla takmer o všetko, taktiež toho veľa zničila, avšak nežalovala, ako by mohla?! K čomu to bolo ozaj dobre... určite by ublížila svojmu zdroju a stratila danú dôveru, aké fascinujúce 6/10 ()

Reklama

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Strhující drama, které mě překvapilo už od samotného začátku. Téměř dokonalé, justiční drama. Kate Beckinsale, Alan Alda, David Schwimmer, Matt Dillon. Herci, kteří nejsou úplnou topkou dnešní Hollywoodu. Zahráli vše bravurně, uvěřitelně a právě na těchto hercích stál celý film. Příběh je dosti reálný, vsadím se o cokoliv, že se tohle někdy stalo. Výborný. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý filmík. Na Beckinsale sa dobre pozerá aj vtedy keď hrá (konečne bez latexu a špicatých zubov), Dilon štandardne cool, Alda púšťa jednu perlu za druhou. Pár naozaj silných myšlienok ("Mýlite si vaše právo z vašou mocou."). Slušne fungujúca atmosféra odcudzenia a skrytého hrdinstva... Nie som práve veľkým zástancom novinárov, ale toto bol dobrý film, ktorý rozpráva príbeh kultivovane, bez toho, aby bol agitkou... ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: Film, ktorého začiatok ma príjemne naladil, avšak postupne už na deji nenaberal. Herecké výkony ako hlavnej predstaviteľky Kate tak aj ostatných vedľajších ról sú dobré, ale nemajú extra priestor na nejaké veľké herectvto. Dej postupom času začína strácať na intenzite a človek už čaká na nejaký zvrat, buď pozitívny alebo negatívny, ktorý by dodal šťavu tomu čo sa doposiaľ udialo, ale nič take sa nestane a celé až na menšie dejové zmeny to končí tak ako to začalo ... Samotný príbeh ma nedojal, skôr som nadobúdol odpor k hlavnej postave. 108 minút ubehlo a ja som na konci nestihol skonštatovať nič pozitívne, čo by ma donútilp povedať, že to stálo za to. Dávam 70 %, lebo ako som už povedal , ... to čo tam bolo zahraté bolo zaraté dobre. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Film je lehce inspirován skutečnými událostmi ze života agentky CIA Valerie Plame a novinářky Judith Miller. (D3VIL)
  • Floyd Abrams, ktorý vo filme hrá sudcu a je tiež považovaný za technického poradcu, je skutočným právnikom Americkej únie občianskych slobôd (ACLU), pre ktorú viedol súdne spory týkajúce sa práv prvého dodatku a národnej bezpečnosti, ktoré sú podobné tomu, čo je ústredným motívom filmu. (Arsenal83)
  • Film sa nikdy nedostal do kín. (Arsenal83)

Reklama

Reklama