Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování Bitvy o planetu Terra asi každého napadne (a to aniž by si předem četl text distributora) přirovnávat k Avatarovi, který je trochu říznutý Hvězdnými válkami. Bitva o planetu Terra ovšem není pouhým animovaným předchůdcem Avatara, má své vlastní kouzlo a dokáže nadchnout i diváka, který zmíněné dva slavnější protějšky vnímá spíš vlažně (což je i můj postoj k Avatarovi). Vytknout bych snad mohl jen slabší vymodelování lidských postav a animaci jejich pohybu - celkový dojem z filmu mi to ovšem nezkazilo. Shrnul bych to slovy: napínavá a velmi příjemná sci-fi pohádka pro dospělé. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Možná trochu nadhodnotím,ale v žánru 3D animáků jde o lepší průměr.Jen bych měl vzkaz pro ty co dychtí po DVD verzi ve 3D formátu.Nevím zda jsou na vině přiložené brýle v DVD,či něco jiného,každopádně doporučuji hodit brýle do odpadkového koše a pustit si starou dobrou 2D verzi,poněvadž 3D verze je otřesná.Vybledlé barvy,převládající zelená a neostrý obraz.P.S.televizor mám v pořádku. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný a zaujímavý animák, ktorý by sa mohol rovnať Toy Story, nebojím sa napísať. Ale dej je úplne o niečom inom. Je veľmi zaujímavé, že sledujeme jednu planétu so zaujímavými stvoreniami, ktoré si žijú pokojný život a zrazu na ich planétu dorazia mimozemšťania - ľudia. Je to naozaj veľmi zaujímavo spracované a je tu jasný odkaz, že aj my ľudia sme mimozemšťania, ktorí možno raz navštívia nový život a nie naopak, ako sme si to mnohé roky mysleli. Animácia je trochu amatérskejšia než na aké sme zvyknutý od zazobaného Pixaru, ale nevadilo to. Rovnako tak obyvatelia planéty vyzerajú trochu smiešne a úboho, ale to sú len detaily. Rozhodne odporúčam všetkým vekovým kategóriám. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel nad maximálním hodnocením. Jedinečnost, kterou tento animovaný film oplývá, by si to zasloužila. Boj mimozemských obyvatel planety Terra s příchozími lidmi, má podobný (a jednoduchý) charakter jako Avatar, vyznívá však tak nějak přirozeněji. Originální svět, na který se dobře dívalo, dobrá a nenásilně působící hudba. Že je animace jednoduchá mi nevadilo. Na druhou stranu mě to ani vyloženě neoslnilo, takže 4*. ■ Dost dlouho jsem čekal na DVD a když ho mám, vytkl bych mu, že sice avizuje i 2D, ale jinak, než v 3D, se na to dívat nedá a že přestože avizuje české titulky, nedají se zapnout. Takže bylo na výběr jen mezi angličtinou a českým dabingem. Naštěstí se té angličtině dá rozumět. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

A je jasné, odkud kopírovali Avatarovci. Nicméně to není na škodu a nutno podotknout, že Avatar je pochopitelně někde úplně jinde. Terra je pohádka, a to pohádka pro ty nejmenší (je-li vám víc než 8, můžete se trochu nudit, protože všechno to už jste viděli, v mnohem napínavější a akčnější podobě). Nicméně je to také pohádka poetická s koncem, jak má být, tak mhouřím oko a jdu s hodnocením trochu výš. A říkám si, že mít jen nápad (scénerie je nakreslená moc pěkně) prostě nestačí. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)

Reklama

Reklama