Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí FUTURAMA film z plánovaných čtyř nese název BENDEROVA HRA a vrhne nás přímo do období krize. Palivo používané jako pohon do vesmírných lodí dochází a ceny rostou závratným tempem. Posádka lodi Planet Express je tedy vyslána na nebezpečnou misi, infiltrovat svět obsahující poslední důl na temnou hmotu, látku která lodě pohání. Hluboko pod povrchem však najdou podivný svět. Starobylou zemi draků, magie a rytířů, kteří až podezřele připomínají Bendera (John Di Maggio). Vzhledově. Zásady rytířů, statečnost, loajalita a štědrost, mu totiž nic neříkají. (3DD!3)

(více)

Recenze (255)

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký fanda Futuramy a Matta Groeninga vůbec netrpělivě čekám na každý nový film z poslední série. Po prvních dvou na sebe navazujících filmech jsem si Bender's Game nemohl nechat ujít. Záměrně jsem nečetl dopředu kritiku, ani obsah filmu a o to víc jsem byl zvědavý. Po klasickém začátku plném pro hrdiny typických vtípků, jsem se dostal do části, kdy se seriál přeorientuje na "parodii" na Pána Prstenů. Tato část mě poněkud zklamala, nemyslím si, že to byl zrovna originální nápad a chvílemi mě film i nudil. Celkově jsem byl poněkud zklamaný, ale přesto jsem rád že sem zase po čase mohl vidět své animované hrdiny v novém příběhu. Snad poslední díl završí celý seriál nějakým nezapomenutelným dobrodružstvým. Na 5 to nebylo, ale 4 hvězdičky přesto dávam. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne zatim nejlepsi futuramackej film, kde 50 minut je normalni dej, kde ale tak nak o nic velkyho nejde a kazda postava resi naky svoje problemy a je to hodne vtipny a misty hodne napadity a pak se na posledni pulhodinku dej presune do Benderovo fantazie, coz je hodne viditelna parodie na Pana Prstenu a to je snad jeste vtipnejsi nez ten dej predtim. Sice se film misty rozpada na jednotlivy scenky, ale vubec to nevadi a proste jsem se stejne jako u vseho ostatniho, co se tyka Futuramy, skvele bavil. Jedina vytka spociva v tom, ze tu chybi super drtic Zapp. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Futurama měla vždy ujeté zápletky a u komediálního seriálu na ději přeci jen tak moc nezáleží, ale tohle byla vážně podivná splácanina, která místy neměla hlavu ani patu. S vtipy je to tu tak 50:50. Polovina výborných, polovina trapných. Navíc některé gagy, byť by byly docela vtipné, trvají příliš dlouho, takže do té trapnosti nakonec stejně spadnou. Předešlé dva filmy byly o něco lepší, ale i tak se jedná o zábavnou blbost na jedno zhlédnutí. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozporuplný celek. První polovina mi připomínala hlavně humorem novější epizody Simpsonových, takže tak za dvě hvězdy. Pak se přesouváme do světa Dračího doupěte a to je k mému překvapení pro Futuramu živou vodou, tudíž druhá polovina za pět. Takže mi to vychází průměrně na rozhraní tří a čtyř hvězd. Nakonec dávám lepší hodnocení, ale vypadá to, že zlaté časy jsou pro Futuramu už jen vzpomínka. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

No konečně! Předchozí dva filmy ve srovnání s kultovním seriálem působily velmi vyčpěle a tvůrci by se za tento dlouho očekávaný comeback měli spíš stydět, ale do třetice to dopadlo konečně výrazně líp! Děj díky konstatním dávkám (tentokrát už konečně kvalitního) humoru ani trochu nenudí. Kvalitě seriálu se to stále ještě sice nevyrovná, ale laťka je tak vysoko, že její překonaní už nebude možné. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (10)

  • Sestra v blázinci, kam je poslán Bender, se jmenuje Ratchetová, čímž seriál odkazuje na sadistickou sestru Ratchedovou z filmu Přelet nad kukaččím hnízdem. Té je robotí sestra také nápadně podobná. (Ištván87)
  • Samotný název filmu je parodií na knihu "Ender's Game" od Orsona Scotta Carda. (Matrinx)

Reklama

Reklama