Reklama

Reklama

Velký den slečny Pettigrewové

  • Velká Británie Miss Pettigrew Lives for a Day
Trailer

VOD (1)

Guinevra Pettigrewová je postarší guvernantka s netradičními výchovnými metodami, která počtvrté přišla o zaměstnání. V agentuře je už považována za zcela neperspektivního pracovníka. Vedena náhlým impulzem sebere v agentuře ze stolu vizitku potenciální zaměstnavatelky a vydá se na uvedenou adresu. Tam najde mladičkou americkou zpěvačku Delysii, která se snaží v Londýně nastartovat kariéru. Než si stačí Guinevra uvědomit, že dívka nehledá chůvu, ale sekretářku, je okamžitě vtažena do jejího života. Ukáže se, že slečna Pettigrewová vládne nečekaným důvtipem a dokáže být neocenitelnou pomocnicí při řešení krizových situací. Obě ženy se brzy spřátelí a začnou se vzájemně podporovat v rozhodnutí vydat se na cestu za svým snem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Fr 

všechny recenze uživatele

Slečno Pettigrewová, varovali mne před vaší tvrdohlavostí a ipertinencí… Není to hospodyně k pohledání. Nevychází totiž s klienty, protože se nechtějí přizpůsobit. A má asi poslední šanci. Jejím protikladem je Delysi, žena chycená mezi více mužů, jejíž život je morálně lehce komplikovaný a nepostrádá smysl nýbrž řád. A přesto si jsou podobné. Takový příjemný film s dobovou hudbou, z něhož vyzařuje příjemná atmosféra a já očekávám, kdy že se dostaví ten správný pocit štěstí. Vévodí mu živelná a krásná A.Adams, ale pravdou je, že někomu nemusí sedět F. McDormand. Mám tyhle lehce nasládlé filmy rád. Žádný moralizování, jen poučení, že život je krátký a optimistické doufání ve štěstí, které si jednou najde každého. Taky by mě zajímalo, jestli existuje divadelní hra. PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * Víte že? Film byl natočen podle románu Winifred Eileen Watson, napsaném v roce 1935. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať aké by to bolo čisto ako dráma (predlohu nepoznám), hádam,že lepšie. Humor to totiž degraduje o úroveň nižšie. Pani Pettigrewová je vo svojej podstate tragická postava a viackrát som v chvíľach dramatických uvažoval o vyššom hodnotení. Rovnako romantická línia má niečo do seba, všetko to stroskotáva práve na tom humore. Na pomerne kultivovanom humore, ktorý sa tam v podstate hodí a komédia je to dobrá, ale menej ako by to bol dobrý vážny film. A happy end to zničil úplne. 65% ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem nedala filmové komedii 5*. Jenže tato retro-komedie si to plně zaslouží. Nejen pro brilantní výkon obou hlavních představitelek (Frances McDormand a Amy Adams), ale též pro pohled do života začínajících hvězdiček u filmu- říkalo se jim "Pink up girls". Hlavně ovšem pro úžasnou jazzovou muziku, jaká se v letech 1939-1940 v USA a v Evropě hrála. Tato báječná komedie má jako kulisu, někde v pozadí, začátek 2.světové války a též obrázek toho, jak si to lidé začínali uvědomovat a utíkali před začínající katastrofou do bezpečí Spojených států amerických. Tohle DVD patří k dílům, na které se velmi ráda po čase znovu podívám. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Necelé 2 dny ze života již dávno odkvetlé zdánlivě celkem obyčejné anglické služebné, poté co jí pro její vyhraněné názory o tom, co je správné a morální, již poněkolikáté vyhodí z práce. Tentokrát zůstane skutečně na ulici a co ze zoufalství podstoupi je celkem milým trhle anglickým způsobem podáno v této "double love story" ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená komedie, bohužel postupně ztrácí švih. Ze začátku vtipná scéna navazuje na potrhlý rozhovor, v závěru už "jen" rozhovory o (ztracené) lásce a hrozící válka. Oproti knižní předloze film víc zdůrazňuje bezvýchodnou situaci slečny P., což mě postupem času dost štvalo. Ale i tak je to milý film s báječnými kostými. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama