VOD (3)
Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO)
Kvalitní parodie se stále točí... jen už nemají hranou podobu. Bolt je další parádní blbinou která do dětského filmu s jednoduchým příběhem cpe tolik narážek a odkazů na okolní filmy, že mu jde s klidem odpustit i pár vyloženě Disneyovsky pitomých pasáží (výuka psa je odpor hodný promptního vystřihnutí) a přitom není jen jejich bezúčelnou exhibicí. Kromě nich se nikde nečeká a nikde nezastavuje, vlak s bleskem na boku zuřivě zrychluje až do konce, poháněný ultimátně awesome křečkem, sympatickou čičinou a velmi blbým ubercute psem. Sice to není tak legen...wait for it...dary jak by možná chtělo být a Kung Fu Pandu to v mém letošním animákovském žebříčku nepřekoná, ale i tak... překvapivě velice zábavný a akční film. 8/10 ()
Ultimátní animovaný nátřesk, který si prostě musíte užít na velkém plátně a v 3D provedení, které je přesně tím, co z psa dělá superpsa a úvodní akční smršť povyšuje na událost roku :-) Za pixarovským WALL-Em sice tenhle Pes pro každý případ pokulhává zatížen svou infantilností a přlíšnou poplatností všem disneyovským šablonám, ale všechno bohatě dohání svou třeskutou zábavností a energičností. Ani nepamatuju, kdy naposled jsem se v kině takhle výborně bavil a odcházel se září v očích a nesmazatelným úsměvem na rtech. _____ P.S: Ty zázračné brejličky by potřebovaly vylepšít o vnitřní stěrače, wtz. ()
Od chvíle, kdy se po mě chtělo, abych uvěřil, že se staví celá velkoměsta jen kvůli tomu, aby nějaký pes odvedl přesvědčivý herecký výkon a ten pes přitom není schopný vycítit štáb ukrytý v jeho bezprostřední blízkosti, jsem měl s tímhle filmem přes jeho skvělou animaci, akční scény a humor velký problém. A ten bych měl i kdyby předtím totéž nefungovalo v TRUMAN SHOW naprosto perfektně. ()
Soundtrack John Powell: 1. I Thought I Lost You - Miley Cyrus/John Travolta [3:36] ,2. Barking at the Moon - Jenny Lewis [3:17] ,3. Meet Bolt [1:49] ,4. Bolt Transforms [1:00] ,5. Scooter Chase [2:29] ,6. New York [1:44] ,7. Meet Mittens [1:25] ,8. The RV Park [2:14] ,9. A Fast Train [2:38] ,10. Where Were You On St. Rhino's Day? [1:58] ,11. Sing-Along Rhino [0:42] ,12. Saving Mittens [1:02] ,13. House On Wheels [3:07] ,14. Las Vegas [2:01] ,15. A Friend in Need [1:13] ,16. Rescuing Penny [3:09] ,17. A Real Life Superbark [0:46] ,18. Unbelievable TV [1:20] ,19. Home at Last/Barking at the Moon [1:29], ()
Prvních 10 minut je úžasnejch, pak se rozjede zápletka a s tim jsem se musel chvíli srovnávat.. Je to docela zábava a ačkoliv je tu pár povedenejch scén, tak mě to moc nevzalo. Celá premisa filmu je prostě divná a vrchol ilogična je moment, kdy na scénu vstoupí Bolt číslo 2.. To už nic nedává smysl. No ale děti (kterým jsou logické chyby ukradené) si k mému hodnocení můžou klidně přidat hvězdičku i dvě. ()
Photo © Walt Disney

- V severoamerických kinech utržila animovaný hit 114,1 milionu dolarů, součet tržeb celosvětových pak byl 310 mil. (NIRO)
- Když drží Bolt (John Travolta) Micku (Susie Essman) a hrozí jí že ji shodí dolů na silnici, projede pod nimi autobus z filmu Nebezpečná rychlost (1994) s číslem 2525 na střeše. (HellFire)
- První Disneyho animovaný film, navržený a produkovaný ve 3D. Předchozí dva projekty Strašpytlík (2005) a Robinsonovi (2007) byly převedeny do 3D až po natočení. (Caszidy)