Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Názor po prvním zhlédnutí: Špička mezi vězeňskými filmy a zároveň více než zdatný konkurent Kultu hákového kříže. Otázkou je, jak by na mě Felon působil, kdybych o jeho ději věděl něco předem. Vyhýbejte se spoilerům, jinak se připravíte o silný emociální zážitek! Pomalu se chystám použít prubířský kámen druhého zhlédnutí, tak jsem zvědav, zda si tenhle Zločinec udrží mé maximální hodnocení. Věřím, že to zmákne. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Výš jít nemůžu. Násilí tohoto druhu moc nemusím, což je hlavní důvod. Navíc, příběh mi nepříjde nijak moc silný. S postavami jsem se nesžil, nebylo moc důvodů. Bitky jsou rychlé a jednoduché, nic co by nadchlo. Čekal jsem víc, bohužel se mi dostalo ještě míň, než-li to málo v co jsem pak doufal:-)30% ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tři poctivé hvězdičky za snímek, který se rozhodně nemá za co stydět. Začátek je téměř perfektní. Nečistě švenkující kamera sice znemožňuje precizní orientaci v prostoru, ale vzhledem k jejímu postupnému uklidnění až tak nevadí. Úplně první scéna je příjemně atmosférická a svou syrovostí navazuje na to nejlepší z nové francouzské vlny, s jednou jedinou výjimkou. Nesnaží se totiž - bohužel či bohudík - o natahovanou intenzitu a pomalé doznívání traumatu. Díky trefně zvolenému hudebnímu doprovodu dokaží scény patřičně zapůsobit. Snímek nenudí. Největší trefou do černého je však obsazení, kterému kraluje dvojice Dorff-Kilmer zdatně táhnoucí celý děj na svých bedrech. Problémem tak zůstávají vedlejší linie. Zcela neopodstatněně narušují hlavní děj a ke konci na plno doznívá jejich zbytečnost. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ve vězení jsem nikdy nebyl, a to ani v americkým, ani v českým, takže neumím říct, jestli film odpovídá realitě. Nejspíš alespoň zčásti jo, přinejmenším co se týče gangů a násilí mezi vězni navzájem. Co můžu soudit příběh, je to klasická struktura: (polo)nevinný slušný člověk se dostane mezi psychopatické a násilnické vězně a dost podobně naladěné dozorce, kde se snaží přežít, jak to jen jde. Není to špatné, docela to odsýpá, ale nic úplně zásadního, co by mě fakt vtáhlo, jsem tam nějak nenašel. Celkově slušně natočená low-cost žánrovka s tradičně kvalitním Valem Kilmerem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu možná zajímavý námět a slušné herecké kreace od těch, od kterých se to čeká málokdy (že by herecké nadechnutí seagalovsky obtloustlého Vala Kilmera?), na tu druhou ale mnohokrát viděná story z vězeňského pekla s košatým happy-endem, kterak jeden nespravedlivě odsouzený do vězení s maximální ostrahou bojuje za návrat do svého slibně rozjetého života. Zákony věznice jsou okoukané, mnohdy až odtržené od reality. A náš hrdina se ani nerozkoukal a už se zamíchal do interních konfliktů jednotlivých gangů. Prostě mnoho povyku pro nic, i když svého diváka si to zajisté najde!! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Tetovania, ktoré nosí postava Val Kilmera, sú autentické, založené na výskume herca a režiséra Rica Romana Waugha. Návrhy odrážajú najmä prísne strážené väzenské tetovania, ktoré mali väzni v čase, keď bol film natočený. (Arsenal83)
  • V jednom momente filmu John (Val Kilmer) spomína svoju dcéru. Hovorí, že teraz bude mať 27 rokov. Podľa jeho tetovania na jej ruke by však jej aktuálny vek bol 22 alebo 23 rokov. (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama