Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (494)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kým prvý diel sa ešte tváril, že má aj čosi ako príbeh, dvojka na to totálne rezignuje a "scenár" (úprimne pochybujem, že nejaký vôbec mali) už pracuje len s nejakou od boku nastrelenou chabou zápletkou a okolo nej vŕši viac či menej vtipné skeče a improvizácie. Tam, kde kvôli trikom musela byť nejaká premyslená koncepcia (Mr. Thinker, Lincoln, geniálna scéna v galérii), je to náramne zábavné. Improvizácie sú však väčšinou hluché, zúfalo nevtipné, ba trápne (Hill, Hader, preboha, odkiaľ sa títo nudní ľudia vzali? - žeby zo sračky zvanej Superbad?!), jediným svetlom v tejto temnote je skvelý Hank Azaria (to, ako utrie Darth Vadera, nemá chybu). Stiller sa očividne nudí, ale našťastie má žiarivo očarujúcu Amy Adams, kvôli ktorej si film zaslúži o hviezdičku viac. Hej, a má to veľmi slušné triky, dravé tempo a Alan Silvestri hrá, akoby si nevšimol, že toto nie je dobrodružný veľkofilm za 200 miliónov dolárov, ale "iba" rodinná komédia. 5/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film splnuje pravidla dvojek, vicemene neprinasi nic moc novyho, dej je snad jeste jednodussi nez minule, ale je tu asi tak trikrat vic postav. Coz je bohuzel kamen urazu. Aby se ke slovu, aspon jednomu, dostali vsichni, je to bohuzel dost na ukor akce a povedeny vtipy by se taky daly spocitat na prstech jedny ruky. Tvurci proste moc spolehali na to, ze bude divakum stacit prehlidka vice ci mene divnejch postav a potvor. A ani to nezachrani vtipny vedlejsi role obsazeny starejma znamejma z prvniho dilu, naprosto libovej zaporak v podani sislajiciho Azarii, Stiller predvadejici kung-fu s baterkou, solidni triky nebo vcelku svizna hudba. Nicmene film rozhodne nudit nezacne a tech 90 minut vcelku pohodove utece, navic parodie na 300 a zesmesneni Vadera je brutalni. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem cílovou skupinou, protože jde o výrazně infantilní záležitost, která staví na záplavě digitálních triků a popularitě Bena Stillera. Na druhou stranu, pokud srovnám Levyho kousek s nedávno shlédnutým Sommersovým G. I. Joem, pak jde v tomto případě o lépe investované peníze a tu lepší část podobné produkce. Celkový dojem: 50 %. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Druhá Noc v muzeu trpí klasicým syndromem dvojek. Na stejné ploše se snaží naservírovat oproti jedničce dvojnásobně velkolepý příběh (paradoxně trpící dvojnásobným dějovým vzduchoprázdnem) plný nových postav. Ty jsou ale trestuhodně nevyužité, jejich prostor na plátně povětšinou nepřesahuje rozsah camea výstupu a v naprosté většině míří absolutně mimo. Skutečně dobrých fóru je tu stejně, jako v jedničce (tedy proklatě málo), poměr ucházejích a vyloženě trapných se ale velice nehezky zhoupnul na špatnou stranu vah. Logika nejspíš zůstala, jako abslutně nudný a neživý exponát, v nějakém úplně jiném muzeu, ve kterém ani scenárista, ani režisér tohoto filmu NIKDY nebyli... ()

Ferry 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem sice neviděl, ale ani jsem ji vidět nemusel. Stiller má sice grimasy a umí se tvářit jako debil, to ale tenhle film nezachrání. Pro děti určitě pěkná podívaná, vizuálně je to taky moc pěkně propracované, ale vesměs už jsem od poloviny čekal až bude konec, co víc, před koncem jsem viděl asi nejvíc klišé z celého filmu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2009 ve Washingtonu D.C. (Varan)
  • Ricky Gervais (Dr. McPhee) měl mít ve filmu větší roli, ale natáčení kolidovalo s natáčením jeho vlastního filmu Umění lhát (2009), proto se ve filmu objeví jen na pár minut. (don corleone)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama