Reklama

Reklama

VOD (1)

Frank Allen (Ryan Reynolds) je zvyklý vše důkladně analyzovat a celý svůj život plánuje na minuty. Očekává, že jeho přesně vypočítaný svět nic nenaruší. Shodou okolností dojde jednoho dne ke zpoždění a vynucenému posunutí jeho plánů, čímž se spustí komický řetězec nových situací a Frank se musí vyrovnat s nečekanými změnami. V jeho životě zavládne totální chaos, na který neumí reagovat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Snímek, o kterém se těžce píše. Zajímavá směsice komedie a životní tragédie funguje zřejmě tak, jak si tvůrci přáli. Momenty, kdy se máte smát a kdy cítit dojatě jsou snadno rozpoznatelné a celý štáb obě polohy zvládá znamenitě. Z Ryana Reynoldse se stává čím dál víc můj oblíbenec, neboť i s touto zajímavou postavou si poradil výborně. Na něm snímek hodně stojí, neboť ve slabších chvílích, které bohužel také nastanou, jejich negativní vliv na snímek zmírňuje na minimum. Nepředvídatelný příběh nechává diváka v napětí a vedle zvratů nabízí i několik povedených humorných scének, přičemž některé hraničí s absurdností. Nicméně v tomto případě to myslim v nejlepším slova smyslu. Chaos Theory je malý, nenápadný snímek, který by si rozhodně zasloužil více pozornosti, než se mu dostalo. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie? Řětězec komických situací? Dělají si všichni srandu, nebo jsem jen já takovej cíťa :). Já si zkrátka nemohu pomoci, ale na mě Teorie chaosu zapůsobilo především jako hodně emotivní drama, kde jsem neměl po celou dobu ani na vteřinu nutkání se alespoň jen pousmát a spíš jsem jen valil oči, jak drsné a nemilosrdné životní situace musel hlavní hrdina řešit, aby se nakonec do těch šílených potíží a marastu dostali i ostatní postavy. A finálový happy end mi už příliš neubral z výsledného dojmu, že tohle vážně prdel nebyla. Bohužel, na to, jak ale byla Teorie chaosu dramatická a plná emocí, pravě ony emoce nebyli zpracovány příliš zdařile, občas na mě některé momenty sice zapůsobily silněji a pozitivněji , ale jako celek to ve mě vyvolalo spíše chladnější dojem. Jinak obsazení Ryana Reynoldse do hlavní role byla asi sázka na jistotu, je to sympaťák, ženským se líbí, hrá také umí, takže proč ne. Zato ostatní herci byli dost nevýrazní, Emily Mortimer ani Stuart Townsend nejsou žádní tahouni a ani jeden filmu moc nepřidali. Já mám prostě z Teorie chaosu smíšené pocity, rozhodně v mých očích působí úplně jinak než to cítí ostatní diváci, rozhodně nejde ani o krapet zábavnou podívanou, ale jako drama to zas nemá ty správné parametry a vlastně ani účinky. ()

Reklama

Wotan 

všechny recenze uživatele

Frank má šťastné manželství, šikovnou dceru a normální život. Dělá podnikové školení o tom, jak správně organizovat a využít svůj čas. Všechno má pečlivě naplánováno a svůj denní rozvrh má přesně sepsaný na lístečcích. Jednoho dne mu ovšem ženuška posune čas o 10 minut. Díky tomu Frank nestihne trajekt, který ho má dopravit na místo přednášky, a tím se nechtěně spustí řetězec následujících událostí. Frank se tak zvláštní shodou okolností dozví, co se nikdy neměl dozvědět. Nečekejte nějakou ztřeštěnou komedii, ale inteligentní a možná tak trochu jiný film. Závěrem snad jen: Relax, life is a mess... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Předdeadpoolovský Reynolds mi připadá trochu nemastně neslaně, ale vše vynahrazuje velmi slušný scénář. A to i přestože nejde o žádnou prvoplánovitou taškařici plnou fórků. Ve skutečnosti je to komedie jen první třetinu, pak je to víc drama ocukrované trochou romantiky. Taplitz si dal záležet, aby byli vzniklou situací všichni nějak zasaženi, ale přesto aby nikdo nebyl dacan. Ukazuje, že bychom si neměli dělat život složitější než už je, protože ono se to pak může pěkně nastřádat a je těžké to ustát. A nepomůžou vám seznamy úkolů, ani snaha vyhýbat se problémům. On si vás totiž nakonec stejně nějaký najde. Ale silná osobnost, chlap...musí ustát i takovou pecku mezi oči, jako dostal Frank. Sice nejde o bůhvíjak originální zápletku, ale namíchané je to dobře. A taky servírované. Kdo už má něco odžito, najde si tam svou "brňavku". ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Pěkná zábavná komedie. Ryan Reynolds v hlavní roli byl suprovej, taky je to zkušený herec, co si budeme povídat že. V tomto zrovna na něj netypickém žánru dramatické komedie, se ukázalo, že když chce udělat nějakou tu srandičku, tak umí a umí to perfektně. Já osobně jsem se u nějakých scén řezal smíchy jako malé děcko, což jsem byl rád, protože jsem to od tohoto filmu nečekal. Sice některé stránky filmu byly očekávatelné, ale i přesto se mi film líbil. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, v mestách Vancouver a Squamish. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama