Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

Rimmon11 

všechny recenze uživatele

Když jsem náhodou narazil na Jetixu (nyní na Disney Channel) na tuhle animovanou srandičku, myslel jsem si, že to je další kravina od tvůrců, jak zaújmout mladé diváky. Po pár minutách dívání se mě to ovšem neskutečně chytlo a ať už je to ptakopysk Perry a jeho stereotypní (ovšem zábavné) boje s doktorem Tutošvarzem, různé moderní odkazy (což mě u "pohádky" tohoto žánru velice překvapilo) a nebo na Ferba, který za celý seriál promluví jednu mírně "inteligentní" větu a vždy kamený výraz. Nejlepší na tom všem jsou ovšem ty nápady. Ikdyž me sklamalo, že další serie trošku pokulhávají. ()

frolish 

všechny recenze uživatele

Jediny serial zo sucasnej tvorby Disneyho, pri ktorom nemam chut rozmlatit telku a plakat za starym dobrym Fox Kids. Prave naopak - svojske humorne sceny su mi ako usite na mieru a takmer pri kazdom dieli sa velmi dobre bavim. Neviem ktore "chore" hlavy vymyslaju tie sceny s ptakopyskom Perrym a doktorom Dutoschwarzom, ale u mna klobuk dole :) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvaja nevlastní bratia "Phineas a Ferb" sú školáci, s potenciálom malých géniou. Sú schopný zhotoviť neuveriteľné vynálezi. Proti nim stojích ich staršia sestra, puberťáčka, Candace. Tá sa snaží za každú cenu odhaliť ich aktivity mame. To sa jej však nikdy nepodarí. No ozajstnou zápornou postavou je šialený, nemecký doktor Heinz Doofenshmirtz. Našťastie ani jemu nikdy jeho podlé plány nevídu. A ešte je tam aj jeden záhadný vtákopisk - Perry. Zábavný animovaný seriál. *** ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komediální animovaný seriál, který nabízí opravdu obrovské množství absurdního humoru. A to jak z té hromádky vizuálního vtipu, tak i z hromádky slovního. To vše ve výborné atmosféře, která tomu dává nádech pohodovosti. Postavičky se drží svých velice jednoduchých motivací Phineas s Ferbem chtěji něco postavit, Candy se je snaží chytit, doktor Dutoschwarz chce ovládnout svět a zvířecí agent Ptakopysk se mu v tom snaží zabránit. Zdánlivě jednoduché banální šablon, ale až překvapivě dobře funguje i po X dílech a tvůrci neustále chrlí přehršel nápadu a neustále ty jednoduché osudy postaviček kombinují a přidávají pokaždé něco nového. Ten nejtěžší výpad na moji bránici proběhne ovšem ve chvíli, kdy se na scénu dostane Hans Dutoschwarz, protože jeho senilní demenci tvůrci využili až geniálně a jestli jste se jako já koukali na aspoň nějaké bondovky či filmy z ranku Mission Impossible nebudete na tom jinak. Ano je to dětské, je to až možná příliš jednoduché, do jisté mír uznávám jistou dávku infantilty, ale tohle všechno stejně jako u Spongeboba je úmyslně a pak snad dojde každému, že tohle bylo, je a bude určené především pro děti ke kterým seriál vysílá jasné poselství a to, že fantazii se meze nekladou a dává tak průchod jejich tvořivosti. A ani ti starší nepřijdou zkrátka právě díky skrytým narážkám na špionážní filmy, což když si vezmete co za pseud-skvosty poslední dobou Disney Channel uvádí ve své převážně hrané tvorbě je tohle dílko zářící diamant v obrovské hromadě hnoje. ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

"Aren't you a little old to like kid show so much you rate it with five stars?" "No, no I'm not. Shut up!" :-) Nenechte se odradit pověstí Disney Channelu! Ano, Phineas a Ferb jsou oficiálně animák pro děti (takže vás čeká veselá barevná animace a dobrodružné příběhy a běží to na tom Disney Channelu). ALE, tvůrci Povenmire a Marsh jsou ostřílení tvůrci čistě dospělých animáků Family Guy a Simpsonovi a na Phineasi a Ferbovi je to sakra znát. Takže i ty dobrodružné zápletky jsou hodně nápadité a spolu s veselou animací jsou jen základním rámcem pro nepřetržitou kanonádu perfektně vypointovaného situačního, konverzačního i absurdního humoru a pro spoustu hodně dvousmyslných a popkulturních narážek (Příklad: V jedné epizodě hrdinové přiletí do Seattlu a to, že jsou v Seattlu poznají podle toho, že najednou začne hrát hutný grunge. Později je ve stejné epizodě odkaz na Záhadu Blair Witch - tedy věci, které děti nemají šanci pochopit, ale dospělý se u nich bude skvěle bavit). Takže pokud jste dospělák, který se nebere za každou cenu děsně vážně, bez obav si tenhle seriál pusťte (ať už s dětmi nebo bez, každopádně pokud možno v původním znění) - je totiž vysoká pravděpodobnost, že jako já chytnete solidní závislost :-) ()

Galerie (317)

Zajímavosti (22)

  • Každý díl seriálu obsahuje alespoň jednu písničku, která se zaměřuje na děj dané epizody. (Elbarto08)
  • Jarret Reddick, frontman kapely Bowling For Soup, ktorá nahrala úvodnú znelku, dabuje v seriáli Dannyho zo skupiny Love Händel. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama