Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

QuietRioT 

všechny recenze uživatele

Toto určite dokáže doceniť až starší človek, pričom stále to ostáva v rovine rozprávky pre deti na rozdiel od podobného South Parku, ktorý by ste svojmu asi dieťaťu nepustili. Každá časť vás niečim zaujme, pričom v každej nájdeme rovnaké rutinu ako napríklad keď Perry zdrhne, alebo keď odrovná Tutoswarcha (OMG, they kill Keny; Screw you guys, I´m going home). Pozerať sa to však dá hlavne vďaka humoru, ktorý je jedinečný a pre mnohých nepochopiteľný, postavený na ironii a paradoxe. Určite najobľúbenejšií "novodobý" animovaný seriál. ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

"Aren't you a little old to like kid show so much you rate it with five stars?" "No, no I'm not. Shut up!" :-) Nenechte se odradit pověstí Disney Channelu! Ano, Phineas a Ferb jsou oficiálně animák pro děti (takže vás čeká veselá barevná animace a dobrodružné příběhy a běží to na tom Disney Channelu). ALE, tvůrci Povenmire a Marsh jsou ostřílení tvůrci čistě dospělých animáků Family Guy a Simpsonovi a na Phineasi a Ferbovi je to sakra znát. Takže i ty dobrodružné zápletky jsou hodně nápadité a spolu s veselou animací jsou jen základním rámcem pro nepřetržitou kanonádu perfektně vypointovaného situačního, konverzačního i absurdního humoru a pro spoustu hodně dvousmyslných a popkulturních narážek (Příklad: V jedné epizodě hrdinové přiletí do Seattlu a to, že jsou v Seattlu poznají podle toho, že najednou začne hrát hutný grunge. Později je ve stejné epizodě odkaz na Záhadu Blair Witch - tedy věci, které děti nemají šanci pochopit, ale dospělý se u nich bude skvěle bavit). Takže pokud jste dospělák, který se nebere za každou cenu děsně vážně, bez obav si tenhle seriál pusťte (ať už s dětmi nebo bez, každopádně pokud možno v původním znění) - je totiž vysoká pravděpodobnost, že jako já chytnete solidní závislost :-) ()

Reklama

p8ja 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál bych se nikdy nedíval nebýt 3,5 leté dcerky a toho, že na ČT1 navazuje na večerníček. Každý díl je uveden velice povedenou úvodní písničkou. Postavy jsou trochu ukřičené, ale jinak je dabing perfektní. Hrdinové jsou geniální, proč ne .... a pro zpestření děje je tu zločinecké pozadí, propojené se světem dvou kluků prostřednictvím retardovaně vyhlížejícího ptakopyska, ve skutečnosti agenta - B. Dcerku to celé zaujalo, protože třeba na Šmouly nevydrží koukat déle než 5 minut - se slovy "to je blbost". Technické, obrazové i zvukové provedení je perfektní, občas to má i nějakou myšlenku, ale celkově to přesně zrcadlí zmatek dnešního světa a tudíž to dle mého není pořad pro děti. Závěr : po shlédnutí tří dílů jsem rozhodl, že se na to koukat nebude. Howgh. ()

Davanity 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů, které v jednu chvíli nemůžete vystát a v druhou se do něj zamilujete. Samozřejmě všeho s mírou, ale všechny díly jsou originální ačkoliv se některé věci nemění třeba Candy, která se marně snaží Phinease s Ferbem udat mámě. Pokaždé mě to dokáže pobavit a nejen to, seriál je nabitý vtipy. A skvělé chytlavé písničky to všechno jen užasně doplňují. ()

Gabushe 

všechny recenze uživatele

"...Tak pojďte s námi Phinieas a Ferb vás ke svým kouskům zvou. A kde je Perry?!" Seriál je takové odreagování od okoního světa. Obří robotický pes, velká horská dráha a lyžovací středisko z obyčejného pramínku vody. Toto všechno má jednu chybu, na konci není upozornění toto doma nezkoušejte. :-) No a ještě mě zajímá kdy už konečně pujdou do školy. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (22)

  • V desiatej epizóde seriálu, „Světla, Candy, akce“ („Lights, Candace, Action!“), je Candy vo filme upravená na skutočné dievča, ktorým je Ashley Tisdale, jej dabérka. (minusha97)
  • V epizodě, kde se ke Candice dostane petržel, na kterou je alergická, její hlas a zpěv dabuje sám autor a režisér Dan Povenmire. (Elbarto08)
  • Jarret Reddick, frontman kapely Bowling For Soup, ktorá nahrala úvodnú znelku, dabuje v seriáli Dannyho zo skupiny Love Händel. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama