Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Alyson má spoustu přátel, pohledného ctitele Michaela a na střední škole patří k nejkrásnějším a nejoblíbenějším dívkám. Je posedlá péčí o figuru, a kdyby snad měla nutkání polevit, má před očima varovný příklad v podobě korpulentní matky a obézního mladšího bratra Adama. Sport je pro Alison nejen prostředkem k udržení postavy, ale také vstupenkou na vysněnou vysokou školu. Jako jedna z nejlepších hráček baseballového týmu má totiž šanci získat sportovní stipendium. Během zápasu, kterému přihlíží zástupce univerzity, ji však zraní spoluhráčka. Čeká ji dlouhá rekonvalescence a sen o stipendiu se rozplyne. Pro ambiciózní Alyson je to těžká rána, ale pak najde leták s informací o soutěži, jejíž vítěz, autor nejlepšího dokumentárního filmu, získá odměnu tak vysokou, že by vyřešila její starosti s financováním vysoké školy. Přesvědčená, že matka i bratr zneužívají svou nadváhu jako výmluvu pro životní nezdary, rozhodne se proniknout se skrytou kamerou do světa obézních. S pomocí sympatického souseda se změní v tlouštíka a vydá se do sousední letní školy. Brzy se stane terčem nevybíravých žertů, nikdo nevidí její přednosti, jen její nadváhu. Přesto se časem spřátelí s obézní Ramonou a pohledným Georgem a sbírá materiál pro svůj film. Jednoho dne je však odhalena její maska a zahanbená Alyson uteče. Záleží jí na přátelství Ramony a George a chce znovu získat jejich důvěru. Jenže to není vůbec snadné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Nestandardně pojatá a mírně krutě realistická sonda do života tlouštíků. Sportovkyně Allyson se v rámci školního projektu převleče za tlustou dívku, nastoupí do letní školy a zkoumá, jak se k ní chová okolí. Přes počáteční nadšení a názor, že přece záleží na člověku a nikoli na vzhledu, jí pomalu projekt přeroste přes hlavu a v závěru zjistí, že nikoli nitro člověka, ale jeho výzor předurčuje reakce a chování okolí a pokud bude tlustá, nikdo se k ní hezky chovat nebude. Ally je znechucená světem, do kterého donedávna patřila, a svůj projekt začne brát jako manifest pro nápravu. Snímek je standardní kvality filmů pro teenagery - trefné postřehy Ally se střídají se slabšími dialogy a v některých momentech občas kolísá tempo (zvláště u rozprav Ally s přítelem). I přesto je tenhle film jiný než ostatní, a to tím, že konečně říká pravdu. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film byl údajně natočený pro odstraňování komplexů lidí se silnější postavou. Lidi mají stále více lenosti v těle, takže se stále méně pohybují a lenost v těle nahrazují přísunem jídla to těla a obalováním mysle, která pak je podobně lenivá jako tělo a nechce se jí už ani vstávat z postele, aby se náhodou nezbavila lenosti těla, čím by přišla o svoji tučnost. ()

Reklama

hazaba 

všechny recenze uživatele

No, dokoukala jsem to do konce, i když jsem si celou dobu říkala, co vlastně chce film sdělit - a to je přesně ta otázka, kterou si kladou obe holky točící studentský film. Bohužel ani ony ani já jsme odpověď nenašly. Není to úplně ztracený film, námět je docela zajímavý - proč se lidé chovají k tlustým špatně, ale provedení je prostě ubohé. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Proč si to nepřiznat, i já spadám do ranku těch, jenž „norbitovsky“ upravenou středoškolskou oblíbenkyni nezhlédly kvůli jejímu morálnímu poslání, ale z prostšího důvodu, kterým byla Kaley Cuoco. Po závěrečných titulcích jsem bohužel spadl i do množiny těch, kteří toho ještě teď litují. Ačkoliv má Tlustá jako já na ČSFD v kolonce žánr uvedeno drama, jde podle mne o středoškolskou komedii a jako takové ji chybí snad úplně všechno, co dělá žánrově spřízněné snímky alespoň trochu snesitelnými. Především nadhled a trochu té teenagerské lehkovážnosti by film potřeboval jako naše republika slušné politiky. Kaley může děkovat bohu za šanci, která se jí naskytla v seriálech Čarodějky a Teorie velkého třesku, protože tudy cesta na výsluní určitě nevede. ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Moralistická nuda... Navíc se to trošku bije - hlavní hrdinka se nám snaží pomocí dokumentu ukázat, jak těžké je být tlustým a jak hnusně se ostatní k tlustým chovají, zatímco o pár scén později se snaží matku přesvědčit, aby nevykrmovala jejího bratra, kterému tím ničí život, protože ho učí špatné stravovací návyky, které se v dospělosti zhorší a on bude tlustý (z čehož má, jen tak mimochodem, hlavní hrdinka panickou hrůzu). Navíc Kaley se prostě narodila jako Penny z BBT a konec. Do nějakého dramatu se nehodí. I když tohle nebylo drama ani náhodou, spíš taková pohádka, protože skoro všechny holky tam byly krásně štíhlé a z fleku by mohly jít dělat fotomodelky, jak byly dobřevypadající. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Poté, co Alyson (Kaley Cuoco) odchází od skříňky, v ruce svírá zámek. V následující scéně odchází a ukazuje rukou, která je však prázdná. (LucyD)

Reklama

Reklama