Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč tenhle film neklapal tak, jak měl. Protože Dustin s Emmou jsou jedineční a kdo by je nechtěl vidět spolu? Nejspíš mi vadilo, že jde o poslení šanci pro Harveyho a tvůrci se z nějakého mně neznámého důvodu rozhodli udělat z Kate jen pasivní pozorovatelku děje, oddhodlanou se už prostě smířit s osudem. A to já neberu ( zvlášť, když disponuje charismatem Emmy Thompson, která dokáže neuvěřitelné věci). Takže jsem pro pokračování, Last Chance Kate! ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na všechna klišé, která se leckdy s ohledem na jiná pozitiva dají přehlédnout, je Poslední čas na lásku strašně depresivní film. I přes onen optimistický závěr mi především v první polovině snímku bylo dost úzko. Režisér zobrazuje postavy Kate a zejména Harveyho jako ty nejopuštěnější a nejfrustrovanější pod sluncem. Kate pečuje o senilní matku, má nevděčnou práci, kolegyně se ji neustále snaží někomu dohodit a když pak dojde na rande, je to propadák, který hrdinka obrečí na toaletě. Harvey pomalu, ale jistě přichází o práci, bývalá rodina ho nesnese, dcera se mu odcizila, na její svatbě ho stíhá jeden trapas za druhým a ostatní hosté ho stíhají shovívavými pohledy, jakoby to už snad neměl v hlavě v pořádku. K oltáři navíc nevěstu odvede švihácký otčím, který vypadá lépe než Harvey, který má zřejmě peníze, vážené místo ve společnosti a dcera si s ním evidentně rozumí podstatně lépe. I kdyby snad ústřední duo tvořili nemocní rakovinou nebo jakkoli postižení, situace by už nemohla být černější. Vytvořit co nejbezútěšnější první část, aby pak obrat působil o to pozitivněji, je ohrané a laciné. Nevyčítám filmu jednoduchost ani prosté sdělení, ale tady prostě schází jakýkoli nápad nebo svěží nadhled, který by mě přiměl jít s hodnocením výš. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší do zbierky romantických filmov o dvoch postavách, ktoré si k sebe nájdu cestu. Dustin Hoffman mi vadil, obzvlášť jeho smiešnou chôdzou a nízkym zrastom, ale Emma Thompson bola skvelou voľbou. Je to film hlavne pre starších aby boli utešení, že aj v pokročilom veku sa dá nájsť láska svojho života. Film je rozprávaný veľmi pútavo, pri druhom pozeraní by ma asi nudil, ale pri prvom ani nie. Páru ste držali palce a aj keď sa to v úvode ťahalo ako sopeľ na rukáve, nakoniec si hlavní protagonisti našli k sebe cestu. Škoda nevýraznejších piesní a niečo tomu predsa len chýbalo, ale inak to nepokazilo mozaiku romantických filmov. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman chodí po Londýně, lká nad zničenými rodinnými vztahy a mizernou prací a kromě toho se pokouší sbalit Emmu Thompson. Smysl tohoto filmu mi zůstává utajen, protože je tak zoufale fádní, že by se jeho synopsi báli otisknout i v Květech v rubrice "Život napsal." Ale vem to ďas, Hoffman to všechno táhne sám samotinký jak ten kůl v plotě a daří se mu to uhrát na sledovatelný záznam posledního vzepětí se na podzim života. Z generace velikánů De Niro - Pacino - Hoffman jej začínám mít snad nejraději, těžko říct, čím to bude. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Vše vystihující název snímku (výjimečně i v českém překladu) dává najevo, že někomu tady ujíždí onen pověstný vlak. Tragikomická nálada této meditace nad myšlenkou, že zůstat v životě sám, nechce asi nikdo z nás, funguje především díky v kontextu scénáře nezastavitelně stárnoucí dvojici Dustin Hofmann a Emma Thompson a svou roli sehrává příjemně komorní pojetí režiséra Hollanda, který prostě nechává herce hrát. Přestože nejde o objevný snímek, řadě z vás možná dodá naději a potřebný nadhled. 80% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)
  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)

Reklama

Reklama