Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (292)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Max Klinger (nebo jak se to píše): "Ti, co nemohou velí těm, co mohou".....sice vzhledem k jeho převážně pochybnému intelektu tomu nepřikládáte moc výpovědní hodnoty, ovšem tohle dílo jeho slova potvrzuje natolik, až je to životu nebezpečné. Hodně realistický počin (i když co já vim), v jehož průběhu si říkáte, že to takhle nějak určitě muselo být a i kdyby ne, tak to lépe natočit a napsat prostě nešlo. Skvělé, hnusné, zvrhlé a zejména zoufalé....a o to jde. Seriál, který říká, že vítězství ve válce je jen počátkem nekonečného boje, a jak již víme s desetiletým odstupem, tak má bohužel pravdu. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Naprosto epesní minisérie HBO Generation kill je vymazlená dobrůtka o mariňácích během začátku války v Iráku. Nesnaží se oslňovat akční podívanou a nudit řečmi plnými patosu - ba naopak - podává tento uzavřený svět kolem jednotky 1st Recon Marines očima reportéra časopisu Rolling stone, Evana Wrighta. Je to pohled nenadsazený, nebezpečně přirozený až mrazivý. Herecké výkony celé jednotky, motivační přístup Godfathera (s jeho neodepsatelným hlasem), každodenní problémy s nespánkem, sraním a honěním, chuť po smrti jako důkaz strachu z ní, absurdita celého konfliktu a válčení obecně a v neposlední řadě jednotka jako celek, ve kterém se veškeré popichování skládá z neskutečných asociací, vás při sledování nenechá v klidu, a co teprve, když si začnou zpívat. To vše je Generation kill. ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál si zaslouží pěti hvězdičkové hodnocení. Natočený je opravdu skvělě, a ve filmu vládne perfektní atmosféra, kdy se divák naprosto vžije s herci. Vše působí velice reálně, a skvělá hudba tomu taky dodává patřičný efekt. Za mě, zkrátka i když nejsem bůhvi jaký fanoušek tohodle žánru, dávám plný počet. ()

Loki81 

všechny recenze uživatele

Absurdita na entou! Necekejte masakralni sceny a la Band Of Brothers, tady se hlavne mluvi... a ne zrovna spisovne. Luxusne podany syrovy pohled na stav 'nejsilnejsi' armady sveta stejne tak jako na celkovy interni system, ktery v ni panuje. Tezko soudit autenticitu serie, ovsem ikdyby se pravdivost pohybovala okolo minima, bylo by to hodne tristni. Opet precizni prace BBC... ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Na to, že to spadá v podstate do žánru vojenského seriálu, je tej očakávanej vojenskej akcie udeje v Generation Kill žalostne biedne. Z troch štvrtín sa tú vedú zdanlivo bezvýznamné rozhovory o tom, ako sa kto dobre vysral, vyhonil si, alebo iným spôsobom zabil nudu. Na stranu druhú, skutočnosť bola rovnaká a na to, že ide o 7 hodín materiálu o tom, ako vojenská jednotka putuje Irakom bez väčšieho zúčastnenia sa akéhokoľvek priameho boja, ide o doslova gulervúcu podívanú. Generation Kill je dokonalú sondou medzi mariňákov, na ktorých dolieha čoraz viac frustrácia z ničnerobenia a toho, že pušky na pleci so sebou väčšinu času vlečú len tak na okrasu a všetko je to vyskladané údernými momentami, ktoré trefne bez prikresľovania či moralizovania poukazujú na to, ako moc v americkej armáde platí pravda, že tam, kde končí zdravý rozum, tam začína vojenská logika... ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Další pohled na akce 1. průzkumného praporu v Iráku při první rotaci jsou memoáry Nathaniela Ficka, Těsně vedle (JOTA 2008). Fick velel první četě roty B. V seriálu ztvárněn Starkem Sandsem. (CHIMarty)
  • Humvee 1. průzkumného oddílu byly vyzbrojeny buď granátometem Mk. 19 nebo těžkým kulometem Browning M2 ráže .50 BMG. (c.tucker)
  • Družstvo seržanta Colberta (Iceman) mělo svůj Humvee vyzbrojen 40 mm rychlopalným granátometem Mk. 19 ("devatenáctka"). Kadence přes 300 ran/min, dostřel 1600 m. Trombley obsluhoval lehký kulomet FN Minimi M249 ráže 5.56 mm ve verzi PARA. Iceman používal útočnou pušku Colt M4 ráže 5.56 mm s noktovizorem (noční vidění), v podvěsu granátomet M203 ráže 40 mm. (c.tucker)

Reklama

Reklama