Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádna časť. Johnnyho Casha zbožňujem, jeho pesničky a hlavne jeho hlas boli vždy geniálne, tak asi aj preto mám túto časť rád. Jediná časť, kedy som dúfal, že to vrahovi prejde. No, možno ešte nejaké 2 časti by sa našli, kde som s vrahom sympatizoval. Veľmi netradičný spôsob vraždy. A skvelá úvodná pieseň. Výborný koniec. "Nemáte strach, že tu sedíte s vrahom?" "Nie, vy by ste sa priznal, aj keby som Vás nedostal. Niekto, kto takto spieva, nemôže byť zlý." A tá scénka s tým vymletým generálom, čo si myslel, že každú chvíľu môže byť poplach, tak to bola bomba. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Hodně k tomu přispívá John Cash, který už na začátku zazpívá I Saw The Light od Hanka Williamse a nasadí celému dílu vysokou laťku, která se drží až do konce. Navíc - tentokrát má záporný hrdina i nějakou sympatii - i když - dvojnásobná vražda je stále dvojnásobná vražda. Aneb - Vy se nebojíte jet sám v autě s vrahem? ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naoko roztržitý policajný inšpektor Columbo, v pokrčenom baloňáku, so smradľavým dútnikom, čo jazdí na starom, ošarpanom Peugeote patrí medzi mojich najobľúbenejších televíznych vyšetrovateľov. Herec Peter Falk stvárnil túto seriálovú postavu nezabudnuteľným, bravúrnym spôsobom. Vždy si rád pozriem prípady tohto svojrázneho detektíva z oddelenia vrážd. No a príbeh s názvom „Labutia pieseň“ (Swan Song), v ktorom si zápornú úlohu vraha zahral kráľ country Johnny Cash, je pre mňa asi ten najlepší. Columbo vs. Tommy Brown. Peter Falk vs. Johnny Cash. ***** ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslavnější záporák v historii Columba. Protože obsadit do role hudebníka Tommyho Browna, LEGENDU Johnnyho Cashe, byl skutečně geniální nápad, stejně jako provedení vraždy. Cashe strašně uznávám, je to Elvis Presley stylu country/western a jeho hudbu mám moc rád, takže je jasné, že tento díl pro mě patří k vrcholům celé série. Závěrečná, až dojemná scéna v autě, patří ke klasice a já si Labutí píseň pouštím velmi rád. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že je mé hodnocení ovlivněno přítomností mého oblíbeného zpěváka Johnnyho Cashe. Ale myslím, že mu nejdou upřít ani jisté herecké kvality a já osobně považuji tento díl Columba za jeden z nejpovedenějších z celé série. I závěrečné odhalení v podobě malé vrahovy chybky je fajn. Škoda jen, že nebylo použito více Cashových písní, ale to už bych chtěl asi moc :-) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Letadlo používané Tommym Brownem (Johnny Cash) je 1973 Cessna 172L Skyhawk s / n 17259853 (N2853Q). (Epistemolog)
  • Koncertní scéna je skutečně ze živého vystoupení Johnnyho Cashe (Tommy Brown). (ČSFD)
  • Když je Columbo (Peter Falk) u zpěváka Browna (Johnny Cash) a baví se s ním o důvodech změny aranžmá písničky, jde následně telefonovat. Brown bere kytaru a hraje. Jenže střídá akordy naprosto jinak, častěji, než je to v melodii. Stejně tak i styl hry, který Brown nezmění, i když melodie přejde od vybrnkávání k plné hře, nicméně Brown jen vybrnkává. Johnny Cash hrál na kytaru zcela běžně, nicméně tady hru jen špatně markýruje. (pjotri)

Reklama

Reklama