Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Vlastně velmi příjemný fantasy seriál, kterých je dost málo, a tak by byla škoda se o tento ochudit. První série jak má spoustu slušných momentů a skvělého Manu Bennetta, tak často sklouzává ke klasické teen sáze. Děj sice není nějak převratný, ale baví a herci jsou kvalitní v rámci možností, Svět je zajímavý, stejně jako rasy v něm. Nachází se zde vcelku slušný záporák. Ano je co sledovat, někdy děj moc neodsípá, ale triky a výprava to drží. 65% ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedené překvapení. Začal jsem koukat ze zvědavosti čistě kvůli Manu Bennettovi, ale nakonec jsem dostal povedenou fantasy oddechovku. Celá série má spád a nezačne nudit, postavy jsou sympatické, byť herecky to občas mohlo být lepší. Velmi povedená je hudba, to MTV u svých seriálů skutečně zvládá. Doufám v druhou řadu. 86 % ()

Reklama

TheTomCZ 

všechny recenze uživatele

Pilot zatím lehce rozporuplný... Scenérie, kostýmy a triky jsou parádní, to bez diskuze. Drsnost a přirozenost světa ale bere za své hned jak se objeví postavy, nebo nedej bože dokonce promluví. MTV produkce z dialogů vyloženě cáká, všechno musí být vyhrocené, megacool, za každou cenu moderní. Zatím opatrných 55% a uvidíme kam se to hne dál... Po 4 dílech klesám na 40% a další sledování vzdávám... Nuda. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů natočený pro citové potřeby fanklubu Twilight ságy a Hunger Games. Hlavní postavy hrají šestnáctiletí manekýni a manekýnky, kteří byli vybráni především pro vzhled a nikoli herectví. Pokud si už nelepíte idoly nad postel, budete mít s touhle fantasy možná problém. Po 20 minutách 5. dílu se seriálem definitivně končím a jednu hvězdu dávám pouze proto, že nejsem absolutně cílovou skupinou tohoto hereckého a režijního ochotničení. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Seriálová hloupost dospěla vrcholu tímto seriálem, který je něco mezi elfím BH90210 a snahou vytěžit něco z oblíbenosti Pána prstenů. Viděl jsem první sérii a tak budu hodnotit tu...jediné, co si zaslouží kladné hodnocení jsou exteriéry, vizuální barevnost, sem tam hudba a I. Baquero (ne její herecký talent, ale vizuál). Jednoznačně převládají mínusy - od strašně hloupého příběhu, který si hraje na něco co není a bere se strašně vážně, po přehrávaný chraplák M. Bennetta trousícího jedno ´moudro´ za druhým, po absolutní nesympatickou NEherečku P. Drayton, která na to prostě nemá až po amatérské bojové scény a směšné masky skřetů a trollů....hrozný..... I tak jsem sebral veškerou odvahu na zkouknutí druhé řady....byla lepší to jo, ale kvalita i tak neskutečně nízká a asi nemá cenu tu znovu popisovat všechny ty mínusy...holt asi se není čemu divit, že co sezóna, tak jiná televizní stanice a pro tu plánovanou třetí sérii se nedaří sehnat nikoho, kdo by to chtěl vysílat.... Nesmyslná seriálová ubohost... ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama