Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Majzlík 

všechny recenze uživatele

Výprava slušná, ale tím klady končí. Vypadá to jako další z mnoha klonů Stmívání. Všichni opět přehnaně vyfintění a přitroublí týpci, kteří řeší svoje pubertální vztahy. Takže cílová skupina cca 15let. Zvlášť elfové vypadají do jednoho jako totální termoklády. Nedivil bych se, kdybych v závěrečných titulcích našel, že hlavní sponzor je Gucci. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Postavy sa správajú ako dementi. Herecké výkony i výzor niektorých "hercov" (Austin Butler!!!) žalostné. A tie romantické klišé na úrovni uveriteľnosti pornofilmu. Navyše mi bolo až nepríjemné, že herci vyzerajúci na štrnásť rokov sa po jednom bozku začnú vyzliekať. Najhoršie je, že samotný príbehový základ by pri inom prístupe k seriálu mohol ponúknuť celkom zaujímavé sci-fantasy... ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Jedna z obvykle vyzdvihovaných předností moderních seriálů oproti filmům spočívá v možnosti na delší ploše lépe strukturovat vyprávění a v návaznosti s tím profilovat postavy a ukazovat je mnohem komplexněji, než dovoluje časově omezený prostor celovečerního filmu. Pro MTV produkovaná postapo-fantasy pro náctileté řečený princip převrací na hlavu, když veškerou dramaturgii a s ní i vyprávěcí strukturu utváří podle vysílání, přesněji řečeno umístění reklamních bloků. Namísto koncentrovaného a koncepčně gradujícího vyprávění quality TV zde máme jednotlivé díly rozdělené na krátké filmy oddělené reklamními bloky, které na prostoru deseti až patnácti minut musejí rozvinout jednu peripetii a ještě ji zakončit cliffhangerem. Krom toho zdůrazňovaný vysoký rozpočet na jednu epizodu působí hodně směšně, když je zcela evidentní, že tvůrci místo soudobých blockbusterů, k nimž se chtějí alespoň propagačně přiblížit, má seriál svou praktickou stránkou blíže cormanovské škole brakovek. Těch pár CGI velkých celků se záhy okouká, když je jasné, že je to stejná krajina, jen s jiným pohybem kamery, a peníze, které spolkly, pak vyvažuje natáčení v generických exteriérech, dvou třech interiérech (aneb proč se skoro každý dialog odehrává u toho elfího stromu), a to nemluvě o obecném natahování stopáže tlacháním oproti slibovaným atrakcím a spektáklům. ()

Hogun odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bolo ako vred na tvári, ktorý je hnusný a neskutočne vás irituje, a keď ho vytlačíte, tak vylezie hnis a vyzerá to ešte horšie ako pred tým. Potom čakáte, že sa usuší a zmyzne, ale on narastie znova a ešte väčší. Toto bolo pre mňa absolútne nepozerateľné. Tie idiotské dialógy a toporné neherectvo tých drevených bábok na obrazovke ani nebudem komentovať. 0/10 ()

Mufuck 

všechny recenze uživatele

Dovolil jsem si výjímečně hodnotit už po cca pěti epizodách. Normálně totiž udělím hvězdy až po shlédnutí celé série, a nebo nedokoukám, a tudíž pro zachování objektivity nehodnotím. Spousta seriálů se přeci postupem času někam vyvíjí, a tudíž mi to nepřijde fér svým vlastním ohvězdičkováním snižovat procentuální hodnocení něčeho, co třeba nakonec chytí druhý dech. Ale Shannara Chronicles je tak moc přeplácaně slepenej teen blábol, že tomu postupnému zlepšení prostě nevěřím, a tudíž nelze jinak. Ostatní přeci musí býti varováni? Mé počáteční nadšení po shlédnutí traileru odešlo kamsi do věčných lovišť. Už jen to, že se seriál obsadí podle katalogu modelek a modelů, co byli po ruce, namísto herců, je svým způsobem zvrácené. Všichni vždy krásně čistí, chlapci pečlivě oholeni. Co na tom, že se třeba spí týden v lese? Hlavně ať se líbí. Přitom tam účinkují i skřeti bo co, a tak bych nějakou tu špínu i očekával. Mít to drsnější a omšelejší háv, myslím si, že by to i nějaké jiné diváky dokázalo nalákat. A co na tom, že by jim nebylo 12, ale dvacet a víc? Vždyť je tam i dost krve, tudíž vlastně netuším, pro jakou cílovou skupinu je to točeno. Ale hlavně vadí to neustálé přeskakování v ději, jak kdyby to bylo několik minutových scén, slepenejch bezcílně za sebou, bez jakekoliv gradace děje a vůbec tušení toho, kam to všechno nakonec povede. Jsme tady, ale pak vlastně máme jet tam. A jdem najít meč. Mám ho, tak šup zase onam. Á, sem vlastně né, nemáme elfí kameny. Hrozný! Nedoporučuju, hlavně staršímu diváctvu, je to prakticky nedokoukatelné. Což je škoda, vzhledem k velké absenci fantasy seriálů jako takových. Natož kvalitních... Ach, Game of Thrones, proč si tak osamocena??? ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama