Reklama

Reklama

Film V lepší společnosti byl inspirován nejznámějším nevyřešeným případem pohřešované osoby v newyorské historii. Je to příběh lásky i záhadné vraždy, jež se odehrála v osmdesátých letech na pozadí mocné dynastie obchodující s nemovitostmi. Tento psychologický thriller, jež produkoval a natočil Andrew Jarecki, byl inspirován zmizením Kathie McCormack, manželky dědice impéria s nemovitostmi, Roberta Dursta. Kathie v roce 1982 záhadně zmizela a nikdy ji nenašli. Pan Durst byl podezřelý z její vraždy, ovšem před soudem nikdy nestanul. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (150)

eccola 

všechny recenze uživatele

Film s atmosférou, která mě totálně pohltila. Je úplně jedno, jestli scénář vznikl podle skutečné události, pro mne to bylo působivé zpracování příběhu nejen jednoho psychicky narušeného člověka, ale i prostředí, ve kterém vyrůstal. To, že občas si člověk musel něco domyslet, protože nedostal vše na podnose, považuji za velké plus filmu. A nevadí mi, že obě hlavní postavy se někdy chovají neočekávaně a zejména role Kirsten Dunst připomíná můru letoucí do ohně. Vůbec se nedivím, že Ryan Gosling považuje film za temný a nechce se ke své roli vracet, hrát přesvědčivě takového psychopata a neodnést to psychicky, muselo být hodně náročné. ()

ashtangi 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela milé překvapení. První polovina až do chvíle, kdy postava Dunst zmizí, byla mrazivě skvělá. Trochu mi to připomnělo Noci s nepřítelem. Potom to trochu pokulhávalo a ke konci se mírné zklamání dostavilo a moc to se mnou nehnulo, ale i tak první polovina byla skvělá a celkově film zachránila. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nemohla jsem uvěřit tak nízkému hodnocení a protože jsem altruista a samaritán(možná i trochu masochista-podle toho jakým filmům dávám šanci)tak jsem se rozhodla věnovat americkým filmařům mých drahocenných 101 minut života. Dejme tomu polovina zas tak špatná investice nebyla. Ráda bych pochválila za výkon Ryana Goslinga ale jaksi to nejde - třebaže jsem jeho úchylnou a narušenou postavu nenáviděla po celou dobu filmu(asi známka toho, že to dobře zahrál)...více než pochvalu by si zasloužila Kirsten Dunst(opět mě napadla hláška z Přátel-zasloužil bych metál).Velmi mě pobavil konec filmu s jedním z nejhorších maskérských triků jak nechat zetárnout 32-letého herce na 70 a přitom mu zanecháte identicky atletickou postavu jen mu na hlavu plácnete nějákou vazelínu či co a umělý šedý pačesy...Docela smutně špatný konec takového slibného tématu....a maření perfektního výkonu skvělé Kirsten... ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Když koukám na hodnocení ostatních, nevím co si myslet. Mě to totiž nudné vůbec nepřišlo. Příběh je zajímavý, ústřední herecké duo vynikající, soundtrack nádherný. I druhá kratší část je výborná. Navíc je to další důkaz, že zákony neplatí pro všechny stejně. Bohatí lidé sice ne vždy, ale většinou se i z takovýchto odporností bohužel dokážou vyvléknout. Aby ne, vždyť jsou to oni a jejich lobbysté, kdo tyhle zákony vytváří. Odpad tomu může nasadit jenom idiot nebo verbal. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Už než jsem se na film rozhodla podívat, zaujal mě děj a také to, že je celý případ podle skutečné události a vlastně dodnes nevyřešen. Takové filmy mám ráda. Také se mi líbilo herecké obsazení. To nezklamalo, Kirsten i Ryan hrály moc dobře. Vzhledem ke zdejšímu hodnocení jsem toho od filmu moc nečekala, což bylo dobře, protože ať se na filmu snažím najít co nejvíc dobrého, je to pořád jen průměrný snímek. Ačkliv jsem původně chtěla dát čtyři hvězdičky, nakonec jsem usoudila, že na to tenhle film prostě nemá. Tak alespoň slušné tři. Atmosféra v tomto filmu byla skvělá ale je škoda, že takový zajímavý námět je tu tak promarněn. Podle mě se to dalo natočit o trochu lépe, napínavěji a poutavěji, protože tady bohužel často převažuje nuda. A nakonec, podle toho, jak nám celý případ vykresluje film, je docela zřejmé, co se tehdy odehrálo, i tak mě ale každopádně po dokoukání filmu případ zaujal a vážně by mě zajímalo, jak to tenkrát skutečně bylo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Kirsten Dunst zde hraje postavu Katie Marksové, jež je založena na osobě Kathleen Dunstové. (Karlos80)
  • V show Jimmyho Fallona prozradila Kirsten Dunstová, že osoba, na níž je založena postava Davida Markse, se přijela podívat na plac a z povzdálí sledovala natáčení. (Geriel)

Související novinky

Zachraňte agenta Ryana!

Zachraňte agenta Ryana!

29.01.2008

Tak zní nařízení studia Paramount, které se rozhodlo vzkřísit sérii špionážních thrillerů inspirovaných bestsellery Toma Clancyho. Není se čemu divit. Agent Jack Ryan se dočkal solidního komerčního… (více)

Reklama

Reklama