Reklama

Reklama

Anne Hathawayová tentokrát nikoli v roli princezny, nýbrž coby těžkými traumaty postižená dívka, která po letech izolace přijíždí na svatbu své sestry. Za vynikající výkon v tomto snímku byla herečka nominována na Oscara. Režie se ujal Jonathan Demme (Mlčení jehňátek, Filadelfie).
Byť by název tohoto snímku mohl evokovat některé sladkobolné romantické komedie, tento film nemá s nevěstami a ženichy na útěku nic společného. Spíše naopak. Ačkoli se jeho děj točí kolem svatby, jedná se především o silné psychologické drama, dávající nahlédnout do temných zákoutí lidské duše. Hlavní hrdinkou je dívka Kym, která sice svým vzezřením připomíná princeznu, ale hluboko v sobě skrývá bolesti a vnitřní démony, jež cupují její srdce na kousky. Proto se také chová tak, jak se chová. Rodina ji nemůže vystát, poslední léta strávila v léčebně, ale nyní se vrací domů, protože se vdává její sestra Rachel. A právě napjaté prostředí, jež kolem sňatku panuje, se stává arénou velké bitvy citů a traumat, během níž možná konečně bude vyřčeno vše, o čem se tak dlouhou mlčelo. V hlavní, pro ni velmi netradiční roli exceluje hollywoodská hvězda Anne Hathawayová, jež byla za tento herecký výkon nominována na Oscara. Tvůrcem snímku pak není nikdo jiný než oscarový Jonathan Demme, režisér nezapomenutelných klenotů Mlčení jehňátek a Filadelfie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé a místy roztahané. Zajímavá kamera dokázala navodit domáckou atmosféru, takže jste byli rodince trošku blíže a na vlastní kůži jste cítili napětí a stres. Postavy byly realistické, ale svou realističností možná až příliš nudné. Díky za postavu Kym. Anne Hathaway konečně ukázala, že umí hrát a hodí se na víc než jen druhé housle. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné drama, kde většina osazenstva s Anne Hathaway v čele takový herecký výkon, že smekám. Demme je toho chopil směla a povedlo se mu to na jedničku. Takto rozebrat jedne víkend s neobyčejnou skladbou, kde se dozvíte takových informací a tak syrově poddaných, no to je úžas. Navíc ještě doprovázeno pěknou hudbou, hlavně houslista. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl zvláštní a na první pohled specifický, těžko ho lze přirovnat k jakémukoliv jinému filmu. Je zde zvláštní mnohdy roztřesená kamera, film je snímán spíše dokumentárním stylem, a v žádném jiném filmu jsem dosud neviděl, aby svatební proslovy trvaly nějakých 20 minut nebo snad ještě déle. Zkrátka je zde viditelné snaha o něco nového, snaha o pokus natočit film o jedné svatbě trochu jinak, než jak bych to já osobně čekal. A nelze popřít, že se tvůrcům povedlo právě těmi změnami a originálními vychytávkami mě zaujmout, navíc byl dobrý nápad, že se diváci teprve s postupujícím dějem dozvídají, proč byla Kim v léčebně a co všechno v minulosti provedla, takže napětí a vylézající kostlivci ze skříně, to vše je dávkováno postupně a tak se film stává stále zajímavějším, ale zároveň také stále dusnějším. A v tomhle případě je docela jedno, jak všechno dopadne, protože už před tím koncem se toho stane tolik zajímavého, že ať by to dopadlo jakkoliv, tak každý konec bude povedený. Co se týče hereckých výkonů, tak Anne Hathaway jednoznačně ukázala, jak kvalitní herečkou umí být a já jsem jí celou její roli bez jediného zapochybování uvěřil. Právě díky jejímu výkonu a díky snahám o originalitu mohu film označit jako mírně nadprůměrný, ve zdejším hvězdičkovém systému to tedy znamená tři hvězdy. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné a zároveň hodně nepříjemné překvapení: z kačeny v Deníku princezny se stala nanejvýš přesvědčivá vyléčená závislačka, zatímco z režiséra vynikajícího Mlčení jehňátek a Philadelphie autor amatérského videa ze svatby. Svatby nesnáším! Kdyby se Demme víc držel příběhu rodinného traumatu a míň barvy šatů pro drůžičky, nemusela bych dát filmu s takovýmhle potenciálem smutné 3*. Holt nemůže být každý den kaviár... ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Špatnej, špatnej, špatnej film. Bylo to jako ocitnout se na cizí svatbě a sledovat životy lidí, kteří vás vůbec nezajímají. Obzvlášť asi ta půlhodina proslovů na začátku filmu, kdy cizí lidi připíjeli na svatbu dvou cizích lidí, byla neskutečná nuda. Do toho mi všichni lezli na nervy a jednali zcela nepochopitelně bez nějakých přechodů. Navíc kromě Anne Hathaway by se to dalo nazvat přehlídkou nejotřesnějších hereckých výkonů (např. otec, který podivně křečovitě brečel, či matka ženicha, která dělala to samé v bledě modrém, ženich sám snad ani neuměl mluvit a........prostě špatný). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Fotky malého Ethana jsou ve skutečnosti fotky z dětství mladšího bratra Anne Hathaway. (HappySmile)
  • Anne Hathaway obržela za svůj výkon cenu pro nejlepší herečku na Critics Choice Awards 2009. (ufooonek)
  • Anne Hathaway byla nominována na Oscara za nejlepší herečku v hlavní roli. (ČSFD)

Reklama

Reklama