Chris BellKamera:
Alexander BuonoHudba:
Dave PorterHrají:
Chris Bell, Gregg Valentino, Arnold Schwarzenegger, Stan Lee, Sylvester Stallone, Hulk Hogan, Jay Cutler, Josh Robert Thompson, Lyle Alzado (a.z.) (více)Obsahy(1)
„Američané milují vítěze a nesnášejí poražené,“ říká generál Patton v ukázce použité v dynamickém dokumentárním vhledu do společnosti, jež se naivně pyšní superlativy. Na příkladu vlastních bratrů, kteří v touze podobat se Sylvesteru Stalloneovi či Arnoldu Schwarzeneggerovi podlehli dočasnému kouzlu steroidů, Christopher Bell kongeniálně ilustruje úskalí filozofie vítězství za každou cenu. Vizuálně našlapaný a skvěle sestříhaný dokument produkovaný tvůrci filmů Bowling for Columbine a Fahrenheit 9/11 nabízí originální směs notoricky známých popkulturních odkazů a intimního příběhu v komediálně-dramatickém ladění. Zpovědi členů amerického Kongresu, profesionálních atletů či lékařských expertů dokreslují s upřímností předestřený nelichotivý obraz „národa na steroidech“, nad kterým se vznášejí nevyřčené otázky: Co uděláte, když zjistíte, že všichni vaši hrdinové porušili pravidla? Zůstanete na straně hrdinů, nebo pravidel? [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)
Velice povedený dokument o fenoménu jménem Steroidy. Mnoho faktů a mýtů o těchto látkách, o kulturistice a vlastně i o povaze lidí se dozvíte v tomto zajímavě podaném příběhu jednoho nadšence. A právě v tomto snímku jde krásně vidět hloupost nás lidí jak uvěříme všemu, co slyšíme v televizi nebo kdekoliv jinde. Povinnost pro každého nadšence do posilování a také pro ty, kteří sou tak hloupí a říkají něco o věcech, kterým ani z malé části nerozumí. 80% ()
Dobře vyprávěný dokument o steroidech a o podpůrných látkách, které v dnešní době pohltili každý sport. Je to dokument, který jsem chtěl rozhodně vidět, jelikož informace o steroidech mám nulové a tato problematika mě velice zajímá. Jestli máte podobný zájem dozvědět se o těchto látkách mnohem více a z mnoha pohledů, tak určitě do toho jděte a udělejte si pohled na věc sami. Inteligentní film s dobrými postřehy, zajímavými sestřihy a dobrou hudbou, já hodnotím 4 hvězdičky… ()
Prostě USA..... vyžraní idioti chtějí svaly a steroidy pomůžou. Komu se líbí hovada co ani nedají ruce podél těla a nemůžou běhat, kdo se dívá na wrestling s inscenovanými zápasy, příslušníci národa vygumovaného reklamou a televizí. Bratři Chrise Bella jsou skutečně k smíchu, prázdný pohled jeho staršího bratra je děsivý. Jejich hodnoty jsou udělat si jméno, mít peníze, být velký a silný. ()
Chyběl mi detailnější popis účinku AS na ženy, protože většina z nich je nevrátná (ačkoliv se to snaží zamaskovat vším tím make-upem a silikonovými implantáty): hormonální změny, které vedou ke ztátě menstruace, růstu ochlupení, hlubokému hlasu, co dělá růstový hormon s jejich obličeji je taky evidentní...k tomu všemu riziko zánětu ze špinavých jehel... Prostě dokument, ve kterém jsem se vlastně nic nedozvěděla, krom toho, že Američané určitě nejsou tím NEJlepším národem, za to zřejmě podlehli tomu NEJhloupějšímu kultu. http://www.etoday.ru/2008/11/female-bodybuilders-martin-schoeller.php ... http://smagazine.ru/newsevents/2008/09/post-52.php ... http://www.martin-kulturistika.estranky.cz/clanky/anabolicke-steroidy/vedlejsi-ucinky-anabolickych-steroidu_ ()
Demytizace amerického snu, ve kterém jsou všichni bohatí a úspěšní podvodníci a lháři, kteří si cestu na vrchol ulehčili steroidy. Není to tak útočné jako u Michaela Moora, ale taky to není tolik tendenční a podlézavé diváckým emocím. Bell se umí chytře vyptávat a vyvozovat z toho jasné závěry. Škoda toho, že mu trochu uniká filmařské řemeslo, kdy by mohl popustit uzdu střihačským nůžkám, protože po hodině se už víceméně opakuje stále dokolečka a posledních dvacet minut nefalšovaně nudí. Ale stejně… byť to dojem zanechá, arnoldovskou ikonu to nesmaže. 3 a ½. ()
Photo © BSF Film