Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Aneb jak pejsek s kočičkou vařili dort a on se jim... Sakra povedl! Postmoderní chutný mišmaš, jenž do sebe přimíchává westernové, noirové, samurajské, komixové a mnohé další prvky. Je vidět, že si režisér vyhrál a s láskou točil každé políčko filmu. A nezapomněl ani politickou, antikapitalistickou narážku... Jó, ať žije proletariát a hláškující pistolník bez pistole, Josh Hartnett! ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

No já nevím, ten film má jistý potenciál. Zajímaví herci, nevšední prostředí a atmosféra připomínající komiks případně stejné leporelo, jako si pod barem schovává Woody Harrelson. Buď jsem na tento film zrovna neměl náladu a nebo mi holt tyto žánry nesedí, ale mě prostě nezaujal. Rozhodně se k němu ale pokusím ještě někdy vrátit a kdo ví, třeba změním názor (a to především díky Shadwellově zajímavému komentáři). ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

I'm the product of a fucked up generation. Guy Moshe se rozhodl ukázat stereotypu prostředníček. V obdobě postapokalyptické budoucnosti přináší příběh pomsty, o který tu vlastně ani tak nejde. Hlavní je to, že Bunraku je setsakramentsky stylová podívaná, nadupaná akcí a originalitou, která se dnes zase tolik nevidí. Drtivé většině určitě nepřijde k chuti, avšak pro ty, které snímek pohltí, tu čeká nesmírně zábavná jízda. Dvě hodiny utečou jako voda i přesto, že je to poněkud absurdní a přihlouplé. S čistým svědomím se přikláním k vyššímu hodnocení, protože už jen ta odvaha jít do podobného materiálu se ctí, je více než sympatická. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Od dob Dogville nesnáším studiové stylizace a filmy odehrané v papundeklových kulisách. Tady ještě navíc ta komiksová přebarvičkovaná stylizace leze brzy na nervy, a příběh je takový mix westernu, samurajů a mírně postapo. Celé to ale vypadá, jako byste třeba Mad Maxe odehráli s panenkami v domečku tříletých holčiček. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Divoký západ po japonsku. 1) U Japonců není nic, jak bychom čekali. Koupíte si v cukrovinkách sáček s bonbony a vykoukne na vás slané a silně pálivé cosi, prý z moře. Slušně řeknete svůj názor svému nadřízenému v práci a dostanete facku. Zeptáte se na ulici, jestli jdete správně, všichni přítomní horlivě odsouhlasí, že ano a pak se ukáže, že vás poslali bůhvíkam. A jak ukazuje náš film, dokonce i Divoký západ se v japonských očích odlišuje od toho amerického._____ 2) První půlhodina mě hodně bavila. Pak ale dlouhé otravné zápasy a stále stejné tvůrčí postupy začaly nudit a nepřestaly až do konce. Ale vizuál byl zajímavý, to ano._____ 3) Poučný koment páně Shadwellův brilantně vysvětlí, proč film není odpad, alébrž artové umění. Se svou obvyklou nonšalancí objasní, co chtěl autor říci a čeho si má divák všimnout, pokud tedy není slepý či blbý. Nakonec mě více pobavil Shadwellův rozbor než film sám._____ 4) Sladký 32letý Josh Hartnett (pistolnický tulák) potěšil. Zvláštní týpek je 37letý zpěvák, model, hudebník a v našem případě i herec Gackt Camui (Japonec Yoshi), který umí vypadat jako macho chlap i jako sexy baba. Mám pocit, že někdy dokonce oboje najednou. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu hraje i japonská rocková hvězda Gackt Gamui, pro něhož to znamená první mezinárodní film, ve kterém si zahrál. (Terva)
  • První koncepty Bunraku začal vytvářet Guy Moshe již v roce 2006. (Terva)
  • První návrhy scénáře byly do značné míry inspirovány westerny a filmy s bojovým uměním, jejichž je Moshe obrovským fanouškem. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama