Reklama

Reklama

Městečko Peacock

Trailer

Obsahy(1)

V mysteriózním thrilleru z dílny debutujícího režiséra Michaela Landera, který je současně i spoluautorem scénáře, hlavní hrdina John (Cillian Murphy) vytváří kolem svojí postavy podivnou fantasmagorii - on sám i obyvatelé nebraského městečka Peacock sledují osudy muže a jeho manželky, netuše, že se jedná o jednoho člověka. Příchod ženy z jeho minulosti (Ellen Page) po nehodě vlaku v Johnově zahradě jenom rozvíří temné vody jeho podvědomí... (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemôžem jej to dovoliť" hovorí Cillian Murphy pár krát počas filmu. A my samozrejme čakáme na to, čo jej nemože vlastne dovoliť. V mysli máme nejakú tú predstavu aj tušenie, ale predsa len je nedostačujúca, alebo nejednoznačná. Peacock je takým filmom. Je to film, ktorý nemá nejako zavedený príbeh a postavy - hlavne tie vedľajšie nedostávajú veľa priestoru aby mohli výrazne zasiahnúť do príbehu, ktorý sledujeme. Dokonca aj tých pár skvelých minút z ellen page nemá takú váhu ako som si predstavoval. Film je o hľadaní identity a vysporiadaní sa z duchmi minulosti. V tomto smere doslova vytŕča Murphyho dvojrola - John a Emma. Tam kde je John utiahnutý, z typickými tikmy, tam je Emma sofistikovaná a dobrosrdečná, ale predsa len je medzi nimi jedno veľké tajomstvo, ktoré nikdy nebude zodpovedané, len naznačené v nejakých tých útržkoch. Peacock, je film ktorý mi stačilo vidieť raz. Viac krát to nebude potrebné, pretože aj keď film buduje atmosféru aj napätie, nedokáže diváka vtiahnúť na toľko do príbehu, ktorý je vlastne veľmi všedný, takže sa o to divák nejako ani nepokúša. Nakoniec tu zostane len skvelá kreácia hlavného hrdinu a záber z hojdačky a ten posledný, finálny záber. Priemer z nadpriemernými hercami a podpriemerných príbehom. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Oproti Otíkovi z Vesničky mé střediskové má John malou naději, ale ten zase neměl dvě identity. Tohle je rozehrané poměrně solidně a čmuchám kolem, jak to celý dopadne, protože to je fakt zajímavý. Mám tip, že nakonec všichni přijdou na to, jak to s nima dvouma je, ale že to nikomu nebude vadit... Cillian Murphy podává svůj životní výkon i příkon a po dlouhé době mě fakticky naplno zaujal, protože tady to není jenom pěkná tvářička, ale herectví. I ten konec dopadl jinak, než jsem čekal, takže ke spokojenosti mi chybí už jenom trocha krve a sexu, který tam nebylo ani jedno, chch. ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Městečko Peacock začíná překvapivě velmi přímo a nijak nezatajuje dvojí život bankovního úředníka Johna, který je Johnem jen mimo svůj dům a uvnitř domu se zataženými závěsy žije jako žena Emma až do chvíle, kdy nečekaně musí svůj dvojí život nějakým způsobem maskovat. Film má poměrně zajímavý námět a vzhledem k zařazení do kolonky Thriller nabízí i trochu očekávání jak se nakonec příběh Johna/Emmy vyhrotí, ale překvapivě děj filmu pokračuje vcelku poklidným způsobem a zaměřuje se především jenom na kontrast mezi rozdělenou osobností hlavní postavy, která funguje tak trochu Jekyll/Hydeovsky. Cillian Murphy tuto postavu, nebo spíš postavy, zahrál velmi dobře a zvlášť pokud jde o Emmu, protože mu člověk může tu ženskou úplně uvěřit. Emmina část navíc má velký prostor a zapůsobí i tím, že překvapivě je "normálnější" než John, takže i přes vcelku vlažný příběh je na co koukat. Film svým dějem a zpracováním působí tak nějak obyčejně a "jen" jako kvalitní televizní film, který je technicky i herecky dobrý, ale není ničím výjimečný, na druhou stranu přináší velmi zajímavé téma a má docela působivě melancholické vyznění se zajímavou myšlenkou, kterou představí takovým nevtíravým a nenásilným způsobem, což působí tak trochu zvláštně. Tohle navíc podpoří nejvíc svým výkonem Cillian Murphy, který tu zahrál skvěle a zvlášť ve chvílích kdy se jedna osobnost hlavní postavy snažila napodobovat tu druhou. Ostatní postavy zahrály taky velmi slušně, jen toho neměly moc co hrát kvůli velkému zaměření jen na hlavní postavu, ale obsazení to jinak mělo velmi sympatické. S jiným obsazením a hlavní rolí především by se to vytáhlo asi tak na trojku, ale kvůli tomu Cillianovi to níž než na čtyřku jít nemůže :). ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Truchliči truchlete, trpiči trpte, já stojím opodál a sluduju buldozér. Jmenuje se C. Murphy a trhá asfalt, zanechává chaos, zážitek. Když mě obsluhoval dávkou snídaňovou v bistru jménem Pluto, zařekl jsem se, že od teď budu hledat na světě optimismus. Peacock-em mi, chcete-li, prokázal talent téměř nadzemskej. Fakt, že samota křiví lidskej od(b)raz., je už téměř lidová slovesnost, o tom každej ví svoje, ale tady nabrala obrátky a trhala. Nevím jak Vás, ale mě rozhodně. Cillian se zahrabal do sebe a sáhl si na dno a paradoxně se dostal na vrchol hereckýho projevu. Děravým scénářem navzdory...juchů! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mimochodom , Susan Sarandon stvárnila postavu menom Fanny Crill a slovo ' fanny ' v anglickom ( nie v amer. ) slangu znamená ' kunda ' . No nie je to funny ? BTW , film stál zahovno ! Pre mňa bol veľkým sklamaním . Pozerať sa na to , ako sa Cillian furt prezlieka, oblieka , je milý , je nervozny a čakať na starostove zvolenie, tak to chce peknú dávku trpezlivosti. Možno si to tvorcovia uvedomili a zachránili ma tou stopážou , za ktorú ja udeľujem práve tú jednu jedinú hviezdičku , inak by to bolo jasné ... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel od 6. května do 9. června 2008. (poeta)

Související novinky

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama