Reklama

Reklama

Městečko Peacock

Trailer

Obsahy(1)

V mysteriózním thrilleru z dílny debutujícího režiséra Michaela Landera, který je současně i spoluautorem scénáře, hlavní hrdina John (Cillian Murphy) vytváří kolem svojí postavy podivnou fantasmagorii - on sám i obyvatelé nebraského městečka Peacock sledují osudy muže a jeho manželky, netuše, že se jedná o jednoho člověka. Příchod ženy z jeho minulosti (Ellen Page) po nehodě vlaku v Johnově zahradě jenom rozvíří temné vody jeho podvědomí... (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl celkem paradox. Já po pravdě všechny ty filmy, kdy se muži cítí být ženami, případně je přitahují jiní muži, moc nemusím. Snad z tohoto důvodu si zatím nechávám unikat Dánskou dívku, přestože Eddieho mám ve filmech rád. No a sáhnu po tomto :-) ! Hlavním důvodem byla účast Ellen Page. Zatím jsem neviděl s ní nic, co by mně nebavilo. Jsetli si pod městečkem Peacock představíte nějaký americký zapadákov, kudy je jendou za čas za táhlého houkání prosviští rychlík či nákladní drncák, představujete si ho správně. Tam také žije John, tichý bankovní úředník, kterému před časem zemřela matka a on se z toho ještě pořádně nevzpamatoval. A do toho všeho mu na zahradě po závadě brzd na podvozku přistane z nedaleké trati vagón z volebního vlaku muže kandidujícího na senátora a také jej navštíví bývalá přítelkyně s malým dítětem... Film se táhne stejně jako čas v onom zapadákově a přiznávám, nebavilo mně to. Dám dvoje modré šaty po matce a poznamenávám, že tohle je první film s Ellen, který nebavil... * * ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

O homosexualitu tady nejde vůbec, jak se mylně domnívají někteří zdejší uživatelé, když už tak transvestismus, ale v tomto případě jde spíš o rozdvojení osobnosti, čili případ pro psychiatra. Hlavní hrdina John alias Emma si to nejspíš chvílemi uvědomuje, ovšem bojuje s tím vlastními prostředky, jak se ke konci ukáže, poněkud svéráznými... Vynikající Cillian Murphy v "dvojroli" muže/ženy. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Perfektných prvých 20min, perfektne zahraná postava Johna, ktorú stvárnil Cillian Murphy (opovážil by som sa tvrdiť, že kľudne mohol byť nominovaný na oscara). Celí film sa nesie v dobrej polo-psycho atmosfére, ktorá ťahá diváka hlbšie a hlbšie. Čo Michaelovi Landerovi naozaj vyšlo, je dej, pretože je úplne nepredvídatelný, čo filmu určite na kvalite dodáva. Škoda akurát toho, že dej sa neskôr prenesie do pomalšieho sem tam až nudného tempa. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Oproti Otíkovi z Vesničky mé střediskové má John malou naději, ale ten zase neměl dvě identity. Tohle je rozehrané poměrně solidně a čmuchám kolem, jak to celý dopadne, protože to je fakt zajímavý. Mám tip, že nakonec všichni přijdou na to, jak to s nima dvouma je, ale že to nikomu nebude vadit... Cillian Murphy podává svůj životní výkon i příkon a po dlouhé době mě fakticky naplno zaujal, protože tady to není jenom pěkná tvářička, ale herectví. I ten konec dopadl jinak, než jsem čekal, takže ke spokojenosti mi chybí už jenom trocha krve a sexu, který tam nebylo ani jedno, chch. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemôžem jej to dovoliť" hovorí Cillian Murphy pár krát počas filmu. A my samozrejme čakáme na to, čo jej nemože vlastne dovoliť. V mysli máme nejakú tú predstavu aj tušenie, ale predsa len je nedostačujúca, alebo nejednoznačná. Peacock je takým filmom. Je to film, ktorý nemá nejako zavedený príbeh a postavy - hlavne tie vedľajšie nedostávajú veľa priestoru aby mohli výrazne zasiahnúť do príbehu, ktorý sledujeme. Dokonca aj tých pár skvelých minút z ellen page nemá takú váhu ako som si predstavoval. Film je o hľadaní identity a vysporiadaní sa z duchmi minulosti. V tomto smere doslova vytŕča Murphyho dvojrola - John a Emma. Tam kde je John utiahnutý, z typickými tikmy, tam je Emma sofistikovaná a dobrosrdečná, ale predsa len je medzi nimi jedno veľké tajomstvo, ktoré nikdy nebude zodpovedané, len naznačené v nejakých tých útržkoch. Peacock, je film ktorý mi stačilo vidieť raz. Viac krát to nebude potrebné, pretože aj keď film buduje atmosféru aj napätie, nedokáže diváka vtiahnúť na toľko do príbehu, ktorý je vlastne veľmi všedný, takže sa o to divák nejako ani nepokúša. Nakoniec tu zostane len skvelá kreácia hlavného hrdinu a záber z hojdačky a ten posledný, finálny záber. Priemer z nadpriemernými hercami a podpriemerných príbehom. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel od 6. května do 9. června 2008. (poeta)

Související novinky

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama