Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (247)

Psema 

všechny recenze uživatele

Kouzelná animace, nápaditá čísla... a to je, bohužel, vše, kvůli čemu stojí vyrazit do kina. Kromě toho už Princezna se žabákem nabízí jen velmi vratkou romantiku, otravné ženské postavy (od té hlavní až po tu úplně nejvedlejší) a až příliš průměrný scénář, jemuž na rozdíl od animátorů dojdou nápady po 10 minutách. Škoda, těšil jsem se víc než na všechny pixarovky dohromady. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Jazz v animované pohádce od Disney? To je mi příjemné překvapení. Ale bohužel jediné, kterého se mi dostalo. Tolikrát omleté charaktery a situace nemilosrdně omleté znovu a znovu. Ovšem největší ironie je ukrytá v tom, že pohádka, která se snaží všem ukázat, jak důležité je být hodný k ostatním, nehledět peněz a věřit na lásku, si, co se morálky a tolerance týče, neustále podráží nohy. Je to takový nevýchovný kýč s hezkou hudbou. // 50% ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mile mě překvapil netradičně pojatý příběh, za něj palc nahoru, a stejně tak za disneyovské postavičky, které mají emoce a mimiku. Cílová skupina je asi do 10 let, ale příběh je snad pro každého, kdo jej dokáže brát s nadhledem. # příběh 7 | hudba 6 | humor 3 | akce 4 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Bažiny New Orleans, nádherná staromilská animace and all that jazz, tentokráte v orchestrálním provedení složeným z muzikálního aligátora Louise aka Armstronga, chudé černošské krasavice, prince-spratka-žabáka a láskou poblouzněného světlušáka, který vidí jen světlo své lásky. (láska na dálku dostala skutečně neobvyklý rozměr) Princezna a žabák funguje jako sentimentalní pocta městu, jakési New Orleans, I love you, tradiční pozdrav z 2D minulosti a odzbrojující bezelstná naděje v lepší budoucnost, American dream 009, ne nadarmo připomíná ona rodina aktuální First Family. Navrch oceňuji, že magnátovu rozmazlenou blonďatou dcerunku nehodili do pytle s nápisem "mrchy s iq houpacího koně" . Varování pro žabáky: pozor, po premiéře na vás budou slintat dvounohé obludy. (Viděno v originálním znění se simultánkou) 7/10 ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Další sterilní "disneyovka". Největšími nedostatky jsou pro mě nevýrazný děj a prázdné dialogy, naopak oceňuji návrat ke klasické animaci, která v současné laciné 3D produkci působí jako balzám na duši a samozřejmě hudební doprovod. Děti, keré ještě nevyžadují všechno ve 3D, budou snad nadšeni, pro mě ale jen průměr. 60%. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Evangeline je jméno fiktivní hrdinky básně, kterou v roce 1847 napsal cajunský básník Henry Wadsworth Longfellow a která patří mezi americkou klasiku (cajun - dialekt a etnická kultura v Lousianě, kterou vytvořili francouzští vystěhovalci z některých provincií Kanady). (Jirka_Šč)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama