Reklama

Reklama

Výřečný Jack McCall řekne cokoli, jen aby dosáhl svého. Když se ovšem pokusí podvést jednoho duchovního guru, zjistí, že jeho život závisí na kouzelném stromě o tisíci listech… jeden za každé slovo, které mu zbývá. Jack teď musí přestat mluvit a přijít na nějaký nekonvenční způsob komunikace, nebo to má spočítané. (Magic Box)

Videa (17)

Trailer

Recenze (224)

freddy 

všechny recenze uživatele

Co může člověk dělat, když zjistí, že jeho život se z minuty na minutu propojil s jedním zvláštním stromem a že s každým proneseným slovem je tento člověk blíže smrti? Přesně s tímto námětem přichází toto komediální drama, které se mimo jiné zamýšlí i nad tím, jestli je pro život dobré nosit v sobě nevyřešenou zlobu z minulosti. Eddie Murphy je z mého pohledu velice rozporuplný herec, nikdy mi nijak výrazně nevadil, ale zároveň mě ani nikdy nedokázal nějak oslovit. A nějak úplně nevím, zda se tvůrcům tohoto filmu vyplatila sázka právě na tohoto herce. Tenhle film je hodně o hledání sebe sama, o odpuštění a o tom, jak změnit svůj život. A když už bych měl za úkol obsadit hlavní roli v tomto filmu nějakým hercem, tak o Eddiem Murphym bych snad ani neuvažoval. V rámci možností to hraje obstojně, ale tato zajímavá látka by si zasloužila někoho, kdo zvládá i náročnější role, to je asi největší kámen úrazu v tomto filmu. Nicméně i tak to byl zajímavý film a především za ten zajímavý děj si zaslouží alespoň průměrné hodnocení, a z toho důvodu uděluji tři hvězdy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Eddie si přecejen v poslední době mírně polepšil, škoda že jen mírně. Tenhle materiál není nikterak trapnou záležitostí jak v poslední době několikrát bohužel zažil. Vlastně bych řekl že je to jeho za posledních 5 let nejlepší film. Příběh, kdy nejde o nic menšího než o napravení hříšníka, neoplývá sice zrovna kdovíjakou originalitou, ale třebaže Imagine That měl svého Thomase Hadena Churche, tady jsem si zase vychutnal každou minutu kdy se na plátně objevil Cliff Curtis. Trošku s rozpaky očekávám kdy padesátník Eddie přestane zdařile maskovat svůj věk a začne se převtělovat do starších rolí. Ve filmu, kde si nemůže dovolit více než 1000 slov, bohužel nepříjde ke slovu jeho pověstná vyřídilka. ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

Nádej, že Eddie po veľmi dlhej dobe konečne príde s niečím iným (serióznejším) sa žiaľ začala rozplývať už v úvodných minútach. Veľká škoda, pretože námet bol na prvý pohľad celkom nádejný. To by však bolo treba iný prístup a nie dokola vsádzať na Eddieho rokmi otrepanú "premotivovanosť", ktorá mne osobne už naozaj lezie na nervy... Takto vznikla iba ďalšia z pestrej škály tých zbytočne silených komédií, akých tu už bolo nespočetne. Bod navyše za námet, ktorý vyzeral pomerne originálne a vďaka nemu z toho mohla byť (s iným obsadením, prístupom) slušná komédia. 2/5 ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Šialená komédia postupne sa meniaca na tragickú drámu. Občas som však nechápal Jackovo správanie. Napríklad mohol miesto hádania sa so stromom použiť svoje slová na to, aby svojej žene vysvetlil stromovú problematiku aj s názornou ukážkou opadávania listov, ale namiesto toho spravil zo seba šialenca, čo však filmu iba prídávalo na zábavnosti. Pri tých Eddieho pazvukoch ma niekedy išlo roztrhať. 7,5/10 (Videné v TV, SK dabing) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

A do třetice film s Kerry Washington - akorát tady hraje jen vedlejší housle.. Eddie Murphy byl skvělý herec, bohužel se z něj stala ústřední postava rodinných dojemných sračkofilmů a Tisíc slov není výjimkou. Mizerná zápletka a nezajímavý vedlejší postavy filmu bohužel moc nepřidají, takže přivřu všechny oči co mám a dám tomu 2 hvězdičky asi jenom proto, že Imagine That bylo ještě o level horší. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Bel Air v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Přestože natáčení skončilo už v roce 2008, v kinech byl snímek uveden až o 4 roky později. (KucC)

Reklama

Reklama