Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak takhle přišla na svět ta do zelených šatů nevhodné délky oděná okatá blondýnka, jejímž posláním je tahání penízků z kapes nás dospělých. Ne vážně, představovačka noční můry rodičovských peněženek je veselá, pestrobarevná, hravá, milá.......možná tomu chybí nějaké nosné téma, ale hádám, že čtyřleté holčičce je to celkem šumák :D ()

KiJi 

všechny recenze uživatele

…A NARODILA SE VÍLA. Je to milé, hezká animace, trocha humoru (naštěstí se postavy nechovají jako blbečci jak vidíme v jiných současných animácích a ani zde není hlavní retardovaný nositel humoru), trocha napětí, pěkná irská hudba, a s poučením pro děti – když člověk něco umí, tak by si toho měl vážit a rozvíjet a nesnažit se dělat něco jiného. Už jsem se lekl, že Zvonilka se bude snažit být „divergentní“, svou vrozenou schopnost změnit a naučit se jiné magie, jako ovládat vodu, vítr apod., co umí jiné víly, ale naštěstí to tak nebylo. Akorát, proč musí být vyobrazeny tak sexy…? ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděla první film o Zvonilce, před tím jsem viděla jen další pokračovaní a jiné příběhy, které mě spíše nudili a moc se mi nelíbili, tohle je ale jiný level. Moc jsem se bavila, krásná animace, bylo to kouzelné a i když se mi občas nelíbilo chování Zvonilky, film je velmi povedený a navíc Zvonilka se přeci jen takhle chová v Petru Panovi. Je prostě trochu urážlivější, takže to budu muset skousnout, nicméně mě překvapilo, jak hezká pohádka to je. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka pro děti, animace koukatelná, spousta barviček, příběh zabaví, stejně tak je tu dost vtípků, různých udělátek a zvířátek. Samozřejmě od toho nelze čekat oskarovku, nebo akci, ale pro menší děti ideální a mě to sítnici taky nevypálilo. Trochu slabší než Zvonilka a ztracený poklad. Silnější 3 hvězdy v rámci žánru. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

První zvonilka se mi paradoxně líbí nejméně. Nicméně je to pořád super animák. Svět víl je příjemně a mile jednoduchý a žádný velký problém se neřeší dlouho a vše tak pěkně svižně beží dál. Nápady, hudbou i kamerou je film na velmi vysoké úrovni. Vzhledem k tomu, že koukám na animáky s dcerkou tak tohle jako rodinný film můžu jen doporučit. Je to zábava a ztráta času to rozhodně není. 75% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Marketingový plán zahrnoval i leteckou společnost Southwest Airlines. Ta přejmenovala jeden svůj Boeing 737 na "Tinker Bell One". Letušky měly pohádková křídla a cestujícím rozdávaly reklamní předměty z filmu. (Terva)
  • John Lasseter je v titulkoch uvedený ako výkonný producent. John je dobre známy tým, že nosieva tričká s havajskou potlačou, a keď sa zjaví jeho meno, vidíme víly, ako využívajú havajské tričko ako plachtu. (Eeve)
  • Prvý Disney film, v ktorom vystupuje Cililing ako hovoriaca postava. (Eeve)

Reklama

Reklama