Reklama

Reklama

Walter, mladý zápasník národního týmu se vrací domů na pohřeb své sestry. Přijme tam pracovní nabídku a zároveň se pokouší vypořádat se sestřinou smrtí. Přichází do malého městečka, aby se pomstil vrahovi své sestry a potkává tam starší ženu potýkající se s podobnými problémy jako on. (oficiální text distributora)

Recenze (86)

peiton 

všechny recenze uživatele

Božská Michelle a čudák Ashton.Mohli sme byť svedkami drámy s prímesov lásky dvoch vekovo rozdielnych ľudí,ktorých cesty pretnú ich vlastné rodinné tragédie.Ashton herecky nevýrazný oproti podstatne skúsenejšej a staršej Michelle(ako i v snímke,tak i v súkromnom.živote).Perfektná téma lásky staršej ženy k mladšiemu mužovi (moja obľúbená),no jeho prevedenie sa už tak perfektne nejaví.Tvrdenie,že by to medzi nimi iskrilo ako blázon,nemôže byť ani reči.A záverečné silené zdramatizovanie z nechceným HappyEndom mu vynieslo slabšie 3 hviezdy. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

A PERSONAL EFFECT TO ME: toto bol veľmi, veľmi, veľmi, veľmi, veľmi, veľmi, veľmi, veľmi, veľmi, veľmi SLABÝ FILM. Chudák A.Kutcher, chce to fakt konečne rolu, v ktorej bude mať čo hrať, tu bol bohužiaľ (vlastnými slovami) "a fucking chicken". Nedá sa vedľa seba LEN TAK postaviť podobnými tragédiami poznamenané postavy a čakať, že to citovo zafunguje. Extrémny smútok zo straty milovanej osoby sa na diváka neprenesie tým, že sa o postave stále hovorí, chce to i trocha scenáristickej a dramaturgickej logiky - sledovať viacej život okolo seba (a viacej filmov). A tak ako jediné, čo u mňa zafungovalo bolo - POZOR SPOILER (úplne prvý, ktorý som kedy použil) - keď Linda po druhej spoločnej svadbe skočí po Walterovi a rozdajú si to v telocvični. Tu som fakt uveril, že to stálo za to! ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Film s hodně vážným námětem - jak se člověk má vyrovnat se ztrátou blízkého, který navíc zemřel násilnou smrtí? Michelle Pfeiffer jako vždy velmi krásná a křehká, Ashton Kutcher - no, sice ho mám zařazeného v kategorii neherce, ale této role se kupodivu zhostil docela dobře. Role mladého kluka, který do svých dvacetičtyř let žil jenom studiem a zápasením a najednou zažívá poprvé velké emocionální otřesy (smrt sestry, vztah se starší ženou), mu docela sedla a to, jak se to v něm pere, bylo vidět hlavně v jeho očích. Osobně mě ale nejvíce zaujala Kathy Bates, její smutek mi dával hodně zabrat. Hollander si libuje v dlouhých a detailních záběrech (obličeje herců máme před sebou téměř přes celou obrazovku), Jóhansson sestavil výborný soundtrack, ale přesto to jako celek nevybočuje nad průměr. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Začnu od dřeva. Kutcher je sice kluk jako buk, ale jako herec fakt prkno. Tedy proč jej obsazují do role, která vyžaduje silné emoce a opravdový herecký projev? Osobně netuším, ale přišla mi dost vtipná ta nezastíraná óda na Kutcherův vzhled těmi všemi záběry na jeho kukuče a obnažené části těla. Budiž, já jsem se přes jeho „výkon“ přenesl a můžu říct, že Personal effects je jako drama obstojné, snad jen trochu nevyvážené. Protože ¾ snímku jede krom pár vypjatých momentů tak na půl plynu, až jsem se málem nudil. Bohudík pak se začalo hrát na tu správnou dramatickou strunu, až jsem byl z té emoční facky úplně u vytržení a nezbývalo mi nic jiného, než postavám přát aby k nim osud byl milostivý…a po dlouhé době jsem dychtil po nefalšovaném šťastném konci. 70% ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Príbeh dvoch ľudí stretávajúcich sa na základe okolností, ktoré ich hlboko zasiahli. Každý jeden herec odvádza perfektnú robotu. Na Kutchera mám v poslednej dobe šťastie a chalanisko sadol mi do noty. A Michelle Pfeiffer tu je jednoducho neskutočná, radosť pozerať. Absolútne ma to vtiahlo, bavilo a nechcel som, aby to skončilo. Aj vďaka vhodnej nálade na tento film dám plných päť hviezd. "Je to o čakaní na niekoho, o kom vieme, že sa už nikdy nevráti. O čase, ktorý strávime čakaním. A o tom, koho v tej dobe stretneme." ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Při znázornění muže, majícího vztah se starší ženou, mohl Ashton Kutcher čerpat z vlastního života. V době natáčen žil s o patnáct let starší Demi Moore. (Olík)
  • V skutočnom živote študoval Ashton Kutcher na Univerzite v Iowe, odbor biochemické inžinierstvo. Vo filme nosil potítka a čiapku tejto univerzity. (U_S_O)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v meste Vancouver. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama