Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Borata a slavný politický komentátor a komik Bill Maher, který se nikterak netají svým názorem, že náboženství je porucha myšlení a brání lidem používat selský rozum, spojili své síly a natočili dokument Religulous (spojení slov „religion“ a „ridiculous“), v kterém navštěvují slavné náboženské destinace, vedou rozhovory s věřícími z různých náboženských skupin a snaží se formou satiry dokázat, že organizované náboženství je zdraví a mozku především smrtelně škodlivé. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (535)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument. Bill Maher má perfektní argumentaci. Neuráží, jen se slušně ptá a poukazuje na nesmysly v mnoha náboženstvích a ukazuje, jak jsou si až groteskně podobná. Mně osobně na náboženství nejvíc vadí jejich schopnost zmanipulovat normální lidi na totální magory, bez špetky odstupu a nadhledu. ()

Webb odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je něco tak zcestného, že to ani nejde nazvat dokumentem. Velmi silné nepochopení daného stavu. Víra v boha je duchovní proces, který je v přímém sepětí s rozumem. Bohužel to není to, co je na Religulous nejslabší. Je jím způsob konfrontace ateismu s vírou od Billa Mahera, kde namyšlenost a hloupost vítězí. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Bill Maher v podstatě využívá naprosto stejné prostředky jako ti, které likviduje (samotný dokument je neuvěřitelně manipulativně sestříhaný). Je velmi radikální a s velkou částí jeho názorů nesouhlasím. Nicméně sranda je to obrovská a člověku to dá dost námětů k přemýšlení a úvahám. Říká se "všeho s mírou", toho se však v Religulous nedočkáte. 8/10 ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

"You're a senator. It worries me that people are running my country who believe in a talking snake." "You don't have to pass an IQ test to be in the senate though. He he!" Tento úryvek mluví za vše. Nikdy jsem neměl sklony k žádnému náboženství a asi ani mít nebudu, zvlášť po shlédnutí tohoto dokumentu. Krásně je vidět, jak to jenom oblbuje lidi, kteří potom věří všemu, kdo jim co nakuká. Díky tomuto dokumentu mám jiný pohled na náboženství.80% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Američania sa vyrovnávajú s americkým katolocizmom. Prízemné útoky striedajú tie o málo racionálnejšie, pozornosť som však zbystril až pri narážke na spoločný prameň všetkých náboženských legiend. Rozvinutia tejto myšlienky sa ale nedočkáme... Tragické, že takýto dokument vôbec musel ešte v 21. storočí vzniknúť, ešte tragickejšie, že vzhľadom na cieľové publikum musel voliť formu akú volil. Hlavne ale nerozumiem, prečo bolo potrebné útočiť na vieru ako takú a zameriavať sa na pomýlených jednotlivcov-fanatikov. Sústredený útok proti inštitucionalizovaniu (akejkoľvek) viery by bol ďaleko hodnotnejším príspevkom k téme. No pre autora ďaleko náročnejší... čím som si veľmi pravdepodobne svoju otázku hneď aj zodpovedal. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Během jednoho ze svých vystoupení Bill Maher řekl: „Nejsem skeptik ze zahořklosti. Byl jsem vychován jako katolík a nikdo mě nikdy nezneužíval. Což mě trochu uráží. Asi si nemysleli, že jsem přitažlivý. Ale já byl a oni nevědí, o co přišli.“ (kiddo)
  • Bill Maher se nechal slyšet, že považuje náboženství za poruchu myšlení, která lidi odvádí od skutečně podstatných věcí v životě. (Krissty)
  • Bill Maher je členem „The Reason Project“, charitativní organizace, která se snaží o šíření vědeckých fakt a sekularismu ve společnosti. (kiddo)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama