Reklama

Reklama

Půlnoční polibek

  • USA In Search of a Midnight Kiss (více)
Trailer

Los Angeles, 31. prosinec. Wilsonovi je 29 let a právě končí nejhorší rok jeho života. Ve městě je nový, nemá holku, nemá ani plán na večer. Touží se zamknout uvnitř svého bytu a zapomenout, že silvestrovská noc existuje. To vše jen do chvíle, kdy ho kámoš Jacob přesvědčí dát si inzerát na internet. Odpoví mu Vivian, dívka pevně rozhodnutá políbit o půlnoci svého pana Pravého…

Začíná nesmírně komická, chaotická a dojemná procházka ulicemi Los Angeles. S prřibližující se poslední hodinou roku čeká za každým rohem uprřímný černý humor i lehce zranitelné city… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (118)

swed 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by to dopadlo, kdyby scénář k Linklaterovu "Před úsvitem" režíroval Woody Allen a o druhou polovinu své režisérské sesle by se dělil s rozměrným pozadím Judda Apatowa. "Půlnoční polibek" klade důraz na sílu okamžiku, dává příležitost neokoukaným tvářím (obsazení hlavní dvojice se nadmíru povedlo) a upomíná na nezávislou scénu. Příběh není tím, co by výrazněji překračovalo rámec zaběhnutých standardů, tím podstatným jsou postavy a dialogy, díky nimž ve mě film zanechal hluboký dojem. 9/10 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je Silvestr magickým dnem, na jehož sklonku něco starého končí a něco nového začíná. Pro někoho jiného je to zase jen obyčejný den a nevidí v něm nic zvláštního. V tomto filmu jsou k vidění oba náhledy na tento den. Zatímco hlavní hrdina nemá v plánu na tento den nic víc, než masturbaci a samotu a jen díky svému kamarádovi si dá inzerát na webovou seznamku, hlavní hrdinka hledá pana Dokonalého, kterého by o půlnoci políbila. A tak na inzerát hlavního hrdiny zareaguje. Film nezúčastněně sleduje prohlubující se vztah dvou lidí, kteří se poprvé setkali během silvestrovského odpoledne a nabízí divákovi všechny aspekty takového setkání. Ve filmu se vlastně většinu doby nic moc neděje, ale přitom si tak nějak příjemně plyne a mě jako diváka hodně zajímalo, jak se to celé vlastně vyvine. A když naběhly závěrečné titulky, procházely mnou příjemné pocity, že přesně takhle by se to mohlo odehrát i v reálu. Jsem bohatší o další poněkud netypický, ale přesto zajímavý filmový zážitek, který mě dokázal oslovit a zaujmout, a tak neváhám udělit čtyři hvězdy. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia priserna debilina o normalnych ludoch ako dristaju v akomsi velkomeste dve na tri a melu tam neskutocne hovna /teda pardon, chcel som samozrejme napisat, ze vedu plnohodnotne diskusie/. Jo, jo obycajni ludsky zivot ma svoj zmysel, to bez debaty, ale divak sa nic nedozvie o politike. lebo vseobecny prehlad tvoria prezidenti, premieri, vlady, sultan, krali popripade cisar. Takze nudna debilina na n-tu, nebrat! 5 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani nie tak Smithovská, ako skôr Pred úsvitovská romantika, ktorá sa nebojí byť vulgárna a občas si zamieňa tento pojem s úprimnosťou. Ja mám totiž pocit, že by som dostal viackrát vylepené za ucho, ako Wilson a rozhovor by sa skončil skôr, ako na Nový rok. Ale podstatné je, že sa na to dobre pozerá a že sa s hlavnou postavou tak veľa dnešných mladých ludí dokáže stotožniť. Úvodná masturbačná scéna by sa asi skončila tiež ináč, ako komentárom "it flattered me", ale kto vie, čo sa odohráva v skutočnosti v ženskej hlave, že....Príjemná typická a typicky americká nezávislovka, ktorá dýcha nízkorozpočtovosťou občas viac, ako jej konkurencia, ale o to tu predsa vôbec nejde, takéto filmy sú v prvom rade pocitovky. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, dva totálně zničení mladí lidé se náhodou sejdou na inzerát a vlastně si celou dobu jen povídají a ty jejich hovory jsou tak fajn a tak se tam pomalu ukazuje něco jiného, než jste si mysleli původně a ti hodní jsou ti zlí a ti divní jsou vlastně prima a zároveň nic není tak jednoduché a to černobílé provedení to tak hezky dokresluje a Wilson je prostě úžasný...moc hezký film. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Snímek šel do distribuce v barevné i černobílé verzi. (Sfinkter)

Reklama

Reklama