Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné pocity. Ak by som to mal brať ako seriózny zombie film, či nebodaj horor tak to je ďalší Romerov Fail of the Dead. No, je evidentné, že George už nevie držať krok s modernými zombie horormi(a to bolo vidieť už v jeho predošlých dvoch fiomoch) a tak posúva tento subžáner ďalej iným spôsobom po svojom. Jeho tradičný trademark o inteligentných zombie naznačuje, že ak v ďalšom filme budú zombie šoférovať auto tak sa nebudem čudovať. Toto sa ani nedá brať vážne a ak mám pravdu povedať bavil som sa. Romero je proste stará škola a síce vtípky boli miestami až moc prepísknuté, práve toto robí zo Survival of the Dead pozerateľný film. Neveril som, že pôjdem na takéto vysoké hodnotenie, ale ako som už spomínal, starý George ma teraz dokázal pobaviť a i keď to nemôžem porovnávať i jeho staršími kúskami či inými serióznymi horormi... film má niečo do seba. No a tradičný poctivý gore fest v závere potešil. PS: Film sa mal volať Island of the Dead, tak ako sa zvažovalo. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

I když si taťka Romero upsal už pár křížků, stále má z čeho čerpat. A až jednou usoudí, že už uhodila příhodná chvíle na zasloužený odpočinek, tak si nejspíš vybere ukrytý ostrov Plum(žádní živí otravové v dohledu!) „Zomboušci“ jsou tady poslušní, pracovití, vždy se drží zpátky(silné řetězy jsou účinná pojistka) a ani sváry rančerských klanů O’Flynnů a Muldoonů je nevytrhnou z letargie. :-) ... Než přestanou být hlídači obezřetní a nastane, ta tolik očekávaná mela… ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celkově mezi zombie filmy to jde, na Romera dost slabé. Schválně to má takový nádech sedmdesátých let a dokonce Survival pokračuje ve vyprávění původní linie, která se nese hlavně v prvních třech Romerových ... Dead filmech - zombíci už dokonce nacházejí východisko ..., jenže slaboučký čajíček. Veškeré střety spočívají ve střílení na zombíky z pušek - nic překvapivého a originálního. masky jsou vyloženě nezajímavé a obyčejné (to bych bral jako návrat ke kořenům), stejně jako vše ostatní. A snaha být občas komediálně vtipný vše totálně dodělává. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Poslední film George Andrewa Romera dost zklamal. Nijak zvlášť neobohacuje svět zombie a je dost zvláštně pojatý. Jedno z nejhorších, co kazí filmy se zombíky jsou vojáci, se kterýma to prostě není ono. Dále pak se dění odehrává na ostrově, kde je minimum mrtváků a je tu spor dvou rodů a toť vše. Nic nezachrání to, že zombíci se naučí žrát něco jiného než lidi. Celkově to je dost pitomý a efekty fádní. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

George Romero stále ještě dokáže natočil kvalitní film o zombích se spoustou nových nápadaů, ta návaznost na Diary of the Dead se mi dost líbila. Příběh se odehrává očima vojáků, kteří tenkrát okradli ty filmaře. Autor se snaží ukazát, že ačkoliv je svět na pokraji zničení a lidé by měli držet spolu stále proti sobě válčí. Příběh je sem tam trochu hloupý, ale zase je tu pár vtipných míst. Není až tak dobře zparcovaný jak by mohl být, ale je to lepší průměr. V tomto žánru se asi už nic originálního natočit nedá. Zdá se mi, že Romero bude až do konce života točit filmy o zombích až s toho udělá něco co mu naprosto zkazí pověst a dostane tento žánr do sraček. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)
  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)

Reklama

Reklama