Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(více)

Recenze (160)

aluna 

všechny recenze uživatele

Jak říkám - nejsem fanda Stand up comedy, ale na tuhle bych šla. Dylan řeší to, co se honí hlavou i nám a především narážky na neustálý soutěžení o Nejlepčí pohovku měsíce, nejsofistikovanější kulinářskej blivajz, když se přitom každej někdy ve spěchu ve špajzu Na stojáka místo Boeuf Bourguignonne se sklénkou Bordeoux láduje chlebem se sádlem a cibulí (což je mimochodem delikatesa) a zalejvá to Veltlínem - zkrátka přetvářky, lži a zbytečnosti, co s dospělostí přijdou, jakoby snad lidi s věkem ztráceli schopnost nazývat věci pravými jmény a styděli se za to, jací jsou a tak se pořád museli nakrucovat do slunce, aby je ostatní viděli v lepším světle. A většinou, ať věci řeknete, jak chcete, i chovanec pavilonu Cé pozná, že prostě jen lžete, mlžíte - slovíčkaříte. Přikrášlování realit a obohacení šatníku produktivního věku o masky, skrz který stejně každej vidí. Nechci říkat silnější holce, že je tlustý prase, ale taky jí nebudu tvrdit, že má v tý minisukni pěknej zadek. Nepojedu na sjezd homosexuálů s transparentem "sodomie a úchylárny", ale normální to přece taky není. Každá barva kůže s sebou nese charakter a ženy a muži nejsou stejný - je na prd tvrdit opak jen proto, že není in to přiznat nahlas, ačkoliv to všichni vědí. Mimochodem: francouzská kulturní vložka je nej..."What was I thinking...It's rubbish!" ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Black Books jsem si říkal že Dylan Moran se nastylizoval do věčně kouřícího a nevrlého Irčana Bernarda naprosto dokonale...ale po shlédnutí Monster musím konstatovat že on to nehraje, on tím věčně kouřícím nevrlým Irem opravdu je :) společně s Rowan Atkinson:Live je toto nejlepší One man show, doporučuju ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kdo umí, ten umí.. Kdo neumí, ten čumí!! :o) Pamatováček: (Po dalším zhlédnutí, se jistě rozšíří) ** Co je ideál? Moje ideální tělo by mělo mít jedno oko. Stejně jich víc nepotřebujete. ** Co jiného než drogy máte nabídnout děvkám v hotelovém pokoji? Nedá si někdo jogurt? ** Byla to tak nádherná žena, že ostatní ženy by o ní prohlásili: "Je atraktivní očividným způsobem". Zvláštní je, že ženy, vyjadřující se tímto způsobem, mají unikátní schopnost skrývat svou přitažlivost tak dobře, že byste jim nejradši hodili veku.** A já jsem rozumný člověk. Obvykle, víte, v takovejch situacích, bych si řekl, stejně jako vy: "Půjdu domů, dám si šálek čaje a budu přemýšlet o tom, co bych téhle osobě udělal, kdyby byli svázaní." ** A když měli vytvořit muže, byla to dvojitá směna před konečným termínem v pátek pozdě v noci. V morzeovce, protože oni jen: "Lepte lidi, kostka, lepte, lepte, tady kostka ... Jé zapomněli jsem na genitálie, přineste je zpátky. Použijeme ňáký prasklý lokty, co zbyly od žen. To je dobrý, to postačí." To je důvod, proč je to tak deprimující se na ně dívat. Víte, jsou jako ňáký dudy pokrytý chlupama. ** Víte, už mám svůj věk. Když chci závrať, stačí, když se nečekaně zvednu ze židle. ** ()

woody 

všechny recenze uživatele

Vodka is a very deceptive drink, because you drink it and you say "Why are we drinking this? This is nothing, it has no smell, no taste! Why are we- W-why are we on a traffic island?" ... Tolik pravdivé životní filozofie není ani v Nietzschem (mezi náma, i toho mr*at do análu násadou od smetáku) ... Moran se nepotřebuje někomu vnucovat, buď se vám jeho svojské názory na chlast, prostitutky, bukvice, Brity, hudebníky nebo nezvané návštěvy líbí nebo si zůstaňte v té své přízemní slupce. Já jsem konečně rád, že se mi někdo nastěhoval do hlavy a shromáždil to stylisticky brilantní formou do jednoho devadesátiminutového celku... A to znáte o tom rapu? "I got my pecs, I got limos, I got bitches, and all my limo's powered by bitch juice, and my spare pecs are in the limo." ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Morana miluji hlavně skrz Black Books. Díky doporučení jedné uživatelky sdílející mou lásku jsem se dostal k Monsteru a Like, Totally... Like, Totally je bezesporu slabší než Monster. Čím víc se smálo publikum v Londýně, tím méně jsem se bavil já. Moran často řešil blbosti a neřešil je nijak závratně zábavně. Chuť jsem si spravil na Monsteru. Ten je absurdnější, Dylan mi přijde "bernardovější" a tím i mnohem vtipnější. Člověk se až diví, jak malý je rozdíl v hodnocení těchto dvou představení... 90% ()

Zajímavosti (2)

  • Turné bylo v novinách The Times popsáno jako „mistrovská třída komického charisma - přebíhání od tématu k tématu ve zdánlivě spontánním stylu, ale vlastně pevně organizovaném". (TheJoker)
  • Všechna Moranova představení jsou doprovázena projekcí jeho kreseb. (TheJoker)

Reklama

Reklama