Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ooooooh :) To je tak krásné - starší pár, který tráví měsíce pospolu u jezera, k tomu mladík, který s nimi měsíc stráví také, do toho shledání otce a dcery a rozdílnost staršího páru, který ale stále drží pospolu. Normálně bych řekla, že je to tak přep*čené, že mě z toho samou sladkostí bolí zuby, ale je to tak skvěle natočené, že tomu není co vytknout. Herecké obsazení - vynikající kombinace. Úžasná kamera a detailní, klidné záběry :) A pokud máte podvědomí o historii rodiny Fondových - či načtené životopisy jako já - tak víte,že to natáčení nebylo lehké ani pro jednoho. Doporučuji na pošmurné víkendové odpoledne :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $119,285,432Tržby Celosvetovo $123,900,000║ Príjemný film, s niekoľkými silnými emociálnými momentmi ale v konečnom súčte dosť minimalistický, jednoduchý, komorný, dôchodcovský,... Jane Fonda v tej dobe a v danom veku(44rokov) na zakúsnutie kočka, čakal som trošičku viac. /60%/ ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Moc krásný film. Takhle umět zestárnout a prožívat podzim života, to bych chtěla taky. Neobyčejným tenhle film dělají především skvělí herci. Jak to ta Jane Fondová dělá? Ona má určitě nějaký speciální recept na to, jak nejlepé zamést s časem, protože mám pocit, že vůbec nestárne. Vždyť akorát mění střih a barvu vlasů. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Duchodecke filmy maji vzdy sve kouzlo, obzvlast kdyz jsou duchodci zastoupeni hereckymi legendami Katharine Hepburn a Henry Fondou (oba excelentni). Krasna jezerni priroda, prijemna hudba, poeticka atmosfera a rozjimani o stari. Jen Jane Fonda mi tam prisla dosazena kapku vynucene a rusive. Navic nutno podotknout, ze pokud si potrpite hlavne na akci a strileni, tak tenhle film nebude vase zaslibene zradlo. 7/10 ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Neskutečně úžasný závěr herecké kariéry dvou herců, kteří v tomto filmu působí, jako by prožívali své skutečné životy. Film o stáří, který se však nepokouší o pouhé citové vydírání, ale dokáže člověka dovést i k zamyšlení. Za Henryho a Katharine jistě 5* - filmu samotnému by však neškodilo mírné zkrácení... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Kánoe Gertrude, která se ve filmu objevila, patřila Katharine Hepburn (Ethel Thayer). Po její smrti byla vydražena za 19 200 amerických dolarů. (Kulmon)
  • Na začátku filmu se Norman (Henry Fonda) dívá na starou fotografii se slovy "kdo to ksakru je" a je patrné, že se jedná o Normana, jeho ženu Ethel (Katharine Hepburn) a jejich dceru Chelsea (Jane Fonda). Ve skutečnosti je na fotce Henry Fonda, čtyřletá Jane Fonda a její matka Frances Seymour Brokaw. (Kulmon)
  • Ve scéně, kdy Chelsea skáče šipku, aby se předvedla svému otci, měla Jane Fonda připravenou dublérku, protože nesnáší studenou vodu. Katharine Hepburn (Ethel) se jí ale zeptala, zda skočí sama, a Jane bylo trapné odmítnout, a tak několik týdnů trénovala a ve filmu pak šipku skočila sama. (Verunka84)

Reklama

Reklama