Will (Ben Foster) tráví poslední tři měsíce vojenské služby v nemocnici, kde se léčí ze zranění, která utrpěl v ozbrojeném konfliktu v Iráku. Radostné vyhlídky na návrat domů zmizí ve chvíli, kdy se dozví, že ho opouští jeho snoubenka. Armáda ho navíc přidělí ke skupině, která oznamuje pozůstalým, že jejich příbuzní zemřeli ve válce. Ale právě tady se Will potkává s důstojníkem Tonym (Woody Harrelson), který se zdá být jeho jedinou nadějí na uzdravení a normální život. (Febiofest)

(více)

Trailer

BoXBe

Znělo to prvoplánově. Celý ten námět. Chvíli dal film tušit, že schéma bude čitelné a city budou přímočaře vydírány. A pak se 16 tisíc kilometrů daleko vytratila pointa, protože války žádné nemají a přece jsou plné příběhů. Woody Harrelson si naběhl na roli jako hora. Ben Foster utáhl i minutové záběry kamery kmitající mezi čtyřmi vyjevenými lidmi, kterým život zrovna roztočil půdu pod nohama jak se to nepodaří žádné pouťové atrakci. Co je to sakra za režiséra, že se vynoří jako by nic a nepotřebuje smyčce a žestě aby rozehrál v hlavě requiem a zároveň sonátu pro americký sen? The Messenger si svoje místo ustál jako dvacetiletý strom. ()

SallyZen

Neřekl bych, že tento film nemá, co nabídnout. Je to taková lyricky laděná balada na duši, která se mi moc líbila. Příběhová jednoduchost mi tady nevadí, protože daleko víc snímek působí přes tu citovou stránku. Téma to vůbec není špatné a na to že to byl Movermanův debut, tak se to vyvedlo. Harrelson je tady opravdu výborný. Ten se mi tu líbil nejvíce. Foster taky skvělý, ale Woodyho nepředčil. Bohužel občasné pasáže byly zbytečné a konec se mi nelíbil. Přesto film, který stojí za to vidět. 75% ()

MarsVl

Skvělé drama. O Woddym Herrelsonovi vím že umí hrát perfektně a také to potvrdil, ale Bena Fostera jsme viděl teprve ve druhém sňímku a je vidět , že se umí poprat i s takovouto těžkou rolí. Příběh byl celkem okázalý , válečný hrdina nosí velké břímě v tom, že neúmyslně v boji zapříčinil smrt přítele, vojáka. 3*- 6/10 ()

Chrustyn

Velice pomalé a možná až zbytečně utahané drama o vojácích, kteří mají nepříjemný úkol donášet zprávy pozůstalým po válečných obětech. Pár scén má tu správnou, dramatickou sílu a Foster s Harrelsonem, jsou vynikající, ale ty dvě hodiny jsou až zbytečně pomalé a film toho v rámci příběhu mnoho nenabízí. ()

Raven0

Američané se opět vrací k traumatům ze svých nekonečných a často i prohraných válek... Člověk by si řekl, že se ze všech těch zbytečných masakrů poučí... Ale oni stále posílají své syny bojovat do zemí, o kterých ani nevědí že existují... Hrdě, z vlajkou vyvěšenou na svých předměstských baráčcích s bíle natřenými laťkovými ploty... A pak se diví, když synek nazpět dorazí v dřevěné bedně... Zajímavý film, psychologicky silný, s hlavním hrdinou, vracejícím se z války a jenž se snaží opět začlenit do společnosti... ()

• Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)
  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)